سرمایه گذاری محققان ایرانی خارج از کشوردر 34 شرکت دانش‌بنیان در پارک پردیس
شنبه 22 خرداد 1400 - 09:58:31
ایسنا
تاج پرس
به نقل ازایسنامهدی صفاری نیا در خصوص حمایت و جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج در پارک فناوری پردیس، افزود: ما در دو سال گذشته 34 نفر از نخبگان ایرانی مقیم خارج را جذب این پارک کردیم و آنها توانستند شرکت خود را در پارک راه اندازی کنند.

به گفته وی تعداد این افراد بیشتر بود، ولی درباره برخی از آنها شرایط آنها برای جذب فراهم نشده، اما با اقدامات انجام شده در حال حاضر 34 شرکت از سوی نخبگان ایرانی مقیم خارج در پارک پردیس تشکیل شده است.

صفاری نیا ادامه داد: برخی از این شرکت‌ها موفق شدند محصولات خود را تجاری کنند و از پارک خارج شدند، چون نیاز به فضا و امکانات بیشتری داشتند.

رییس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه برخی از این شرکت‌ها موفق به تجاری سازی محصولات خود نشدند و فعالیت آنها با شکست مواجه شده است، خاطر نشان کرد: ولی ضریب موفقیت پارک در این زمینه بالا بوده است.

وی افزایش میزان جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج را از برنامه‌های آتی این پارک نام برد و یادآور شد: در این برنامه درصدد هستیم افرادی را که می‌توانند در قالب شرکت‌های دانش بنیان محصولی را تجاری سازی کنند، افزایش دهیم؛ ضمن آنکه از ظرفیت شرکت‌هایی که در این پارک مستقر هستند نیز برای جذب این افراد استفاده خواهد شد.

صفاری نیا تاکید کرد: بخشی از نخبگان ایرانی مقیم خارج که به کشور باز می‌گردند، ممکن است که خودشان تمایلی به بازگشت نداشته باشند و یا محصولی را تجاری کنند، ولی می‌توانند به گروه‌های دانشی سایر شرکت‌های دانش بنیان بپیوندند که این حوزه‌ نیز در پارک فعال است.

رییس پارک فناوری پردیس در خصوص شرایط جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج در این پارک گفت: در این زمینه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت‌های خوبی را برای جذب این افراد ارائه می‌دهد که از جمله آنها می‌توان به اعطای گرنت‌های فناورانه به آنها برای تشکیل شرکت فناور اشاره کرد.

وی، مهمترین شاخص پذیرش این افراد را میزان ظرفیت آنها در تجاری سازی محصولات دانش بنیان آنها دانست و خاطر نشان کرد: در گام اول این افراد باید آمادگی لازم را برای تشکیل شرکت دانش بنیان و تولید محصولات فناورانه داشته باشند، ضمن آنکه محصول تولید شده از سوی آنها قابلیت تجاری سازی داشته باشد.

صفاری نیا با تاکید بر اینکه این رویکرد کمکی است که ما به این دسته از تیم‌های فناور ارائه می‌دهیم، یادآور شد: این رویکرد موجب خواهد شد که این محققان در ایران وارد حوزه‌هایی نشوند که در ایران بازار مناسبی ندارد و یا ظرفیت تجاری سازی خوبی در کشور فراهم نباشد.

به گزارش ایسنا، از سوی 270 محقق ایرانی مقیم خارج درخواست همکاری به پارک فناوری پردیس ارسال شده است که از این تعداد 34 نفر از این محققان موفق به راه اندازی شرکت خود در این پارک شدند.

علاوه بر آن به منظور بهره‌گیری از ذخایر علمی و حرفه‌ای سرمایه انسانی ایرانی خارج از کشور، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به داخل توسط مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری و با همکاری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور به عنوان "پایگاه تخصصی همکار" اجرا شده است.

این برنامه موجب خواهد شد که در قالب حمایت از انجام پروژه‌های تحقیقاتی و فناورانه همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، راه‌اندازی کسب و کارهای فناورانه، اشتغال در شرکت‌های فناور و برگزاری سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی به ارتباط مؤثر متخصص و مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور یاری شود.

بر این اساس پارک فناوری پردیس یکی از پایگاه‌های همکار برنامه "جذب محققان ایرانی خارج از کشور" است که بر اساس رتبه بندی انجام شده، این پارک رتبه اول را در میان 124 پایگاه همکار در این برنامه کسب کرده است.

شاخص‌های این رتبه شامل مواردی چون "رضایت متقاضی"، "مشارکت در پروژه ارزیابی"، "عملکرد رابط" و "اعتبار همکاری" بوده است. بر اساس این رتبه بندی میزان رضایت متقاضیان از همکاری پارک پردیس 60 درصد بوده است.

انتهای پیام


http://tajpress.ir/fa/News/14299/سرمایه-گذاری-محققان-ایرانی-خارج-از-کشوردر-34-شرکت-دانش‌بنیان-در-پارک-پردیس
بستن   چاپ