تاج پرس/یزد
محمد شرافتی افزود: ارزیابی کمی و کیفی و فیزیکی فاکتورهای تاثیرگذار، تولید آمار و اطلاعات و استفاده مراکز آموزش عالی و بخشهای مراکز تخصصی تحقیقاتی از آمار اطلاعات این مرکز برای برنامه ریزی کشور از دیگر اهداف است.
وی خاطرنشان کرد: دستیابی به آمار و اطلاعات درهمه ابعاد فردی و اجتماعی بشر از اهمیت ویژه ای برخوردار است که این مبنا و زیربنای هر نظام پویا و فعال اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
شرافتی ادامه داد: مرکز یاد شده می تواند علاوه بر تولید آمار و اطلاعات از حوزه آبخیز، نتایج و اثرات مثبت اجرای طرح ها و پروژه های حفاظت آب و خاک را در اختیار مسئولان،کارشناسان، محققان، دانشجویان و بهره برداران مستقیم از منابع طبیعی (افراد ساکن درعرصه های آبخیز ) قرار دهد.
وی گفت: همچنین با استفاده از نتایج اجرای مرکز یاد شده می توان با شناسایی مناطق حاد و بحرانی، برنامه ها را در سطوح مختلف محلی ، منطقه ای و ملی اجرا و آنها را در قالب برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ،تدوین و برنامه ریزی کرد.
نخستین مرکز پایش بیابان و ریزگرد کشور در میبد در وسعت یکهزار هکتار با اعتبار دو هزار و 600 میلیون ریال به بهره برداری رسید.
میبد در 50 کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد و بعلت شرایط خاص جغرافیایی از مناطق عمده تولید ریزگرد در کشور محسوب می شود.
http://tajpress.ir/fa/News/16278/مجهزترین-مرکز-پایش-بیابان-و-سنجش-فرسایش-بادی-و-ریزگرد-کشوردر-شهر-میبد-یزد-به-بهره-برداری-رسید