گزارش از قلب مراکز درمان کرونایی‌های استان کرمان
چهارشنبه 28 اسفند 1398 - 08:23:25
ایسنا
اینجا بیمارستان افضلی پور کرمان است، بیمارستان مرجع بیماران کرونایی شهر کرمان، قلب مراکز درمانی کرونایی‌های استان کرمان....

قصه کرونا که از حدود 2 ماه پیش از بازار فروش گوشت آبزیان در «ووهان» چین آغاز شده بود، امروز به بیش از 100 کشور دنیا رسیده و بیش از 180 هزار نفر در جهان را آلوده و جان حدود 7400 نفر را به کام مرگ کشیده است. ویروس SARS-CoV-2 (سندرم تنفسی شدید و ناگهانی ویروس کرونای2) که در خیابان ها جولان می دهد و کسی گویا فعلا جلودارش نیست...

برخی پزشکان معتقدند مشکل حادی برای بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس کووید 19 (ویروس کرونای نوع جدید) پیش نخواهد آمد و مبتلایان با رعایت برخی از نکات بهداشتی می‌توانند از بیماری عبور کنند اما این ویروس در 20 درصد مبتلایان دارای علائم شدیدی بوده که می تواند آنها را به بیمارستان کشانده و بستری و شاید به کام مرگ بکشاند.

اما قصه کرونایی ما هم از اینجا شروع شد... ساعت 9:30 صبح روز آخرین سه شنبه سال 98 ... بزرگراه امام خمینی(ره) شهر کرمان... بیمارستان افضلی پور

با همه نگرانی‌ها و البته رعایت بهداشت، وارد بیمارستان می‌شویم... راهروها را که عبور می کنیم تا به بخش عفونی (محل نگهداران بیماران کرونایی) برسیم بوی امید و زندگی را با همه وجودمان حس می کنیم... درست است همه ماسک بر صورت زده اند و حتی چهره پرستارانی که با ما صحبت کردند را هم درست نمی توانستیم ببینیم اما صداقت در خدمت‌رسانی را در چشمان کادر درمانی و حس قدرشناسی را در چهره بیماران را کامل می دیدیم.

اینجا احساس حرف اول را می زند... از حضور صادقانه مدافعان سلامت با همه دلتنگی‌ها برای پسران و دختران و فرزندان و عزیزانشان تا روزنه‌های امید در دل بیماران کرونایی ... نمی دانم چرا روزها از آغاز این اپیدمی منتظر چنین صحنه هایی بودم...

خانم ها و آقایان... اینجا بیمارستان افضلی پور کرمان است، بیمارستان مرجع بیماران کرونایی شهر کرمان، قلب مراکز درمانی کرونایی‌های استان... قلب تپنده امید در کرمان در دوران کرونایی ....

کرونا زیبایی‌هایی هم داشت...

"ربابه زراعت‌حرفه" جانشین سوپروایزر بیمارستان افضلی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه کادر درمانی در خط مقدم مبارزه و همچنین ابتلا به ویروس کرونا هستند، گفت: هم اکنون 4 یا 5 نفر از همکاران ما در بیمارستان افضلی پور جزء موارد مشکوک به ویروس کرونا هستند که در حال حاضر در قرنطینه خانگی به سر می برند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سوپروایزر بیمارستان، مترون (مدیر خدمات پرستاری) بیمارستان و رییس بیمارستان افضلی‌پور از جمله افراد مبتلا به ویروس کرونا در این بیمارستان هستند بیان کرد: کرونا هرچند یک حادثه ناگوار می‌باشد اما تلاش و همدلی و پشت هم بودن همکاران بخش درمانی و بهداشتی کشور برای مبارزه با این بیماری از زیبایی‌های این بیماری است به‌طوری‌که همکاران ما در بخش‌های دیگر هر روز با ما تماس گرفته و اذعان می‌کنند که هر لحظه به کمک ما نیاز داشتید اعلام کنید تا برای خدمت‌رسانی به بیماران در بیمارستان حضور پیدا کنیم که این موضوع به ما دلگرمی خاصی می‌دهد.

جانشین سوپروایزر بیمارستان افضلی‌پور از انرژی روز افزون پرستاران و کادر درمان برای خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی کرمان سخن به میان آورد و ادامه داد: در این روزها برخی از پرسنل بیمارستان چند شیفت و به صورت مداوم سرکار هستند و امیدواریم در این بحران با همکاری یکدیگر و در کنار هم بتوانیم ویروس کوید 19 را شکست دهیم.

اپیدمی کووید 19 یادآور از خودگذشتگی‌ها و همبستگی هاست

زراعت‌حرفه با بیان این مطلب که این ویروس ناشناخته است، تصریح کرد: برای این بیماری هیچ دارو و درمان قطعی تا این لحظه وجود ندارد اما باید به اپیدمی ویروس کرونا از دید دیگری نیز نگاه کرد. این ویروس خیلی چیزها مثل همبستگی، ازخودگذشتگی، نظافت فردی و ... به ما یادآور شد، به‌طوری‌که همکارانی داریم که قبل از شیوع ویروس کرونا به علت بیماری فقط در شیفت صبح مشغول به فعالیت بود اما هم اکنون علی‌رغم آنکه مریض است اعلام آمادگی کرده که هرجا کمبود دارید در خدمت هستم و این اتفاقات و همدلی ها به ما دلگرمی می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه برخی از همکارانشان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا به مرخصی استعلاجی رفته‌اند، اظهار کرد: همین که اعلام کردیم با کمبود پرسنل مواجه هستیم فورا این کمبود پرستار ما از سوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان برطرف شد و همکاران ما از بیمارستان‌های دیگر به کمک ما آمدند.

جانشین سوپروایزر بیمارستان افضلی‌پور بیان کرد: ورودی های مشکوک به کرونا بیمارستان افضلی پور به سه دسته درمان سرپایی (اورژانس)، بستری موقت و موارد مشکوک به بخش تحت نظر منتقل می شوند که در این بخش بیماران کرونایی تعیین تکلیف شده و افرادی که قطعا کرونای آنها مثبت اعلام می شود به بخش عفونی و افراد مشکوک به کرونا به بخش گوارش منتقل می‌شوند.

200  نفر از پرسنل کادر درمان بیمارستان افضلی پور در حال خدمت رسانی به بیماران کرونایی

وی با بیان این مطلب که بخش عفونی و بخش پوست بیمارستان افضلی پور به بیمارانی کرونایی که آزمایش تشخیصی آنها مثبت شده، اختصاص یافته است تصریح کرد: در سه شیفت کاری در مجموع حدود 200  نفر از پرسنل کادر درمان بیمارستان افضلی پور به بیماران کرونایی و مشکوک به کرونا خدمت‌رسانی می‌کنند.

زراعت‌حرفه در پاسخ به این سوال چه زمانی با کمبود پرستار مواجه خواهید شد و وضعیت برای شما سخت‌تر خواهد شد؟ عنوان کرد: طبق پروتکل های بهداشتی، تا 50 بیمار کرونایی برای پرسنلی که اکنون درگیر این بیماران هستند، فرآیند معقول خواهد بود اما اگر تعداد بیماران کرونایی به 70 یا 80 نفر برسند برای ما شرایط خیلی سخت خواهد شد.

وی ادامه داد: در بخش کرونایی فقط مریض است و کادر درمان و بیماران اصلا همراهی ندارند لذا یک مریض کرونایی به پرستار بیشتری نیاز دارد.

جانشین سوپروایزر بیمارستان افضلی‌پور با بیان این مطلب که بخش ICU بیماران کرونایی نیز به دو دسته تقسیم می‌شود، اظهار کرد: یک ICU بیمارستان افضلی پور متعلق به افراد دارای جواب قطعی مثبت به ویروس کرونا است که در حال حاضر 5 نفر در این بخش بستری هستند و ICU  دیگر بیمارستان متعلق به افراد مشکوک مبتلا به ویروس کروناست که در حال حاضر 3 نفر در آن بستری هستند.

با پیام رهبری احساس کردیم یک حامی و پشتیبان بزرگ داریم

وی با اشاره به پیام تشکر مقام معظم رهبری از زحمات پزشکان و پرستاران در مبارزه با کرونا گفت: پرستاران کشورمان همواره با وجدانش کار می کنند و زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی این پیام را صادر نمودند، برای همه ما امید بخش بود و احساس کردیم که یک حامی و پشتیبان بزرگ داریم و این پیام به همه ما پرستاران، پزشکان و کادر درمانی دلگرمی خاصی داد.

زراعت‌حرفه با تاکید برآنکه هر زمان که ما احساس کنیم مسئولان پشتیبانمان هستند، دلگرمیمان بیشتر می‌شود، عنوان کرد: اکنون برای کادر درمان شرایط بسیار سخت است زیرا کمتر خانواده خود را می‌بینند. شب ها در حالت خوشبینانه ساعت 8 شب به بعد به منزلمان می رویم و از شدت خستگی فقط می خوابیم و صبح‌ها ساعت 7 در بیمارستان و در محل کار خود هستیم. در این روزها دختر، پسر و همسرم را نمی توانم درست ببینم و این وضعیت بسیاری از پزشکان و پرستاران درگیر با این بیماری بوده و مختص بنده نیست.

امسال عیدی نداریم

وی با تاکید بر اینکه امسال عیدی نداریم، افزود: بسیاری از همکارانمان وقتی به منزل هم می روند نگران وضعیت نیرو، کمبود امکانات احتمالی و ... در بیمارستان هستند تا مریض لطمه نبیند.

جانشین سوپروایزر بیمارستان افضلی‌پور با اشاره به این مطلب که «چه راحت از زندگی دست شستند، آنان که دستانشان را نشستند» گفت: بهداشت فردی، جزء مسایلی است که اسلام به ما توصیه می‌کند و امروز باید بیش از گذشته مردم به توصیه‌های بهداشتی توجه ویژه داشته باشند و قطع زنجیره ویروس کرونا در گرو رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

وی با تاکید برآنکه باید خودمان، خودمان را دریابیم تا بتوانیم این زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم افزود: اکنون همه دستگاه‌ها از استانداری گرفته تا بسیج، سپاه، شهرداری و ... به کمک دانشگاه علوم پزشکی آمده‌اند تا کرونا را شکست دهند اما تا زمانی که به این باور نرسیم که با در خانه ماندن می توانیم زنجیره انتقال ویروس کرونا را قطع کرده و این مهمان ناخوانده را شکست دهیم؛ تلاش همه دستگاه‌ها بی‌نتیجه خواهد بود.

ماندن در خانه مهمترین عامل پیشگیری از ابتلا به ویروس کروناست

خانم "اعظم‌پور " سرپرستار بخش عفونی بیمارستان افضلی پور کرمان نیز  با تاکید بر اینکه ماندن در خانه مهمترین عامل پیشگیری از ابتلا به ویروس کروناست گفت: از مردم خواهش می کنیم که در این هفته و ایام عید حتما در خانه بمانند و دید و بازدیدهای عید را امسال کنار بگذارند ضمن آنکه بهداشت فردی خود را رعایت کنند زیرا تنها را شکست ویروس کرونا، ماندن در خانه است.

وی از سختی کارهای پرستاران در این ایام سخن به میان آورد و بیان کرد: در اوایل شیوع بیماری کووید 19 حجم کاری پرسنل این بخش زیاد بود اما با همکاری دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان، تعداد نیروهای این بخش افزایش پیدا کرد و فشار کاری بر روی پرسنل بخش کمتر شد اما در هر حال کار کردن با لباس‌های ویژه واقعا سخت است.

سرپرستار بخش عفونی بیمارستان افضلی‌پور ادامه داد: خانواده پرسنل درمانی واقعا نگران حال عزیزانشان در این بخش ها هستند و واقعا هم حق دارند اما کادر درمانی با همه وجود در حال خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی هستند.

ویروس کرونا می تواند گریبانگیر همه شود

اعظم پور با اشاره به اینکه همبستگی خوبی بین پرسنل درمانی بیمارستان در مواجهه با این بیماری ایجاد شده است افزود: ویروس کرونا می تواند گریبانگیر همه باشد و ما نیز در خط مقدم ابتلا به این بیماری هستیم که باید از خانواده هایمان برای درک کردن این شرایط تشکر ویژه ای را داشته باشیم.

یکی دیگر از پرستاران بخش عفونی بیمارستان افضلی پور نیز اظهار کرد: به همه مردم توصیه می کنیم با توجه به نزدیک شدن به ایام عید نوروز از خانه خارج نشوند و دید و بازدیدهای عید را امسال به صورت تلفنی و یا از طریق شبکه های پیام رسان انجام دهند.

وی با بیان اینکه بهبود مریضان کرونایی و خارج شدن آنها از بخش شیرین‌ترین لحظات این شرایط است افزود: همه کادر درمانی بیمارستان به ویژه بچه های بخش های درگیر با این ویروس، استرس مبتلا شدن به این ویروس را دارند اما با همه وجود سعی می کنیم به بیماران کرونایی خدمات ارائه دهیم.

 از شروع اپیدمی کرونا در استان کرمان، تاکنون 116 نفر به این ویروس مبتلا که متاسفانه از این تعداد 12 نفر جان خود را از دست داده و 46 نفر نیز بهبودیافته اند. مرکز استان کرمان دارای بیشترین تعداد مبتلایان قطعی به کووید 19 است.

 

http://tajpress.ir/fa/News/1828/گزارش-از-قلب-مراکز-درمان-کرونایی‌های-استان-کرمان
بستن   چاپ