دو معضل بزرگ اقتصاد در ایران وابستگی نفتی و دولتی بودن
چهارشنبه 18 خرداد 1401 - 14:54:40
خبرنگار : فرخنده تاج آبادی
تاج پرس/یزد
دکتر مهران فاطمی استاندار یزد در نشست ستاد درآمدها و تجهیز منابع استان با اشاره به اهمیت مالیات در کشور، وابستگی نفتی و دولتی بودن را دو معضل بزرگ اقتصاد در ایران دانست و گفت: نوسانات و چالش‌هایی که در حوزه اقتصادی در کشور با آن درگیر هستیم به علت ناپایدار بودن‌ درآمدهای نفتی است.
دکتر فاطمی افزود: هزینه‌بر بودن سرمایه‌‌گذاری‌های دولتی، رانت و فساد از دیگر عوامل مشکلات اقتصادی در ایران است.
وی با بیان اینکه متکی بودن اقتصاد کشور به مساله مالیات می‌تواند در ثبات اقتصادی موثر باشد، اظهار داشت: وصول مالیات تکلیف شرعی و قانونی است.
استاندار یزد با تاکید بر اینکه مساله مالیات باید در کشور و حتی در استان به فرهنگ تبدیل شود، خواستار تشریح و تبیین مالیات و مالیات ستانی برای مردم شد، گفت: نحوه هزینه کرد وصول مالیاتی و درآمد مالیاتی استان نیاز به شفافیت دارد.
دکتر فاطمی تصریح کرد: باید به اغنایی در نحوه توزیع این درآمدها در استان رسید تا در پروژه‌های اصلی و اساسی شهر هزینه شود که نیاز است در جلسات بعدی این ستاد به آن پرداخت.
وی رونمایی از سند برنامه عملیاتی تحقق درآمدهای مالیاتی استان یزد را به نشست شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان موکول کرد و اذعان داشت: برای حفظ جایگاه و اهمیت این سند بهتر است در حضور نمایندگان استان و جمع بزرگتری از مدیران رونمایی شود.
دکتر مجید دهقانی‌زاده رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نیز در این نشست از زحمات اداره کل امور مالیاتی و دست‌اندرکاران تهیه و تدوین سند برنامه عملیاتی تحقق درآمدهای مالیاتی استان یزد تشکر و قدردانی کرد و گفت: تهیه این سند کار خاص و ویژه‌ای است که راه را برای چند سال آینده استان روشن و شفاف خواهد کرد.
دکتر دهقانی‌زاده در این خصوص ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی و همدلی اعضای این ستاد و دیگر مسئولان استانی از جمله مجمع نمایندگان استان بتوان علی رغم محدودیت‌هایی که برای درآمدهای استان وجود دارد، با استمرار وصول درآمدها بدون ایجاد فشاری بر روی تولید کنندگان، از منابع و ظرفیت‌های آن برای توسعه استان به نحو مطلوب بهره‌مند شویم.
وی در پایان خواستار تصویب این سند در شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان شد و بیان داشت: لازم است برای اجرایی شدن و نقش‌آفرینی سایر دستگاه‌های اجرایی در رسیدن به اهداف سند برنامه عملیاتی تحقق درآمدهای مالیاتی استان، این سند به صورت رسمی به دستگاه‌ها ابلاغ شود.
در ادامه علی خورشیدی مدیرکل امور مالیاتی استان به تشریح و معرفی برنامه عملیاتی تحقق درآمدهای مالیاتی استان (1404-1401) پرداخت و گفت: این برنامه مشتمل بر چهار فصل با عناوین تحلیل نظام مالیات‌ستانی، وظایف دستگاه‌های اجرایی، سیمای استان یزد و وضعیت فعلی مالیات‌ستانی استان است.
خورشیدی راهبردهای تحقق درآمدهای مالیاتی در این سند را تسهیل فرآیند دادرسی مالیاتی و برقراری عدالت مالیاتی، افزایش کوشش مالیاتی، مبارزه با فرار مالیاتی، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی هوشمند و هدفمند، افزایش ظرفیت مالیات‌ستانی در استانی، تقویت ساختار سازمانی نظام مالیات‌ستانی، ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در استان و افزایش شفافیت مالی و اقتصادی و سالم سازی اقتصاد استان نام برد.
سپس سعید نور ایمانی معاون نظارت مالی اداره کل اقتصاد و دارایی یزد گزارشی از تحقق درآمدهای عمومی دوماهه استان در سال 1401 استان ارایه کرد و گفت: عملکرد وضعیت درآمدهای استان در این بازه 1650 میلیارد تومان بوده است.
نورایمانی افزود: این رقم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 90 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به افزایش 120 درصدی درآمد وصول مالیات‌های مستقیم استان در 2 ماهه سال 1401 نسبت به سال گذشته بیان داشت: این آمار در درآمد مالیات‌های غیر مستقیم استان در همین بازه نسبت به سال گذشته 67 درصد و 780 میلیارد تومان بوده است.
معاون نظارت مالی اداره کل اقتصاد و دارایی یزد در ادامه به تشریح درآمدهای خدمات و فروش کالا، جرایم و خسارات، مالکیت دولت و درآمدهای متفرقه استان پرداخت.
ارایه گزارش انتقال دفاتر مالیاتی شرکت‌های مستقر در استان از دیگر دستورکارهای این نشست بود که اداره کل امور مالیاتی در این خصوص بیان داشت: تاکنون 104 مودی در این خصوص شناسایی شده‌اند که پرونده‌های مالیاتی آن خارج از استان قرار داشته و تاکنون 25 پرونده از آن به استان بازگشت داده شده و موافقت انتقال 28 مورد دیگر آن نیز گرفته شده است.
در پایان اعضای حاضر در این نشست به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.
لازم به ذکر است، در این نشست در خصوص بررسی نتایج مکاتبات صورت گرفته جهت تمدید معافیت بند ب ماده 159 بحث و تبادل نظر شد.

http://tajpress.ir/fa/News/19162/دو-معضل-بزرگ-اقتصاد-در-ایران-وابستگی-نفتی-و-دولتی-بودن
بستن   چاپ