معاون سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی استان تاکید کرد:
ارتقای بهره‌وری بر پایه دانش و فناوری درحوزه آب
شنبه 13 اسفند 1401 - 14:11:16
خبرنگار : فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی
تاج پرس/یزد
جعفر رحمانی به تشریح دستورکارهای این نشست پرداخت و از دلایل محدود شدن برگزاری این کارگروه را تشکیل ستاد نوفاد و برگزاری جلسات مستمر آن با موضوعات دانش‌بنیان و مرتبط با شعار سال عنوان کرد و گفت: در این کارگره ساماندهی مسایل پژوهشی استان دنبال خواهد شد. 
معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد، بحران آب را یکی از مهمترین بحران‌های جاری و آتی استان بیان کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه مساله اصلی استان آب است در برنامه تحولی "یزدِ نوین" این مساله در اولویت قرار گرفت و طرح‌های مختلفی نظیر انتقال آب دریا به استان پیگیری و به اجرا درآمد.  
رحمانی تصریح کرد: اما نگاه صِرف به تامین آب از طریق انتقال از دریا یا بین حوزه‌ای و بدون توجه به بهره‌وری و مصرف آب اشتباه است. 
وی با اشاره به منفی بودن تراز آبخوان‌ها در استان، گفت: نگرانی که همواره وجود دارد این است که حیات زیست استان ممکن است در خطر قرار گیرد لذا باید آب انتقالی جایگزین آب مصرفی صنایع، معادن و کشاورزی از این محل شود. 
رحمانی بر اهمیت آینده پژوهی منابع و مصارف آب در استان اشاره کرد و بیان داشت: توسعه استان بایستی بر مبنای سند آمایش و همچنین نگاه فرهنگی، محیط زیستی و توان اکولوژیک سرزمین باشد. 
معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد، با تاکید بر ارتقای بهره‌وری بر پایه دانش و فناوری درحوزه آب، اظهار داشت: یکی از راه‌هایی که استان می‌تواند در زمینه حل مسایل آب پیگیری کند استفاده از دانش و فناوری برای ارتقاء بهره‌وری در مصرف آب است که به این مهم در برنامه "یزدِ بهره‌ور" نیز پرداخته شده است. 
در ادامه این نشست، گزارشی از طرح مطالعاتی  با عنوان "آینده پژوهی منابع و مصارف آب در استان با تاکید بر پیامدهای اجتماعی، سیاسی، امنیتی و زیست محیطی" از سوی شرکت مهندسین مشاور تمدن کاریزی ارایه شد. 
همچنین ارایه گزارشی از وضعیت طرح‌های پژوهشی از محل یک درصد اعتبارات هزینه‌های سال 1401 استان نیز از دیگر دستورکارهای این نشست بود که به آن پرداخته شد.
اینکه این نقش به خوبی در سند آمایش کشور برای استان یزد دیده شده است، گفت: یکی از ظرفیت ‌های خوبی که در این حوزه در استان وجود دارد، بندر خشک پیشگامان است که باید با کمک همگان این ظرفیت به فعلیت کامل برسد تا از مواهب آن، همه بخش ‌های اقتصادی استان بهره ببرند. 
شایان ذکر است، تبیین برنامه تحولی یزد نوین و گزارش اقدامات صورت گرفته، ارایه اطلس اورژانس جاده‌ای و هوایی استان، چشم‌اندازه‌های برنامه‌های آتی این حوزه و بررسی درخواست بندر خشک پیشگامان از دیگر دستورکارهای این نشست بود که به آن پرداخته شد. 
در این نشست همچنین پیشنهادهای کارگروه‌های تخصصی ذیل شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مطرح و پس از اظهار نظر اعضاء به تصویب رسید.

http://tajpress.ir/fa/News/24446/ارتقای-بهره‌وری-بر-پایه-دانش-و-فناوری-درحوزه-آب
بستن   چاپ