در نشستی با حضور مسئولان دو مجموعه مورد بحث قرار گرفت؛
پنجشنبه 21 دي 1402 - 16:08:49
خبرنگار : فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی
تاج پرس/یزد
دکتر عباس کلانتری رییس دانشگاه یزد در این نشست گفت: کتاب به عنوان اصلی‌ترین وسیله تحقیق  و مطالعه است و در دانشگاه جایگاه ویژه‌ای دارد. با توجه به اینکه هم دانشگاه یزد و هم مرکز اسناد دارای منابع خوب و قوی هستند نیاز است تعامل خوبی بین این دو مجموعه ایجاد شود.
وی یکی از مشکلات دانشگاه یزد را نداشتن مرکز اسناد به طور خاص عنوان کرد و گفت: بسیاری از دانشجویان به ویژه دانشجویان رشته‌های تاریخ و ادبیات برای انجام کارهای تحقیقاتی نیاز دارند که از اسناد استفاده کنند وایجاد تعامل با این مرکز می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. 
وی با اشاره به اهمیت جمع‌آوری اسناد قدیمی گفت: اگر بتوانیم اسناد قدیمی را جمع‌آوری کنیم این امکان وجود دارد که بتوانیم تحولی در علم ایجاد کنیم. 
دکتر کلانتری افزود: با ایجاد تعامل و همکاری دانشگاه یزد و مرکز اسناد، محققین، استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند برای انجام کارهای تحقیقاتی به اسناد دسترسی داشته باشند.
وی تاکید کرد: تعاملات بین دو مجموعه می‌تواند در زمینه‌های گوناگون موثر واقع شود و دانشگاه یزد این آمادگی را دارد که در موارد مختلف با مرکز اسناد استان تفاهم‌نامه امضاء کند. 
سعید زارع مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد نیز در این نشست گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی یک سازمان هویتی، تاریخی و تمدن‌ساز است و فعالیت آن در حوزه توسعه فرهنگی و هویت ملی، میهنی است و متاسفانه جایگاه این سازمان در استان یزد به خوبی تبیین نشده و ارزش آن ناشناخته مانده است.  
وی با اشاره به اهمیت تعامل موثر با هیات رییسه دانشگاه‌ها در سطح استان گفت: سازمان مرکز اسناد یک موسسه آموزشی پژوهشی است و دو رسالت مهم کتاب و کتاب‌خوانی، سند و سندبانی است.
زارع تصریح کرد: یکی از مراجع سیاستگذار در حوزه کتاب، کتابخانه عمومی است و وظیفه مرکز اسناد بسترسازی، پیگیری و اجرای قانون واسپاری کتاب، مجلات و... و ترویج فضای کتاب و کتابخوانی است.
وی خروجی سازمان اسناد و کتابخانه ملی را پژوهش‌محور عنوان کرد و گفت:‌ تمامی پایان‌نامه‌ها در دانشگاه‌های سراسر کشور در مرکز اسناد تجمیع می‌شود تا در دسترس تمام پژوهشگران و محققین قرار گیرد.
وی گفت:‌ ما باید در حوزه مستندسازی قوی‌تر عمل کنیم، اگر نتوانیم گذشته خود را مستند کنیم آینده خوبی نخواهیم داشت. یزد یک شهر جهانی است و باتوجه به قدمت و آثار ماندگاری که دارد نیاز است در ثبت و ضبط آن بیشتر کوشا باشیم.
 مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد اظهار کرد: متاسفانه عدم آگاهی برخی از مردم باعث شده بسیاری از میراث ما از کشور خارج شود و باید آگاهی‌سازی و اقناع‌سازی انجام شود تا بتوانیم از میراث مکتوب و ارزشمند قدیمی نگهداری کنیم.
زارع افزود: در حوزه اسناد سه نوع ورودی داریم. اسنادی که در دست مردم و اسناد اهدایی است، اسناد ادارات، سازمان‌ها و بانک‌ها و آرشیو یا تاریخ شفاهی است و کار مرکز اسناد نجات اسنادی است که هر کدام آینه تمام نمای هویت و فرهنگ، شناسنامه و حافظه تاریخی ما است.
وی بزرگترین دارایی یک ملت را اسناد آن عنوان کرد و گفت: بی‌توجهی به اسناد بزرگترین ضربه را به فرهنگ ما خواهد زد.
این مقام مسئول اظهار کرد: با انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه، فرصتی ایجاد خواهد شد تا استادان برای فرصت‌های مطالعاتی و دانشجویان برای انجام تحقیقاتشان از گنجینه اسناد مرکز استفاده کنند.
زارع با بیان اینکه حضور قریب به 400 مفاخر در استان، یک دیتای بزرگ محسوب می‌شود اذعان کرد: یکی از اقدامات ارزشمند مرکز اسناد استان، مصاحبه با مشاهیر و مفاخر استان است که تجربیات آنها در قالب یک مصاحبه پیاده‌سازی و ثبت خواهد شد.
وی تصریح کرد: اهل بیت ما با آثار و اسنادشان شناخته می‌شوند. در واقع اسناد ملی حافظه ملتها است. میزان حفظ و نگهداری و توجه به اسناد، شاخص فرهیختگی و بصیرت کشور است. پژوهش‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی بدون اسناد کامل نیست و گاهی یک برگ سند می‌تواند به یک بحران پایان دهد و در نتیجه ضرورت دارد دوره‌های آموزشی آشنایی با اسناد برگزار شود.

http://tajpress.ir/fa/News/29945/در-نشستی-با-حضور-مسئولان-دو-مجموعه-مورد-بحث-قرار-گرفت؛
بستن   چاپ