تاج پرس به نقل ازمجله صباح آنجایی که هر ماده غذایی در کنار خوشمزه بودن باید فوایدی هم داشته باشد، پنیر لاکتیکی غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر و علاوه بر آن بهدلیل استفاده از باکتریهای لاکتیکی جهت تخمیر شیر حاوی ویتامینهای A و املاح معدنی با ارزش است. در ادامه با ما همراه باشید و همه چیزدرموردپنیرلاکتیکی وپنیرلاکتیکی چیست؟ را بخوانید.
پنیر لاکتیکی یکی از پنیرهای سنتی ایران است، این پنیر از دسته پنیرهای تازهای میباشد که دارای بافتی نیمه سخت بوده و از انعقاد شیر تولید میشود. این پنیر دارای بافتی اسفنجی بوده که در طی فرآیند تهیه آن و فعالیت باکتریها، لاکتوز به اسیدلاکتیک تبدیل میشود. لازم به ذکر است که بدانید هر چند در تولید پنیرلاکتیکی از هیچ ماده افزودنی مصنوعی و چربی گیاه استفاده نمیشود ولی طعم و عطر آن مورد پسند و دلخواه اکثریت جامعه است.پنیر لاکتیکی چیست؟
پنیر لاکتیکی از فرآوردهای تخمیری شیر محسوب میشود که در تهیه آن با افزودن باکتریهای لاکتیکی و آنزیمهای خاص پنیر به شیر پاستوریزه استاندارد موجب میگردد تا شیر مُنعقد شده و لخته پنیر تازه تشکیل شود. از آنجاییکه پروتئینهای محلول در شیر (لاکتالبمین و لاکتاگلوبولین) در حین فرآیند تولید پنیر در مخلوط آب نمک و آب پنیر بخش از ارزش غذایی آب پنیر به آن برمیگردد.
چقدر باپنیرلاکتیکی آشنا هستید؟ درباره خواص و مضرات پنیرلاکتیکی چه میدانید؟ اصلا میدانید پنیرلاکتیکی چیست؟ پنیرلاکتیکی برای اولین بار توسط لبنیات صباح تولید شده و در تولید آن از هیچ گونه ماده افزودنی و چربی گیاهی استفاده نمیشود و انتخاب خوبی برای ورزشکاران و کسانی است که بتازگی رژیم غذایی را شروع کردهاند. شاید فکر کنید استفاده نکردن از چربی یا ماده افزودنی ممکن است بر عطر و طعم این پنیر تاثیر بدی بگذارد ولی جالب است بدانید که عطر و طعم این پنیر بدون هیچ افزودنی مورد پسند اکثر مردم میباشد.
این پنیر علاوه بر سایر پنیرها غنی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد علاوه بر آن به دلیل استفاده از باکتری های لاکتیکی جهت تخمیرشیرحاوی ویتامین های A و املاح معدنی با ارزش نیز است. در تهیه و تولید این مدل پنیر بعد از لخته شدن آن را داخل آب پنیر یا آب نمک قرار داده و به صورت تازه آن را میل میکنند. یکی از دلایل تازه مصرف کردن این پنیر این است که سرعت بالای فرآوری آن مواد مغذی را به خوبی حفظ کرده و اجازه خروج از پنیر را نمیدهد.
بادکردگی بسته بندی پنیر لاکتیکی به چه معناست؟
این پنیر از دسته پنیرهای تازهای است که دارای بافتی نیمه سخت است و از انعقاد شیر تولید میشود، پنیر لاکتیکی دارای بافتی اسفنجی میباشد. توجه به این نکته ضروری است که به دلیل اینکه این پنیر فعالیتهای مُخَمِری زیادی انجام میدهد اگر شرایط زنجیره سرد رعایت نشود، امکان تورم بستهبندی وجود دارد ولی این بادکردگی به معنای خراب یا فاسد شدن پنیر لاکتیکی نیست.
آیا پنیر لاکتیکی همان پنیر پروبیوتیک است؟
اگر تا به حال تصور میکردید که پنیر پروبیوتیک همان پنیر لاکتیکی است باید بگویم که کاملا در اشتباه هستید، این دو پنیر یکی نیستند اما بسیار به هم شباهت دارند و تفاوت میان آن ها بسیار ناچیز است. در پنیر لاکتیکی، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل میشود و در پنیر پروبیوتیک، محصولات حاصل از باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک تولید شده و بر روی دستگاه گوارش تاثیر بسیاری جدی دارند و برای آن مفید هستند. برای همینّ، همانطور که گفته شد پنیر لاکتیکی برای معده نیز بسیار مفید است.
خواص و مضرات پنیر لاکتیکی
- پنیر لاکتیکی حاوی بالاترین میزان پروتئین در بین فرآوردههای لبنی است.
- پنیرلاکتیکی حاوی نوعی پروتئین است که اثرات مثبتی روی استخوانها و بافت مفاصل دارد و سهم زیادی در درمان بیماریهای تحلیل برنده «سیستم ماهیچهای» و اسکلتی دارد.
- حاوی 12 درصد پروتئین میباشد، کیفیت پروتئینهای این محصول کاملا حفظ شده است.
- حاوی فسفر که در رشد و ترمیم بافتهای بدن نقش دارد، همچنین حاوی ویتامین های محلول در آب B12- B1- B2 -B6 نیز میباشد.
- حاوی ویتامین های محلول در چربی A – D – E.
- حاوی کلسیم که در شکلگیری و استحکام استخوانها و سلامت دندانها موثر است.
- استفاده از بهترین ماده اولیه (شیر تازه و مرغوب گاو).
- به دلیل استفاده از باکتریهای لاکتیکی حین فرایند تولید، حاوی ویتامینهای A و املاح معدنی با ارزش میباشد.
- پنیر لاکتیکی برای معده نیز مفید است. چرا که با توجه به بافت پنیر و مواد سازنده آن، هضم این پنیر برای معده راحتتر است.
یکی از مهمترین پیش غذایی که با پنیر لاکتیکی تهیه و آماده میشود سالاد است که در آن پنیر لاکتیکی به عنوان پنیر سالادی مورد استفاده قرار میگیرد.