اسدی با بیان اینکه تداوم ده درصدی پیک بار موجب میشود که حدود پنج هزار مگاوات ظرفیت تولید برق استان برای 468 ساعت استفاده شود، گفت: این پیک بار موجب پایین آمدن بهره وری سرمایه است، قیمت تمام شده را بالا میبرد و در این زمینه راهکارهای تشویقی را برای مشترکین به کار گرفته ایم.
اسدی با بیان اینکه تعامل موثر با جامعه، اهالی رسانه ونخبگان ازراهکارهای بدون هزینه یا کم هزینه برای مدیریت و کنترل چالش خاموشی دراستان است.
وی گفت: ایجاد دمای آسایش25درجه، کنارزدن پرده واستفاده ازنورطبیعی روز، سرویس مناسب وسایبان کولرواستفاده نکردن از وسایل پرمصرف برق در زمان پیک بار از جمله این راهکارهای کم هزینه است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای یزد با اشاره به اینکه تعویض موتور کولرهای آبی از کلاس G به A و ارتقای آن موجب کاهش مصرف برق خواهد شد.
وی تصریح کرد: جایگزینی کولر گازی با کولر آبی، چهار برابر مصرف برق را افزایش داده و علاوه بر هزینههای توسعه نیروگاهها و شبکه های برق، حجم زیادی ازآب برای تولید برق در نیروگاههای کشوراستفاده میشود.
اسدی گفت:طرح ذخیره عملیاتی صنایع، راهکاری برای رفع کمبود تولید در زمان پیک باراست و مانند سالهای گذشته درحال پیگیری هستیم که با مدیرت بار، فشار کمتری به بخش توزیع برق و به ویژه مردم استان داشته باشیم و شاهد خاموشی در استان نباشیم.
وی ادامه داد:متوسط مصرف برق در ساختمانهای ایران در تابستان بیشتر از40درصد میباشد ودرعمده استانها بیش از 60 درصد آن، بار سرمایشی است که متاسفانه به دلیل اجرا نشدن کامل مبحث ١٩ مقررات ملی انرژی و عایق کاری ساختمانها و همچنین استفاده بیشتر از کولرهای گازی کم بازده، شاهد افزایش بار سرمایشی در کشور هستیم.