استخدام3 هزار و 660 نفر به کادر درمان تامین اجتماعی
پنجشنبه 1 آبان 1399 - 07:01:42
مرکزاطلاع رسانی دولت
تاج پرس

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با بیان این مطلب در نشست مشترک سازمان نظام پرستاری  و مدیران ارشد سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد:  ایجاد وحدت رویه برای رسیدگی به موضوع مشاغل سخت و زیان آور جامعه پرستاران کشور تصمیم مناسبی است که از سوی معاونت روابط کار پیگیری خواهد شد.

وی همچنین گفت: به زودی با استخدام کادر پرستاری سازمان تامین اجتماعی ،ضریب اشتغال پرستاران به نسبت تخت های بیمارستانی افزایش می یابد و به میانگین استانداردهای جهانی می رسد. 

شریعتمداری با بیان اینکه شغل پرستاری توام با هنر و عشق است افزود: خدمات ارزشمند جامعه پزشکی و پرستاری در ایام کرونا را ارج می نهیم و به روح شهدای کادر درمان درود می‌فرستیم.

وی تصریح کرد: حضور نمایندگان سازمان نظام پرستاری در کمیته های حل اختلاف و هیات های تشخیص با انعقاد یادداشت تفاهم سه جانبه و ابلاغ آن از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در دستور کار قرار می گیرد.  

شریعتمداری بر تشکیل کمیته مشترک برای پیگیری موضوعات مرتبط با جامعه پرستاری کشور نیز تاکید کرد و گفت: درحوزه ارائه خدمات خانگی جامعه پرستاری نیز  سازمان نظام پرستاری و معاونت اشتغال وزارت کار می توانند برای حمایت از ایجاد شرکت های ارائه کننده خدمات پرستاری در منزل یادداشت تفاهم همکاری امضا کنند . 

وی تصریح کرد: البته استفاده از نظام بیمه  در خدمات پرستاری منزل  و چگونگی محاسبه هزینه خدمات  نیازمند بحث های کارشناسی جداگانه و طرح آن در شورای عالی بیمه است.

شریعتمداری با بیان اینکه در خصوص اجرای مفاد قانون بهره وری هیچگونه تردیدی نداریم  و خواهان اجرای قانون هستیم افزود: آموزش پرستاران مورد توجه تأمین اجتماعی است.

نهضت پرستار در خانه و خدمات غیر بیمارستانی را تقویت کنیم 

در ادامه این نشست،محمد میرزا بیگی، رییس کل سازمان نظام پرستاری به طرح مسایل مربوط به جامعه پرستاران کشور پرداخت و گفت : نزدیک به 8 ماه است که پرستاران در خط مقدم  نظام سلامت در ارتباط  با بیماران به خصوص بیماران کرونایی هستند . 

وی افزود : هم اکنون 193 دانشکده پرستاری با 60 هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی تا دکتری در کشور وجود دارد . 

رییس سازمان نظام پرستاری افزود : حدود 250 هزار پرستار در کشور داریم که حدود  110  تا 115 هزار نفر در بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت و مابقی در بخش غیر دولتی (خصوصی) ، تامین اجتماعی و خیریه ها فعالیت دارند . 

میرزابیگی افزود : نزدیک به 10 هزار نفر از پرستاران هم در حوزه مراقبت در منزل فعالیت دارند. همچنین سالانه حدود 10 تا 12 هزار نفر فارغ التحصیل از 193 دانشکده پرستاری در کشور داریم . 

رییس کل سازمان نظام پرستاری گفت : این سازمان همانند سازمان نظام پزشکی کشور دارای قانون مصوب از مجلس شورای اسلامی است  و هر 4 سال انتخابات خود را برگزار می کند . 

میرزا بیگی گفت : هم اکنون  192 هزار نفر عضو سازمان نظام پرستاری هستند و 147 هیات مدیره  9 نفره در کشور وجود دارد که منتخب پرستاران در کشور هستند . 

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، رفع برخی موانع  خدماتی و مسائل را  در حوزه پرستاران  مورد تاکید قرار داد و افزود : افزایش تعداد پرستاران در بیمارستان های تامین اجتماعی به عنوان اولین مسئله مطرح است . مطابق با سند درمان وزارت بهداشت و نیروی انسانی و بر اساس استانداردهای تعیین شده باید به ازای هرتخت بیمارستانی 5/2 گروه پرستاری در 24 ساعت داشته باشیم . 

وی افزود : اجرای کامل قانون بهره وری در سازمان تامین اجتماعی و بخش خصوصی  و ارتقای جایگاه پرستاری مورد تاکید است . هم اکنون  وزارت بهداشت جایگاه پرستاری را تحت عنوان معاونت پرستاری تعریف کرده است . 

میرزا بیگی تاکید کرد: معتقدیم تناسب نیرو های حرفه ای و غیر حرفه ای از یکدیگر باید وجود داشته باشد و مطابق با استانداردها به ازای هر 4 پرستار یک کمک پرستار داشته باشیم . 

وی همچنین بازآموزی و برگزاری آموزش های مداوم را از دیگر محورهایی عنوان کرد که به ارتقای وضعیت پرستاران منجر می شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، افزود : نهضت پرستار در خانه و خدمات غیر بیمارستانی را باید تقویت کنیم . هم اکنون 200 مرکز، خدمات خود را به بیماران به ویژه در حوزه کرونا به بیماران ارائه می کنند که لازم است خدمات آنان پوشش بیمه ای داشته   باشد . 

میرزا بیگی آمادگی کامل سازمان نظام پرستاری را برای ارائه خدمات  و همکاری در حوزه های یاد شده با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد . 

 استفاده از ظرفیت سازمان نظام پرستاری برای ساماندهی و نظام مند کردن اعزام نیروی پرستار به خارج از کشور و در همکاری با مراکز کاریابی خارجی و معاونت توسعه اشتغال وزارت کار نیز در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت . 

در ادامه این نشست مصطفی سالاری، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نیز گفت : بعد از وزارت بهداشت بیشترین تعداد پرستار در مراکز درمانی تامین اجتماعی مشغول به کار هستند. هم اکنون 16 هزار و 500 پرستار در مراکز درمانی تأمین اجتماعی سراسر کشور مشغول خدمت رسانی به بیماران هستند و  این سازمان در بحث خدمات درمانی تاکنون  اقدامات خوبی داشته است . 

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از پرستاران شاغل در مراکز درمانی دولتی و خصوصی نیز بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی هستند، گفت: در مجموع 70 هزار نفر از    پرستاران کشور تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند.

سالاری با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی سازمان تأمین اجتماعی در ماه گذشته اظهار داشت: با جذب و به کارگیری پرستاران پذیرفته شده در این آزمون که در حال انجام است، شاهد کاهش فشار کاری پرستاران و بهبود شاخص تعداد پرستار نسبت به تخت‌های بستری خواهیم بود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی توسعه خدمات درمانی این سازمان را بر اساس سطح بندی مراکز درمانی کشور عنوان کرد و گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در سازمان تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت، توسعه خدمات درمانی براساس اولویت و به منظور تحقق عدالت در دسترسی به خدمات مورد توجه قرار می‌گیرد.

سالاری از نهایی شدن مطالعات مربوط به سطح بندی مراکز درمانی خبر داد و گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته به بیمارستان‌های موجود سازمان تأمین اجتماعی 550 تخت اضافه می‌کنیم و توسعه و تجهیز مراکز موجود را با جدیت پیگیری می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در حوزه بیمه تکمیلی بازنشستگان توافق کردیم که مشارکت سازمان تامین اجتماعی  بیشتر شده و پوشش آن نیز افزایش یابد . در خصوص پرستاران شاغل در مراکز درمانی تامین اجتماعی هم  فوق العاده شغل آنان افزایش یافته است . 

حضور نمایندگان پرستاران در هیات های حل اختلاف 

در ادامه حاتم شاکرمی، معاون روابط کار پیرامون مبحث کارهای سخت و زیان آور به ویژه در حوزه مشاغل پرستاری توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: با توجه به ماهیت مشاغل پرستاری در حوزه مشاغل سخت و زیان آور نیاز است که به یک تصمیم واحد و یکپارچه در این خصوص برسیم . 

وی افزود: در بحث بیمه بیکاری مربوط به پرستاران هم  با توجه به اینکه تعدادی از آنها مشمول قانون تامین اجتماعی نیستند و مشمول قانون استخدامی کشوری هستند نیازمند رفع موانع و اصلاح قوانین و دستور العمل های مربوطه هستیم . 

شاکرمی، در خصوص حضور نمایندگان پرستاران مشمول قانون کار در مراجع حل اختلاف و هیات های تشخیص نیز پیشنهاد کرد؛ سازمان نظام پرستاری تفاهم نامه سه جانبه همکاری با کانون عالی شوراهای اسلامی کار و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  منعقد کند.

16 هزار و 500 نفر کادر پرستاری درمراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی فعالیت دارند

امیر عباس منوچهری، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی نیز در این نشست گفت : هم اکنون 16 هزار و 500 نفر کادر پرستاری در مراکز ملکی این سازمان فعالیت دارند  و در مراکز ملکی این سازمان هم  9 هزار و 291 تخت فعال داریم . 

وی افزود : با جذب و استخدام  2 هزار و 650 نفر کادر پرستاری، تعداد پرستاران تامین اجتماعی به  17 هزار و 505 نفر خواهد رسید. بنابراین با جذب این تعداد کادر پرستاری ،کمبود جدی وجود ندارد و سازمان تامین اجتماعی به استانداردهای بین المللی نزدیک شده و حتی پیشرو است.

منوچهری گفت : قانون بهره وری نیز از سال 91 در تامین اجتماعی اجرا و در سال 96 بر اساس مصوبه هیات مدیره تامین اجتماعی مابه التفاوت های مالی نیز پرداخت شده است . 

وی تصریح کرد: در پرداخت های مربوط به پرستاران هم به روز هستیم . در حوزه مراکز درمانی مطابق با نسخه همان مرکز درمانی و بیمارستانی عمل می شود و هر مرکز درمانی و بیمارستان نسخه مخصوص به خود را دارد . یعنی درآمد در بودجه عملکردی به آنان پرداخت می شود . به عبارت دیگر بودجه بر مبنای عملکرد است . 

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی افزود : بازنگری در تشکیلات و نیز سطح بندی از مواردی بود که آن را پیگیری کردیم و 20 اداره جدید با رویکرد  فرآیند محوری و برنامه ای موضوعاتی مثل سالمندی ، پیشگیری و غربالگری و سطح بندی مراکز درمانی و داده کاوی و سایر موضوعات را در این بخش ها و جداگانه دنبال می کنند. یعنی فرایندها برنامه محور هستند . 

 


http://tajpress.ir/fa/News/8086/استخدام3-هزار-و-660-نفر-به-کادر-درمان-تامین-اجتماعی
بستن   چاپ