بزرگنمایی:
رئیس سازمان اورژانس استان یزد با اشاره به این که حوادث ترافیکی همچنان در صدر ماموریت های اورژانسی است، گفت: دستگاه های خدمات رسان نظیر شهرداری می توانند با ساماندهی به موقع معابر امدادگران اورژانس را برای انجام سریعتر و بهتر مأموریت ها یاری کنند.
تاج پرس/یزد
دکتر احمد دهقان در نشست خبری که به منظور گرامیداشت فرا رسیدن سالروز تشکیل سازمان اورژانس برگزار شد، یزد را چهار راه مواصلاتی شمال به جنوب و شرق به غرب دانست و اظهار کرد: ظرفیتهای گردشگری، اقتصادی و اجتماعی این استان الزام تقویت و افزایش زیرساختهای امدادرسانی در سازمان اورژانس را بیش از پیش ضروری کرده است.
وی با بیان اینکه یزد اولین شهر میراث جهانی، دومین شهر تاریخی جهان، دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی کشور است، افزود: افزایش کمی و کیفی خدمات اورژانس در گرو همکاری و همراهی بیش از پیش مسئولان است.
رئیس سازمان اورژانس با تأکید بر این موضوع که سرعت یکی از بایدهای اجرایی در مأموریتهای امدادگران سازمان اورژانس است، گفت: شهرداریها و دیگر دستگاههای خدمات رسان باید بیشتر هوای سازمان اورژانس را داشته باشند و با ساماندهی معابر ما را در خدمترسانی بهتر و سریعتر یاری کنند.
دکتر دهقان راهاندازی دیسپاچینگ متمرکز اورژانس را از جمله اقدامات انجام شده در سازمان اورژانس استان یزد دانست و بیان کرد: در حال حاضر پنج شهرستان یزد به این مرکز متصل هستند و اتصال سایر شهرستانها نیز در حال انجام است.
وی همچنین با اشاره به راهاندازی سامانه ناشنوایان اورژانس در استان، تصریح کرد: ناشنوایان میتوانند در صورت نیاز از طریق سامانه 10000115 خدمات مورد نیاز خود را پیامک کنند، ضمن این که در پاییز امسال شاهد راه اندازی پایگاه اورژانس بانوان نیز در استان خواهیم بود.
رئیس سازمان اورژانس استان در پایان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه ایجاد 96 پایگاه جدید اورژانس مصوب و تاکنون با کمک خیرین 80 مورد از آنها تعیین تکلیف شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 20 پایگاه به همت خیرین استان در حال ساخت است.
دهقان یکی از دغدغههای سازمان اورژانس استان را خدمات رسانی به بافت تاریخی مرکز استان به دلیل محدودیتهای دسترسی ذکر و ابراز امیدواری کرد با خریداری موتورلانس به زودی این مشکل نیز مرتفع شود.
رئیس سازمان اورژانس استان یزد از راهاندازی نخستین اورژانس بانوان در شهر یزد خبر داد و گفت: این پایگاه تا سه ماه آینده به بهرهبرداری می رسد.
دکتر سید محمد جواد میرجلیلی، معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس استان نیز در این نشست با بیان اینکه استان یزد دارای 56 پایگاه اورژانس شامل 30 پایگاه جادهای، 25 پایاه شهری و یک پایگاه امداد هوایی است، تصریح کرد: طی چند ماه آینده تعداد 5 پایگاه جدید نیز به پایگاههای اورژانس استان اضافه خواهد شد.
وی به 75 دستگاه آمبولانس فعال و پشیبان در اورژانس استان با 411 پرسنل اشاره و اضافه کرد: طی شش ماهه نخست امسال 35 هزار و 251 مورد ماموریت توسط اورژانس استان انجام گرفته که 24 هزار و 350 مورد آنها مربوط به حوادث غیرترافیکی داخلی، هفت هزار و 702 مورد مربوط به حوادث ترافیکی و سه هزار و 199 مورد در رابطه با حوادث غیرترافیکی از جمله سقوط در چاه و موارد دیگر بوده است.
وی تعداد تماسهای گرفته شده با اورژانس طی این مدت در دیسپاچینگ استان را 105 هزارو 179 مورد خواند که 24 هزار و 544 مورد آن منجر به اعزام آمبولانس، 4915 مورد مزاحمتها و مابقی تماسهای مشاورهای بوده است.
میرجلیلی به فعالیت دو پایگاه آموزش فعال با 25 مربی در حیطه های مختلف در سازمان اورژانس استان اشاره کرد و گفت: تنها طی شش ماهه ابتدایی امسال 11 دوره آموزش حین مدت برای 2189 نفر برگزار شده است. همچنین در این مدت برای 503 نفر 13 دوره آموزش همگانی برگزار شده است.
وی در مورد عملکرد اورژانس هوایی استان نیز گفت: در سال 1399 تعداد 174 مورد اعزام بالگرد اورژانس و در شش ماهه ابتدای امسال 84 پرواز انجام و به 102 مصدوم خدمات ارائه شده است.
معاون فنی و عملیات اورژانس استان در این رابطه از وجود 13 پد بالگرد در استان که 9 مورد در بیمارستانهای استان و تعدادی نیز در برخی روستاها واقع شده خبر داد و گفت: به زودی پد فورد بالگرد اورژانس در مناطق تفت، ساغند، هرات و منشاد نیز راه اندازی خواهد شد.