بزرگنمایی:
«مرات امین الرعایا» به مناسبت هفته سوادآموزی و در آستانه هفتم دیماه سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی به فرمان حضرت امام خمینی(ره)، گفت: در فرمان تاریخی امام راحل(ره) نکاتی وجود دارد که به اختصار میتوان به اولویت سوادآموزی بر مسکن و بهداشت جامعه، تضمین استقلال کشور با سوادآموزی صحیح، ملی بودن مسئله سوادآموزی و مکلف شدن همهی آحاد جامعه در این خصوص و جهتگیری سوادآموزی به عنوان حقوق اولیه مردم برای کاهش نابرابریهای اجتماعی اشاره کرد.
تاج پرس/یزد
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش یزد:
با اشاره به اهمیت موضوع سواداموزی از نگاه امام(ره)، افزود: این در حالی است که دنیا پس از گذشت 10 سال از این فرمان تاریخی به اهمیت موضوع آموزشهای همگانی واقف شده و برنامههایی را در این راستا آغاز کرده است.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش یزد گفت: با برنامهریزی، همت مردم، مسوولان و فعالیت آموزشیاران، این استان با وضعیت 92.4 درصد در رتبه سوم شاخص سوادآموزی کشور قرار دارد.
امین الرعایا در ادامه با بیان این که به دنبال بیانات مقام معظم رهبری، جامعه هدف سوادآموزی افراد 10 تا 49 سال در نظر گرفته شدند، به شاخصهای سوادآموزی کشورمان براساس آخرین آمارهای رسمی کشور پرداخت و گفت: در حالی که براساس آمارهای سال 1355 بیش از نیمی از جمعیت 36 میلیونی کشورمان بیسواد بودند، امروز 87.7 درصد از جمعیت 78 میلیون نفری ایران(سنین 6 سال به بالا) سواد دارند. معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به باسوادی بیش از 97 درصد از جمعیت این استان، از اختصاص مشوقهایی مانند پرداخت پاداش 730 هزار تومانی برای کسانی که اقدام به باسوادی کنند، خبر داد.وی ادامه داد: شاخص سواد در بین جمعیت هدف سوادآموزی یعنی افراد 10 تا 49 سال کشور براساس نتایج سرشماری سال 1390 92.5 درصد است ولی این رقم در سال 55 معادل 48 درصد بوده است.
مرآت امینالرعایا در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی مهریز افزود: برای ارتقای این جایگاه و زیرپوشش قراردادن تمامی افراد برای سوادآموزی و شرکت در کلاسها به همکاری و فرهنگسازی اهمیت موضوع نیاز است .
وی با قدردانی از تلاش مسوولان و همراهی خانوادهها به جایگاه و ضرورت طرح باسوادی حداکثری در سطح روستاها به عنوان اولویت این معاونت اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس سرشماری سال 95 بین سطح سواد روستا و شهر هفت درصد اختلاف است.
این مسوول به جایگاه و شاخص بالای سواد در مهریز در استان اشاره کرد و یادآور شد: با همکاری برخی دستگاهها و دفتر اموراجتماعی استانداری طرحی برای باسواد شدن عدهای از افراد روستایی که از نعمت سواد محروم هستند اقدام میشود.
امینالرعایا خاطر نشان کرد: برای زیرپوشش قراردادن مردم در شهر به خصوص مناطق روستایی هرچند تاکنون با همکاری مسوولان و متولیان امر آن مناطق اقدامهای مناسبی انجام گرفته ولی به خاطر اهمیت موضوع باید بسیار جدی تلاش داشته باشیم .
کلاسهای نهضت سوادآموزی شامل دورههای سواد آموزی، انتقال و تحکیم سواد است.
استان یزد یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادیها زندگی میکنند.