آخرین مطالب

مسئول پردیس‌های دانشگاه شهید بهشتی:

اساتید و پژوهشگران آمریکایی از همکاری با ایرانیان منع شده‌اند اخباربین المللی - کارآفرینان وکارآفرینی

اساتید و پژوهشگران آمریکایی از همکاری با ایرانیان منع شده‌اند

  بزرگنمایی:
تاج پرس،مسئول پردیس‌های دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به تاثیر منفی تهدیدات و تحریم‌های رئیس جمهور آمریکا بر تعاملات بین‌المللی دانشگاه‌های ایران، گفت: بنا بر ادعای یک استاد آمریکایی‌، آنها رسما از همکاری با ایرانی‌ها در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اقتصادی و غیره منع شده‌اند.

دکتر رجبعلی برزویی  ضمن بیان این مطلب به تشریح تاثیر تحریم‌ها بر تعاملات بین المللی دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: مشکلات بین المللی دانشگاه‌ها را می‌توان در دو بخش برون مرزی و درون مرزی تقسیم کرد. در واقع واقعیت این است که امروزه در بخش بیرونی تحریم‌ها، همچنین فضای تبلیغاتی و تهدیدهای رئیس جمهور آمریکا علیه ایران، تاثیرات منفی و جدی بر تعاملات بین المللی دانشگاه‌ها گذاشته است.

وی در ادامه تصریح کرد: در سفر علمی اخیرم به چین، یکی از اساتید حوزه ریاضی آمریکا که در کنفرانس علمی نیز شرکت داشت تمایل زیادی برای برگزاری کنفرانس بعدی در ایران را ابراز کرد،‌ چرا که در حوزه ریاضی محققان زیادی در ایران فعالیت می‌کنند و وقتی من به او گفتم که ما می‌توانیم کنفرانس بعدی را در ایران برگزار کنیم که او صراحتا عنوان کرد که در اخبار کشور آمریکا رسما اعلام شده که آنها نمی‌توانند هیچ گونه همکاری در زمینه‌های  اقتصادی، علمی و فرهنگی با ایرانیها داشته باشند و این استاد همچنین عنوان کرد درصورت سفر به ایران ممکن است در برگشت بسیاری از فرصت‌ها را از دست بدهد.

مسئول پردیس‌های دانشگاه شهید بهشتی خاطر نشان کرد: آن چه که در حال حاضر به عنوان واقعیت وجود دارد این است که اساتید و پژوهشگران آمریکایی از همکاری با ایرانیان منع شده‌اند. این در حالی است که کشورهایی نظیر چین و روسیه و هند و همچنین اساتید و محققان کشورهای دیگر که تصمیمی برای مهاجرت به کشور آمریکا ندارند، استقبال بسیار خوبی از همکاری با کشور ایران دارند اما در مقابل کسانی که نگاهی به فعالیت های علمی با کشور آمریکا دارند، چندان تمایلی به همکاری با دانشگاه‌های ما ندارند و به خاطر نگرانی از عواقب آن، یقینا به ایران سفر نمی‌کنند.

مدیر کل اسبق دفتر گسترش آموزش عالی خاطرنشان کرد: پیشنهاد من این است که در شرایط فعلی، دانشگاه‌ها به سمت همکاری با کشورها و محققانی بروند که هنوز تمایلی برای شکل گیری تعامل با کشور ما دارند. کشورهای نظیر چین، روسیه، هند و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که محققان، اساتید و پژوهشگران این کشورها مایلند با کشور ما همکاری داشته باشند. بنابراین بهتر است که بجای اینکه اصرار داشته باشیم حتما با محققان آمریکایی و اروپایی تعامل کنیم با محققان توانمند در سایر کشورها همکاری کنیم.

دکتر برزویی همچنین تاکید کرد: با توجه به این که من مسئولیت مجله بین المللی سیستم‌های فازی ایران را عهده دار هستم و با توجه به اینکه این مجله به عنوان یک نشریه بین المللی Q1 و ISI  فعالیت می‌کند طی دو سال گذشته تعداد Submit از کشورهای اروپایی و آمریکایی در این نشریه به شدت کم شده است و این بیانگر این است که آنها حتی ترس این را دارند که مقالات خود را در نشریه ما که در ایران فعال است، ثبت کنند.

استاد تمام دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با بیان این که انتشار مقالات دانشگاه‌های ما در نشریات علمی با مانع مواجه می‌شود، گفت: بطور مستقیم من در رشته ریاضی نشنیده‌ام که بدلیل تحریم مقاله ما را چاپ نکنند اما غیر مستقیم بارها شده است که ما مقاله‌ای را برای انتشار به یک نشریه ارسال کردیم و این مقاله یک سال بدون پاسخ باقی مانده است و سپس با ایراد غیر معقول و غیر منطقی بازگشت خورده است به گونه‌ای که اخیرا مشاهده کردم برخی از همکاران ما برای این که مقالات آنها در نشریات بین المللی زودتر منتشر شود مقاله‌ای که توسط خود آنها نوشته شده است را با یک استاد خارجی مشترک می‌شوند و از آنها می‌خواهند که مقالات را ارسال کنند، چرا که شانس پذیرش مقاله در این شرایط افزایش پیدا می‌کند.

وی همچنین در خصوص محدودیت‌های داخلی تعاملات بین المللی دانشگاه‌ها نیز گفت: در کشور ما هنوز شرایط برای همکاری‌های بین المللی نظیر دعوت از محققان خارجی و همچنین اجرای برنامه‌های مشترک بطور کامل فراهم نیست و در این زمینه ضعف‌های زیادی وجود دارد مثلا اگر یک محقق خارجی را به کشور دعوت کنیم و حتی اگر بخواهیم هزینه‌ای نیز پرداخت نکنیم در حوزه گرفتن ویزا یا غیره با مشکل مواجهیم. در واقع ما به هیچ طرقی نمی‌توانم یک استاد خارجی را برای مدت یک سال در ایران حفظ کنیم چرا که باید مدام به دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی اعم از اداره کار، مالیات و ... مراجعه کنیم.

دکتر برزویی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه شرایط به گونه‌ای است که ما حتی نمی‌توانیم از نظر قانونی به محققان خارجی در داخل کشور حقوق پرداخت کنیم حتی این افراد رایگان هم نمی‌تواند در کشور حضور داشته باشند، در حالی که اساتید و پژوهشگران ما در کشورهای خارجی چنین مشکلاتی ندارند اگر چه این مشکلات به طرقی در حال حل شدن است اما این اقدامات روتین نیست. امیدواریم وزارت امور خارجه و وزارت رفاه وکار به وزارت علوم و وزارت بهداشت کمک کنند تا این موانع رفع شوند و بتوانیم تعاملات بین المللی خود را به راحتی انجام بدهیم.

استاد دانشگاه شهید بهشتی همچنین امکان انتقال پول و پرداخت هزینه شرکت در کنفرانس و رزرو هتل توسط اساتید و پژوهشگران به خارج از کشور را غیرمقدور دانست و گفت: تا جایی که من اطلاع دارم ما نمی‌توانیم پولی را جهت رزرو هتل یا شرکت در کنفرانس خارجی پیش از شروع کنفرانس پرداخت کنیم و معمولا این هزینه ها نقدی و حضوری پرداخت می شوند.

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نظام نوین درآمد ؛ هزینه در استان‌ها اجرا می‌شود

پوستر چهارمین جشنواره رسانه ای ابوذر یزد رونمایی شد

مراسم بزرگداشت حجت‌الاسلام راشد یزدی

تشکل‌های دانشجویی، کلید توسعه کنش‌های عمیق و مطالبه‌گری قانونی

واریز 10 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی یزد

ساماندهی متکدیان و کودکان کار استان یزد

پایان عملیات تسطیح وآغاززیرسازی جاده شهرک پرورش اسب

رفع برخی مشکلات وکاهش ضایعات و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی

نخستین کنگره بین المللی شتر در استان یزدبرگزار شد

پرورش شترنقش اساسی درتوسعه پایدار اقتصاداستان دارد

این نشانه‌ها علامت مشکلات کیسه صفرا است +مراجعه به دکتر

تاریخ واریزمبلغ متناسب‌سازی بازنشستگان +شیوه پرداخت اعلام کرد

بیرانوند در یک قدمی ثبت رکورد تاریخی+عابدزاده

تولید محتوا، کلید اثرگذاری بر جوانان در عصر رسانه

هومن عظیمی مرداخلاق وعملگرای رسانه، سکنداراداره کل مطبوعات داخلی شد

انعقاد تفاهم نامه آغاز طرح ملی دانش آموزی داناب و سواد آبی در سال جدید تحصیلی

رونق گردشگری کشاورزی، معرفی آداب و رسوم و غذاهای محلی روستای تاریخی فهرج

اولین دوره مدرسه طراحی خدمت در کتابخانه‌های عمومی با حضور اساتید برجسته کشوری

شهرستان بافق پایلوت اولین کنگره بین‌المللی شتردرکشور

چرایی ابطال انتخابات کانون وکلای دادگستری مرکز+جزئیات

چراجلسه ترمیم دستمزد 1403 در شورای عالی کار برگزارنمیشود؟

اوضاع مهدی طارمی دراینترچگونه است؟+نظرایتالیایها

حلقه صالحین بانوان اداره استاندارد یزد برگزار شد

ثبت و پیگیری بیش از 33 هزار حادثه در شبکه آب و فاضلاب استان یزد

جلسه توجیهی دانشجویان رشته پزشکی دانشکده علی ابن ابیطالب (ع)

خواص معجزه آسای ادویه‌ای که کبد را نجات می‌دهد

انسداد جاده چالوس از صبح 21 آبان‌ماه تا اول آذرماه

شرایط بیمه زنان زنان خانه دار+جزئیات

هشدار هواشناسی برای این استانها+ جزئیات

هشدار هواشناسی برای این استانها+ جزئیات

عضویت سه ایرانی در کمیته فنی جوجیتسو برزیلی

پادشاه معادن ایران کیست؟دستاوردهای مرد معدنی چیست

شرایط جدید بازنشستگی کارکنان باقراردادمعین + جزئیات

بیشترین سهم کشاورزی ایران در دل کویر +سهم کشاورزی استانها

سپاهان صدر نشین لیگ برتر+جدول

آئین بزرگداشت استاد شیخ حسین انصاریان

قیمت خودرو امروز 19 آبان +جدول

قیمت گوشت مرغ، گوشت قرمز و دام زنده امروز شنبه 19 آبان 1403/ سقوط قیمت مرغ+ جدول

خبر خوش تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

موج بارشی جدید در راه ایران | امروز کدام استان ها بارانی هستند؟

پیروزی اینتر در برابر آرسنال/ طارمی+پنالتی

آیین بزرگداشت مقام پرستارباحضورریس جمهوربرگزارشد

پرسپولیس در صدر جدول لیگ برتر + پیروزی پرگل

از رویدادهای آموزشی(هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال) دریزدخبرداد

چه ورزش‌های را بعد از 40 سالگی نبایدانجام بدهیم

افزایش هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری 18 میلیون تومان

ازبررسی راهکارهای گسترش چتر بیمه ای دراستان یزدخبرداد

آغاز فرایند ثبت نام در دوازدهمین آزمون مشترک فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی استان یزد

همزمان با روز نوجوان ودانش آموز: کارگاه آموزشی ازدواج و فرزندآوری برگزارشد

زنان زرتشتی برای پوشش اغلب از رنگ‌های شاد و پارچه‌های خاص استفاده می‌کنند