بزرگنمایی:
نشست مجازی معرفی ظرفیتها و فرصتهای علمی بینالمللی با مراکز دانشگاهی کشور روسیه ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور از سوی مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه یزد و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
تاج پرس/یزد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، نشست معرفی ظرفیتها و فرصتهای علمی بینالمللی با مراکز دانشگاهی کشور روسیه با هدف آشنایی اعضای هئیت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور با فرصتهای تحقیقاتی و برنامههای تبادل دانشجویی و اساتید برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکترمحسن نجفی رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در روسیه سفید و آسیای میانه با اشاره به ساختار سیاسی و کمیسیونهای اقتصادی و فناوری بین کشورهای ایران و روسیه، گفت: در حوزههای انرژی، نفت، گاز، صنعت و معدن، محیط زیست، تجارت و گمرک که از نیازهای ملی کشورمان است علاقهمندیم با کشور روسیه فعالیتهایی داشته باشیم.
دکتر نجفی با توجه به اینکه بسیاری از دانشگاههای کشورمان تفاهمنامههایی را با استانهای روسیه داشتهاند، اظهار داشت: اگر دانشگاههای ما در برنامه توسعه ملی کشور مشارکت فعال داشته و همچنین در بحث توسعه منطقهای و استانی نقشهای مشخصی داشته باشند میتوانند با این نیازها و جهتگیریها با مناطق متناظر خود در حوزههایی از جمله علوم پایه، علوم مهندسی، پزشکی و .. ارتباط برقرار کرده و تعاملات علمی و فناوری را به صورت استانی شکل دهند.
در ادامه دکتر غلامی رئیس کارگروه همکاریهای فناوری دانشگاه با روسیه، با ابراز خرسندی از ابتکار برگزاری چنین نشستی از سوی دانشگاه یزد به تشریح پیشینه کارگروه همکاریهای علمی و فناوری فیمابین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه پرداخت.
وی با ابرار امیدواری از نحوه مشارکت دانشگاههای فعال در همکاریهای علمی و فناوری با کشور روسیه، اظهار داشت: این کارگروه در 20 محور، دانشگاههای فعال را حمایت میکند و آنها میتوانند ضمن گسترش فعالیت خود در محورهای دیگری که تمایل به فعالیت داشته باشند، اقدام کنند.
دکتر شکرالله کریمیان مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی دیگر سخنران این نشست بود که به ارائه اطلاعاتی از منظر مرجع ملی همکاریهای علمی با کشور روسیه پرداخت و اذعان داشت: تمام فعالیتهای 55 عضو کارگروه همکاریهای علمی و فناوری ایران با روسیه بهتر است از طریق تعامل با دانشگاه شهید بهشتی انجام شود. وی افزود: دانشگاه یزد در این حوزه بسیار فعال بوده و برگزاری این وبینار نیز جلوهای از این همکاری و تعامل تنگاتنگ با دانشگاه شهید بهشتی است.
بخش پایانی این نشست به پرسش و پاسخ اختصاص یافت که حاضران به طرح سوالات و دیدگاههای خود به ویژه در خصوص معرفی راهکارهایی سریع برای انجام فرآیندهای کارهای مشترک علمی، فرصتهای مطالعاتی و تبادل استاد در حیطههای علوم ورزشی، معرفی صندوقهای حمایت از پژوهشها و فضای کلی دانشگاههای روسیه پرداختند.