آخرین مطالب

وضعیت نامناسب ایران در شاخص جهانی سهولت کسب‌وکار گزارش - اقتصادی - کسب وکارهای مجازی - مجوزهای کسب وکار - بانک قوانین ومقررات کسب و کار - کسب وکارهای ایرانی - کسب وکارهای بین المللی

وضعیت نامناسب ایران در شاخص جهانی سهولت کسب‌وکار

  بزرگنمایی:
مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با بیان اینکه ایران در شاخص جهانی سهولت کسب‌وکار در جایگاه مناسبی قرار ندارد، تاکید کرد: پشتیبانی و مانع‌زدایی دو بال فرآیند تولید است، ضمن آنکه ثبات قوانین بهترین امکانی است که در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ چرا که امکان برنامه‌ریزی را برای آنها فراهم خواهد کرد.

تاج پرس

دکتر علی رسولی‌زاده، مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه اینترنت اشیاء در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به موانع موجود در مسیر توسعه شرکت‌های دانش بنیان، گفت: موانعی که شرکت‌های دانش بنیان در فرآیند تولید با آن دست و پنجه نرم می‌کنند به دو دسته " قبل از تولید" و "حین تولید" تقسیم بندی می‌شوند.

وی موانع قبل از تولید را معطوف به مجوزهای راه‌اندازی شرکت‌ها دانست و اظهار کرد: این مجوزها از سوی سازمان‌های مختلفی صادر می‌شوند و تعدد این مجوزها از یک سو و سخت بودن شرایط اخذ مجوزها از سوی دیگر، راه اندازی کسب و کارها و به ویژه شرکت‌های دانش بنیان را دچار چالش‌هایی کرده است.

به گفته مدیر عامل این شرکت، تعداد این مجوزها به قدری زیاد است که باعث شده ایران در شاخص سهولت راه‌اندازی کسب و کار در دنیا در جایگاه مناسبی قرار نگیرد.

رسولی‌زاده به موانع حین انجام کار اشاره کرد و یادآور شد: ارتباط با سازمان تامین اجتماعی، اداره مالیات، شهرداری‌ها از جمله موانع موجود در فرآیند تولید به شمار می‌روند که این موانع فرآیند تولید را دچار اختلال خواهند کرد.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان، ادامه داد: برای طراحی و تولید محصولات دانشی، بعضا نیاز به یکسری مجوزها است که اخذ آنها دشوار و زمان‌بر است و مهمترین درخواست در این زمینه حذف برخی از این مجوزها است، ضمن آنکه تامین مالی در تولید محصولات حائز اهمیت است؛ چرا که تولید کالاهای دانش‌بنیان به دلیل ماهیت دانشی که این محصولات دارند، نیازمند به سرمایه‌گذاری در بخش‌های تحقیق و توسعه است.

رسولی‌زاده با تاکید بر اینکه بخش تحقیق و توسعه نیازمند سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی است، خاطر نشان کرد: از سوی دیگر تعامل با سازمان‌های دولتی مانند سازمان تامین اجتماعی و مالیات جهت تامین منابع مالی برای بخش تحقیق و توسعه از دیگر چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ چراکه این سازمان‌ها تجربه هزینه‌های بالای R&D را ندارند و برای شرکت‌های دانش‌بنیان مشکل‌تراشی می‌کنند و بعضا هزینه‌های شرکت‌ها در این سازمان‌ها مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت و در نتیجه ممکن است فرآیند تولید محصولات دانش‌بنیان را دچار اختلال و یا کندی کند.

وی به برخی از حمایت‌های ارائه شده به شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: حمایت‌هایی که از شرکت‌های دانش‌بنیان شده، بیشتر معطوف به حمایت‌هایی است که از جانب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نهادهای ذیل آن بوده که این حمایت‌ها تا کنون اثرات قابل توجهی در راه‌اندازی و توسعه فعالیت این شرکت‌ها و اکوسیستم نوآوری داشته است، ولی آنجایی که حمایت‌ها به سایر نهادها بر می‌گردد، همکاری قابل توجهی از سوی این سازمان‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان مشاهده نشده است.

رسولی‌زاده نمونه این همکاری را همکاری میان شهرداری با شرکت‌های دانش‌بنیان نام برد و ادامه داد: یکی از ملزومات شرکت‌های دانش‌بنیان استقرار در برخی مناطق است که بعضا شهرداری همکاری لازم را در این حوزه با شرکت‌های دانش‌بنیان ندارد.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان صادرات محصولات را از ملزومات شرکت‌های دانش‌بنیان نام برد و یادآور شد: به دلیل وجود ماهیت نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولات تولیدی در این شرکت‌ها امکان رقابت و عرضه در سطح بین‌المللی را دارند و از این رو علی‌رغم تحریم‌های موجود اقداماتی از سوی این شرکت‌ها در زمینه عرضه محصولات به بازارهای بین‌المللی صورت گرفته است، نمونه‌های آن را می‌توان در حوزه‌های نانو، فناوری اطلاعات، دارویی و بیوتکنولوژی مشاهده کرد.

رسولی‌زاده، "پشتیبانی" و "مانع‌زدایی" را دو بال اصلی مربوط به حمایت از تولید دانست و گفت: موضوع مانع‌زدایی از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که تا موانع موجود برداشته نشود، حمایت‌ها بی‌اثر است.

وی "ثبات قوانین" را از دیگر ضروریات حوزه تولید نام برد و ادامه داد: ثبات قوانین بهترین امکانی است که در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ چرا که امکان برنامه‌ریزی را برای آنها فراهم خواهد کرد و در گام بعدی باید در جهت حذف موانع تولید اقدام شود.

به گزارش ایسنا، شاخص آسانی انجام کسب‌وکار (Ease of doing business index) شاخصی است که از سوی بانک جهانی تعریف شده است و در این رتبه‌بندی کشورهایی که دارای رتبه‌های برتر هستند، نشان می‌دهد که مقررات بهتری برای کسب‌وکارها و حمایت‌های قوی‌تر از حقوق مالکیت خصوصی اجرایی شده است.

بر اساس گزارش بانک جهانی، رتبه ایران در سال 2020 در شاخص سهولت انجام کسب‌وکار نسبت به سال 2019، 11 پله تضعیف شده است. از نکات قابل ملاحظه این گزارش می‌توان به عدم تغییر امتیاز ایران در 6 زیرشاخص سهولت کسب‌وکار اشاره کرد و رتبه ایران تنها در دو زیرشاخص "حمایت از سرمایه‌گذاران خرد" و "شرایط و مقررات اخذ مجوز ساخت" به ترتیب 3 و 1 رتبه بهبود یافته است.

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

خصوصی‌سازی در کشور عملاً اتفاق نیفتاده است+هیات واگذاری

رونمایی رسمی بازار توافقی از 26 آذرماه+خداحافظی باسامانه نیما

محرومیت قطعی تیم ملی فوتبال روسیه درجام جهانی 2026

جدول افزایش قیمت خودروهای داخلی +مجوزازمراکزذیصلاح

فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی/ ماجرای 10 درصد کسری چیست؟

مخازن یزدبه لحاظ تاسیسات حفاظتی و ایمنی بسیار مطمئن هست

برگزاری جلسه برنامه ریزی برای گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار

معاونت هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور

بوستان بانوان خیرآباد؛ گامی به سوی فضایی دلنشین و شاد برای بانوان یزدی

سوت آغاز سومین دوره المپیاد ورزش کارگری استان یزد در میبد به صدا درآمد

دیدار مدیر کل آموزش و پرورش با یادگار سومین شهید محراب

نمرات دانش‌آموزان مدارس دولتی‌ بیشتر از مدارس غیردولتی

نظام نوین درآمد ؛ هزینه در استان‌ها اجرا می‌شود

پوستر چهارمین جشنواره رسانه ای ابوذر یزد رونمایی شد

مراسم بزرگداشت حجت‌الاسلام راشد یزدی

تشکل‌های دانشجویی، کلید توسعه کنش‌های عمیق و مطالبه‌گری قانونی

واریز 10 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی یزد

ساماندهی متکدیان و کودکان کار استان یزد

پایان عملیات تسطیح وآغاززیرسازی جاده شهرک پرورش اسب

رفع برخی مشکلات وکاهش ضایعات و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی

نخستین کنگره بین المللی شتر در استان یزدبرگزار شد

پرورش شترنقش اساسی درتوسعه پایدار اقتصاداستان دارد

این نشانه‌ها علامت مشکلات کیسه صفرا است +مراجعه به دکتر

تاریخ واریزمبلغ متناسب‌سازی بازنشستگان +شیوه پرداخت اعلام کرد

بیرانوند در یک قدمی ثبت رکورد تاریخی+عابدزاده

تولید محتوا، کلید اثرگذاری بر جوانان در عصر رسانه

هومن عظیمی مرداخلاق وعملگرای رسانه، سکنداراداره کل مطبوعات داخلی شد

انعقاد تفاهم نامه آغاز طرح ملی دانش آموزی داناب و سواد آبی در سال جدید تحصیلی

رونق گردشگری کشاورزی، معرفی آداب و رسوم و غذاهای محلی روستای تاریخی فهرج

اولین دوره مدرسه طراحی خدمت در کتابخانه‌های عمومی با حضور اساتید برجسته کشوری

شهرستان بافق پایلوت اولین کنگره بین‌المللی شتردرکشور

چرایی ابطال انتخابات کانون وکلای دادگستری مرکز+جزئیات

چراجلسه ترمیم دستمزد 1403 در شورای عالی کار برگزارنمیشود؟

اوضاع مهدی طارمی دراینترچگونه است؟+نظرایتالیایها

حلقه صالحین بانوان اداره استاندارد یزد برگزار شد

ثبت و پیگیری بیش از 33 هزار حادثه در شبکه آب و فاضلاب استان یزد

جلسه توجیهی دانشجویان رشته پزشکی دانشکده علی ابن ابیطالب (ع)

خواص معجزه آسای ادویه‌ای که کبد را نجات می‌دهد

انسداد جاده چالوس از صبح 21 آبان‌ماه تا اول آذرماه

شرایط بیمه زنان زنان خانه دار+جزئیات

هشدار هواشناسی برای این استانها+ جزئیات

هشدار هواشناسی برای این استانها+ جزئیات

عضویت سه ایرانی در کمیته فنی جوجیتسو برزیلی

پادشاه معادن ایران کیست؟دستاوردهای مرد معدنی چیست

شرایط جدید بازنشستگی کارکنان باقراردادمعین + جزئیات

بیشترین سهم کشاورزی ایران در دل کویر +سهم کشاورزی استانها

سپاهان صدر نشین لیگ برتر+جدول

آئین بزرگداشت استاد شیخ حسین انصاریان

قیمت خودرو امروز 19 آبان +جدول

قیمت گوشت مرغ، گوشت قرمز و دام زنده امروز شنبه 19 آبان 1403/ سقوط قیمت مرغ+ جدول