در کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد مورد بحث قرار گرفت:
بزرگنمایی:
شصت و یکمین نشست کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد با محوریت ضرورت برندسازی و مدیریت ارتباط شهر یزد با نهادهای بینالمللی و سایر شهرهای مهم دنیا، بهصورت مجازی برگزار شد.
تاج پرس/یزد
در این نشست محمدمهدی شرافت، دبیر کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد ضمن بیان دستاوردهای اخیر شهر یزد در حوزههای مختلف همچون پایلوت شهر دسترسپذیر و پایتخت شهر کتاب در کشور، از عدم ارتباط این شهر با دنیا جهت معرفی، به عنوان نقطه ضعف عمده یزد یاد کرد که فرصتهایی همچون خواهرخواندگی با دیگر نقاط جهان میتواند بستر ساز تعامل هرچه بیشتر باشد.
وی با طرح پرسش از فرصتها و نتایج حاصل از انعقاد قرارداد خواهرخواندگی از عدم ملموس بودن دستاوردهای این نوع تعاملات برای عموم مردم سخن به میان آورد و گفت: بهرهبرداری اقتصادی و تسهیل فرآیندها برای استفاده بخش خصوصی از این فرصتها یکی از مهمترین مسائل پیش رو است که نیاز به بررسی و ارائه پیشنهاد در این حوزه را پر رنگ تر میکند. به گفته وی نبود متولی واحد و خصلت عجول بودن از دلایل عدم توانایی در استفاده از این فرصتها بوده است.
یزد؛ شهر فرصت سوزی
سیدرضا بهادری راهنمای گردشگری و مسئول کمیته گردشگری پایدار، ضمن توضیحاتی پیرامون انتخاب یزد به عنوان شهر پایدار جهان در سال 1396، گفت: متأسفانه به دلیل اختلاف نظرهای داخلی علیرغم استقبال بینالمللی، نتوانستهایم از ظرفیت موجود بهره کافی را ببریم در حالی که میتوان شاهد رخدادهای بزرگ در سایه شناخته شدن هر چه بیشتر یزد در دنیا بود. وی با نامگذاری شهر یزد به عنوان "شهر فرصت سوزی" از نیمه تمام ماندن پروژههای بیمارستان قلب و بیمارستان امید یاسین که میتوانست قطب گردشگری سلامت منطقه باشد، سخن به میان آورد.
محمد جواد عاشق طوس مشاور و مسئول امور بینالملل شهرداری یزد با اشاره به تلاشهای صورت گرفته جهت ارتباط با دیگر شهرهای جهان گفت: اولین پیمان خواهرخواندگی یزد در سال1379 با شهر اولگین در کوبا منعقد شد و با وجود تاریخدار بودن این پیمانها، از سال 1384 تا کنون تنها شهر یاسپیرین آذربایجان خواهرخوانده یزد مانده است. وی همچنین نبود دیپلماسی عمومی و شهری را در گذشته از جمله نقاط ضعف برقراری این دست تعاملها برشمرد. وی همچنین با اشاره به تشکیل کمیسیون گردشگری، امور بینالملل و میراث فرهنگی در شهرداری یزد افزود: خواهرخواندگی برای اولین بار در سالهای اخیر به عنوان یک محور در این بستر با سنجش معیارهای اشتراک یابی دنبال شد.
به عقیده وی با قوت گرفتن ارتباطات مجازی در دوران پاندمی، بسیاری از تعاملات شهری سرعت گرفت به طوری که اکنون 8 شهر خواهرخوانده و 10 شهر در فرآیند صدور مجوز رسمی برای خواهرخواندگی یزد قرار دارد. عاشق طوس ثبت جهانی شهر یزد را یکی از عوامل اثرگذار در تسریع و موفقیت این روند دانست به گونهای که در دو سال اخیر با فعالیتهای دیپلماسی شهری بی سابقهای مواجه بوده است. مسئول امور بینالملل شهرداری یزد شهرهای قرار گرفته در مسیر جاده ابریشم را دارای اولویت جهت بررسی خواهرخواندگی عنوان کرد که تشابه فرهنگی، جمعیت، ثبت جهانی، ویژگیهای تاریخی و دانشگاهی نیز از عوامل تعیینکننده دیگر به شمار میآیند.
دکتر سعید عطار رییس دبیرخانه کانونهای تفکر دانشگاه یزد با اشاره به اهمیت نقش شهرها در دیپلماسی، از تعدد فعالیتهای نمادین در یزد اظهار نگرانی کرد و افزود: ممکن است پیش روی نامناسب در امور فعلی باعث از بین رفتن فرصتهای آینده شود چنانچه نتوانیم نتیجهای ملموس از پیمان خواهرخواندگی به دست آوریم با بدبینی عمومی نیز مواجه خواهیم بود.
مهمترین محورهای مطرحشده در این نشست:
•عدم شناخته شدن یزد در دنیا در سایه نبود تعامل و اختلاف نظرهای داخلی، از جمله مهمترین نقاط ضعف این شهر در حوزه گردشگری
•کرونا با قوت بخشیدن به روابط مجازی، تعاملات بینالمللی یزد را بهبود بخشید.
•انعقاد پیمان خواهرخواندگی به منزله بسترسازی و فرصت سازی است که بخش خصوصی و افراد میتوانند با بهرهگیری از آن توسعه شهری را رقم بزنند.
•عملکرد نامناسب در روند خواهرخواندگی میتواند موجب از بین رفتن فرصتهای آتی شود.
در این نشست دکتر فائزه اسدیان، دکتر محمدحسین ایراننژاد پاریزی، از اعضا هیاتعلمی دانشگاه یزد، سیدرضا بهادری راهنمای گردشگری و مسئول کمیته گردشگری پایدار، دکتر مرتضی بذرافشان مدیر موسسه آموزش هفت اقلیم، محمدمهدی لسان صدق، مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری استان و فاطمه زارع کارشناس پژوهشی دبیرخانه کانونهای تفکر دانشگاه یزد نیز حضور داشتند.
- يکشنبه ۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۴:۴۷
- ۴۰۶ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی