بزرگنمایی:
در آستانه بازگشایی مدارس نشست خبری مدیرکل آموزش وپرورش استان یزدباحضور اصحاب رسانه، برگزار شد.
تاج پرس/یزد
محسن موحدی فرد مدیرکل آموزش و پرورش یزد گفت: این نهاد با کمبود پنج هزار و 550 کلاس درس مواجه است که 240 مورد آن مربوط به مرکز استان و بیشترین کمبودهای فضای آموزشی هم مربوط به حاشیه شهرهاست.
محسن موحدیفرد،در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در چند سال اخیر حدود 6 هزار واحد مسکونی از سوی انبوه سازان استان ساخته شد و در این مدت حتی یک مدرسه هم احدادث نکردند در حالی که طبق قانون به ازای هر 200 واحد مسکونی باید یک باب فضای آموزشی و در مجموع 30 مدرسه ساخته می شد.
وی ادامه داد: همزمان با اول مهرماه سال تحصیلی 1401- 1400، 285 هزار دانشآموز در مقاطع مختلف تحصیلی در 2 هزار و 17 مدرسه و در 10 هزار و 987 کلاس درس فعالیت آموزشی و پرورشی خود را آغاز میکنند.
موحدی فرد با اشاره به اینکه هماکنون آموزش و پرورش استان با کمبود افزون بر چهار هزار معلم نیز روبروست ، تصریح کرد: برای سال تحصیلی جدید با استفاده از دانشجو معلمان، معلمان بازنشسته و خدمات خرید آموزشی نسبت به رفع کمبود معلم اقدام میشود تا مشکلی برای دانشآموزان به وجود نیاید.
مدیرکل آموزش و پرورش یزد در بخشی از این نشست آنلاین به ثبت نام دانشآموزان هم اشاره کرد و یادآور شد : تاکنون سه هزار دانشآموز( هشت درصد) هنوز ثبتنام نکرده اند، امید می رود والدین این تعداد جمعیت دانش آموزی استان ظرف چند روز آینده نسبت به ثبت نام فرزندان خود اقدام کنند.
موحدی فرد با بیان اینکه تاکنون بر پایه آمارهای رسمی 85 درصد معلمان استان علیه کرونا واکسینه شدهاند، تاکید کرد: برآوردها نشان می دهد، احتمالا بسیاری از آنها همراه با گروههای سنی دیگر در طرح واکسیناسیون شرکت کرده باشند به نظر می رسد، در مجموع 95 درصد معلمان استان واکسینه شده باشند، با این احتساب ،چندان نگران انتقال بیماری از سوی معلمان و دانشآموزان در واحدهای آموزشی نیستیم.
موحدیفرد یکی از چالش های حوزه آموزشهای نظری استان را بیکاری دانشآموختگان این حوزه ذکر کرد و گفت: در حال حاضر به طور میانگین 39 درصد دانشآموزان استان به رشتههای کار و دانش هدایت میشوند،این عدد باید در یک بازه زمانی 10ساله به 50 درصد برسد ، امید می رود این ایده سه سال آینده محقق شود.
وی در ادامه از تدوین شیوهنامههای بهداشتی جامع تحت عنوان «پروتکل 06» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بازگشایی مدرسه ها خبر داد و یادآور شد: براساس این ابلاغیه وزارت بهداشت سرانه فضای آموزشی برای هر دانشآموز 2 تا 2.25 مترمربع در هر کلاس درس در نظر گرفته شد و کلاسهای درس 35 نفری سال های قبل ، امسال برای 15 دانشآموز طراحی شد.
این مسئول ابرازامیدواری کرد که با اجرای طرح واکسیناسیون همگانی علیه کرونا، شیوع پیک ششم این ویروس در فصل پاییز خفیف باشد تا آموزش و پرورش بتواند، مهرماه آموزشهای ترکیبی شامل آموزش مجازی و حضوری را در مدرسه ها پیگیری کند و تا اوایل آبانماه شاهد آموزش 100 درصد حضوری دانش آموزان در واحدهای آموزشی استان باشیم.
موحدیفرد به موضوع معلمان حمایتی هم اشاره کرد و گفت: طبق قانون دیوان عدالت اداری در سال تحصیلی جاری دیگر مدرسه حمایتی وجود ندارد و 768 معلم حمایتی که در استان مشغول به تدریس بودند حدود 200 نفر آنها تبدیل وضعیت شدند و مشکل شان رفع شد و با پیشنهاد به نمایندگان مجلس و وزارت آموزش و پرورش انتظار می رود، مشکل آنها به صورت اساسی رفع شود.
وی با اشار به اینکه نخستین اصل در مقوله بازگشایی مدرسه ها حفظ سلامت دانشآموزان است، خاطرنشان کرد: در عین حال وظیفه داریم ، خانوادهها را در برگزاری کلاسهای درس حضوری اقناع کنیم و از اعضای انجمن های اولیای مدارس خواسته شد در این رابطه به آموزش و پرورش کمک کنند.