آخرین مطالب

ماجرای گم شدن20 میلیون ماسک حقوقی و قضایی

ماجرای گم شدن20 میلیون ماسک

  بزرگنمایی:
شانزدهمین روز همزیستی با کرونا ویروس جدید، در حالی در کشورمان آغاز می‌شود که وزارت بهداشتی‌ها، از آغاز به کار سامانه غربالگری الکترونیکی کرونا خبر دادند، اما همچنان چالش‌هایی مانند توزیع ماسک و مواد ضدعفونی کننده، برخی بی توجهی ها به کاهش مراودات و سفرهای بین‌شهری و درون شهری و ... باقی است.

با ورود کرونا ویروس جدید به کشورمان، اولین اقدامی که بعد از ارائه آموزش‌های همگانی درباره بیماری کووید-19 از طریق رسانه‌ها، انجام شد، تشکیل ستاد کشوری مبارزه با کرونا به دستور رئیس جمهور و به ریاست وزیر بهداشت بود. به طوری که اختیارات لازم از طرف رئیس جمهور به وزیر بهداشت تفویض و همه بخش‌های دولتی و غیردولتی تحت امر این ستاد قرار گرفتند.
بر همین اساس با تصمیمگیری این ستاد، اقداماتی مانند تعطیلی مسابقات ورزشی، مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز فرهنگی و هنری اتفاق افتاد. در عین حال ساعات کاری ادارات در استانهای آلوده کاهش یافته و محدودیتهای سنگینی هم در  مبادی ورودی و خروجی استانهای آلوده اعمال شد. به طوری که وزارت بهداشت اعلام کرد که اگر فردی دارای علائم را در مبادی ورودی یا خروجی این استانها شناسایی کند، قطعا آن فرد را در قرنطینه ای دو هفته ای قرار میدهد. از سوی دیگر نیز وزارت بهداشت از مردم خواست که در خانه هایشان بمانند و به نوعی قرنطینه اختیاری داشته باشند تا از شدت انتقال بیماری کاسته شود. حال هرچند که به گفته وزارت بهداشتی ها مقداری کاهش تردد در برخی استان ها اتفاق افتاده، اما همچنان این روند کاهش باید ادامه یابد.

از طرفی در ادامه این اقدامات و برای افزایش قوای تشخیصی کشور در برابر کرونا، تعداد آزمایشگاه‌های تشخیصی کرونا از دو مرکز به 24 آزمایشگاه در کشور افزایش یافت که البته قرار است تا پایان هفته، این تعداد به 30 آزمایشگاه هم برسد که با یک وحدت رویه، اقدامات آزمایشگاهی تشخیص بیماری کووید-19 را انجام می دهند.

اقدام دیگری که برای مقابله با کرونا ویروس جدید انجام شد، راه اندازی «بسیج ملی مقابله با کرونا»بود. بنابر اعلام وزارت بهداشتیها اکنون این توانمندی وجود دارد که در کنار 50 هزار نیروی بهورز و مراقب سلامت بتوان از توان 300 هزار تیم نیز در جهت مقابله با کرونا بهره گرفت.

در عین حال طبق گفته دکتر علیرضا رییسی-معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز 1200 مرکز شبانه روزی یا 16 ساعته برای خدمت رسانی سرپایی در حوزه بیماری کووی-19، در شهرهای کمتر برخوردار و حاشیه شهرها ایجاد شده است. 

در عین حال، در حالی شانزدهمین روز کرونایی در کشور آغاز شده است که سامانه خودارزیابی و غربالگری الکترونیکی بیماری کووید-19، از سوی وزارت بهداشتی‌ها راه‌اندازی شد و آغاز به کار کرده است. به طوری که مردم می‌توانند با ورود به این سامانه به نشانی salamat.gov.ir و تکمیل پرسشنامه مربوط به علائم بیماری و ورود شماره تلفن همراه، پیامکی در مورد وضعیت سلامتی خود دریافت کنند.


 غربالگری الکترونیکی کرونا

بر همین اساس وزارت بهداشت از تمامی مردم درخواست کرده است که ضمن مراجعه به سامانه مذکور در این غربالگری الکترونیکی شرکت کنند. باید توجه کرد که افراد با ورود به این سامانه، بعد از وارد کردن اطلاعاتی نظیر کد ملی و شماره تلفن، به چند سوال درباره علائم بیماری کووید-19 با توجه به وضعیت جسمانیشان پاسخ می دهند. در نهایت برای افرادی که مشکوک به این بیماری باشند، پیامکی حاوی راهنمایی‌های لازم ارسال میشود.
 

چالش ماسک همچنان پابرجاست

با وجود این اقدامات کنترلی، اما هنوز چالشهایی در کشور برای مقابله با کرونا وجود دارد که باید هرچه سریعتر فکری برای آنها کرد. به عنوان مثال یکی از این چالشها، بحث توزیع ماسک بویژه در بیمارستانها و مراکز درمانی و در عین حال در داروخانه هاست؛ چالشی که برای حل آن به مشارکتی بین بخشی و دلسوزانه نیاز است؛ چراکه نباید از یاد بُرد که پزشکان و پرستارانی که در بیمارستانها به عنوان خط مقدم مقابله با کرونا از بیماران مبتلا به این بیماری مراقبت کرده و آنها را تحت درمان قرار می دهند، برای ادامه این اقدامات و خدمات ایثارگرانه به تجهیزات محافظت فردی از جمله ماسک و مواد ضدعفونی کننده نیاز دارند. 
در برهه ای که بنا بر اعلام مهندس سید حسین صفوی- مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، میزان نیاز به ماسک در کشور به 40 میلیون در هفته رسیده است، باید به سرعت فکری به حال افزایش ظرفیتهای تولیدی کارخانه های تولیدکننده ماسک کرد.

توزیع ماسک در اختیار وزارت بهداشت است، اما...

این درحالیست که متاسفانه همچنان مشکلاتی در تولید و تامین ماسک وجود دارد؛ به طوری که صفوی با تاکید بر اینکه بحث کمبود ماسک اکنون موضوعی جهانی است، گفت: ما درخواست کرده‌ایم که توزیع ماسک در اختیار وزارت بهداشت باشد تا بتوانیم توزیع اقلام را در مراکز درمانی بهتر مدیریت کنیم.  برهمین اساس درخواست کردیم که هم مکشوفات و هم تولیدات ماسک در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.  واردات هم با مجوز وزارت بهداشت انجام می‌شود. این درحالیست که اکنون بیش از 10 روز گذشته و دریافتی ما از واحدهای تولید شاید به دو میلیون عدد ماسک هم نرسد و از مجموع کشفیات هم سه میلیون و 500 هزار ماسک تحویل گرفته‌ایم.

20 میلیون ماسکی که گم شده

صفوی با بیان اینکه حتی متاسفانه هیات‌امنای ارزی وزارت بهداشت طی این چند روز مجبور شد از بازار سیاه ماسک تهیه کند، گفت: معتقدیم که برخی افراد سودجو هنوز در انبارهای کشور کالا دارند و درخواست داریم برای پاسخ به نیاز مراکز درمانی حتما این‌ها به صورت متمرکز کشف و به وزارت بهداشت ارائه شوند. بعد از ممنوعیت صادرات ماسک، درخواست‌هایی که برای خروج از کشور تجمیع شده بود، بیش از 20 میلیون عدد ماسک بود. حال سوال ما این است که این 20 میلیون کجاست؟.

دست برخی شرکت‌های تولیدکننده ماسک در دست محتکران

صفوی ادامه داد: در حال حاضر برای مدیریت موضوع کار را در هیات‌امنا متمرکز کردیم و بعد برای توزیع سراسری در کشور، سه شرکت پخش را مشخص کردیم تا با اولویت مراکز درمانی ماسک را پخش کنند و سرریز آن را به داروخانه‌ها ارائه دهند. برای آغاز این طرح قرار بود 1.5 میلیون ماسک را در اختیار سه شرکت پخش قرار دهیم تا توزیع کنند که اعلام کردند تاکنون دریافتی نداشتند. البته برخی شرکت‌های تولیدکننده واقعا همراهی کردند و شبانه‌روزی کار می‌کنند، اما برخی شرکت‌ها هم همراه ما نبودند و حتی بخشی از کالاهایی که به صورت انبارهای احتکار دیده می‌شود، برای برخی برندهایی است که قرار بوده اقلام‌شان به دست ما برسد.

در عین حال وزیر بهداشت هم چندی پیش در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره تاکید کرد که «علی‌رغم جلسات مکرر همکاران اینجانب در آن وزارتخانه، متاسفانه هنوز مشکل ماسک پابرجاست و با اطلاعات واصله شبکه در هم تنیده احتکار ماسک در شرایطی که همکاران جان بر کف اینجانب زندگی‌شان را شبانه روز فدای مردم می‌کنند و مردم در خطر ابتلا به بیماری قرار دارند محصولات خود را احتکار و با واسطه با قیمت 10 برابری به دلالان معرفی می کنند.» وی در ادامه این نامه رفع هر چه سریعتر این مشکل را خواستار شد.

در عین حال یکی دیگر از چالشهای کروناییِ این روزها، بحث تامین لوازم حفاظتی برای پزشکان و پرستاران در بیمارستانها و البته مطبهای خصوصی است. به هر حال باید توجه کرد که کادر درمان در مواجهه مستقیم با مبتلایان کرونا قرار دارند و باید لباس، دستکش، ماسک مناسب برای بخشهای ایزوله و... را به میزان کافی در اختیار داشته باشند.

در این زمینه اما، دکتر محمدرضا ظفرقندی- رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور در نامه ای از وزیر بهداشت خواسته است که مشکل تامین ملزومات ارائه خدمت در مطبهای خصوصی را حل کند و اعلام کرده بود که «بخش عمده مراجعه بیماران مشکوک به بیماری کووید 19 به همکاران مستقر در مطب‌ها، به‌خصوص همکاران عزیز پزشک عمومی و متخصصین عفونی، ریه و داخلی بوده، اما در تلاش برای تهیه ملزومات ضروری از قبیل ماسک و مواد آنتی سپتیک و ... از بازار آزاد، نتیجه مطلوب حاصل نشده و مشکلات ارائه خدمت در مطب‌ها باقی است.»

بنابراین به نظر می رسد در حال حاضر مهمترین و کلیدی ترین چالشی که دستگاه های دولتی باید هرچه زودتر آن را رفع کنند، تامین ماسک و ملزومات حفاظتی به میزان کافی برای کادر درمانی در بیمارستانها و مطبهاست؛ چراکه تعلل در این زمینه می تواند چالشی دیگر را در مراکز درمانی و مطب‌ها به دنبال داشته باشد. 

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مهدی طارمی در اینتر ماندنی شد

لیست بیمه شدگان فعال بیمه تامین اجتماعی صندوق اعتباری هنر

آشنایی خبرنگاران و اطلاع‌رسانی مناسب به مردم از فعالیت‌های صورت‌گرفته توسط شهرداری

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد

برترین دروازه بان‌های سال 2024

قیمت خودرو امروز 27 آذر 1403 / خودرو چینی کله پا شد +جدول

حقوق کارمندان، بازنشستگان و سربازان تغییر کرد

اعضای هیات امنای خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب شدند

رفع موانع و تسهیل گری زیست بوم استارتاپی استان

اقدامات اثرگذار درکاهش تلفات جانی درمحورهای مواصلاتی استان

سومین دوره لیگ برتر تیمی دارت کارگران کشور

شناسایی تعدادی از دانش آموزان توانمند از طریق تعریف طرح پژوهشی

جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی: نگاهی به چالش‌های آموزش عالی

نماینده ی جدید مدیران مسئول درهیات نظارت برمطبوعات مشخص شد

اجرای طرح‌های پژوهشی، آموزشی ، مطالعاتی بین خانه فناور محیط زیست و پارک علم و فناوری یزد

یزدجزو پنج استان صنعتی کشور به لحاظ مصرف گاز است

اولین جشنواره سراسری هنرهای تجسمی دانشجویان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

نمایشگاه ثمره نوآوری و تلاش بی‌وقفه جوانان استان است

غذای سالم موجب سلامت جسم و روان می‌شود

خاک مظلوم‌ترین مولفه طبیعت که باید به آن توجه ویژه‌ای شود

اکنون شش هزار و 200 دانشجو در 107 مقطع تحصیلی از رشته‌های بهیاری و بهورزی درحال آموزش هستند

تأکید بر اهمیت الگوپذیری از شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س)

بیمه «فرهنگ و هنر» عنوانی که از این پس اعضای صندوق اعتباری هنر و هنرمندان با آن بیمه می‌شوند

احداث ساختمان اداری آستان قدس رضوی به مساحت 2467/43 متر مربع در شهرستان بهاباد

سنددار شدن رودخانه ای به مساحت 2520 متر مربع در استان

اصلاح و بازسازی حدود 2 هزار متر از خط انتقال مجتمع آبرسانی امام حسین(ع)

بیماران نیازمند به خون را در فصل سرما از یاد نبریم

ثبت نام یک هزار و661 نفر برای شرکت در دوازدهمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی استان یزد

بیشترین خسارت پرداختی بیمه در استان مربوط به تصادفات است

کشف یک تن انواع مواد مخدر در محورهای ورودی یزد

امکان دریافت گواهی‌نامه مالکیت ملک در سامانه کاتب فراهم شد

ترویج فرهنگ اهدای خون در بین جوانان و بانوان و خانواده ها

مشارکت اکثر بهره‌برداران یزدی در سرشماری کشاورزی

توسعه اقتصادی استان با تمرکز بر مسائل زیست محیطی،حفظ منافع نسل‌های آینده

تدوین استاندارد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری استان تشریح شد

گامی موثردر حوزه شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی

برگزاری اولین همایش استانی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری در دانشگاه یزد

برگزاری اولین رویداد ورزشی کشوری در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد