آخرین مطالب

استفاده از فنون جدید و روش‌های نوین برای بهره‌برداری حداکثری منابع آب گزارش - اقتصادی - فرصتهای سرمایه گذاری واموربانکی و وام - حقوق وقوانین شهروندی - فرهنگی واجتماعی - آموزشی ،فناوری ،تحقیقاتی ،دانشگاهی وپزشکی

استفاده از فنون جدید و روش‌های نوین برای بهره‌برداری حداکثری منابع آب

  بزرگنمایی:
یکصد و سومین نشست کانون تفکر آب دانشگاه یزد با محوریت آشنایی با فناوری‌های نوین صنعت آب در پارک علم ‌و فناوری یزد به‌صورت مجازی برگزار شد.

تاج پرس/یزد
دکتر حسین ملکی‌نژاد، دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد با تأکید بر اهمیت توسعه تکنولوژی در صنعت آب، گفت: هرچند در سال‌های اخیر ایران ازلحاظ دانش فنی و تکنولوژیک پیشرفت قابل قبولی داشته اما علیرغم شرایط بحرانی کشور و احساس نیاز در افزایش بهره‌وری و کاهش هدر رفت آب، در این حوزه پیشرفت قابل‌ ملاحظه‌ای حاصل نشده است و هنوزم از روش‌های کهنه و فرسوده استفاده می‌شود. 
وی ادامه داد: بر این اساس محدودیت منابع آب ما را بر آن می‌دارد تا با استفاده از فنون جدید و روش‌های نوین برای بهره‌برداری حداکثری منابع آب، تلاش کنیم. 
دکتر ملکی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر نقش صنایع در تولید حجم بالای پساب و آلودگی منابع آب‌وهوا به طرح سؤال پیرامون حمایت این صنایع از پارک و علم فناوری یزد پرداخت.
دکتر فریده کرم زاده، رییس گروه تحقیق، پژوهش و نوآوری شرکت مدیریت منابع آب ایران به نقش مثبت و اثرگذار پارک‌های علم فناوری در ایجاد اشتغال و نوآوری در زمینه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در راستای تصمیم شرکت مدیریت منابع آب ایران و شرکت‌های تابعه آن مبنی بر مدیریت مصرف آب و افزایش بهره‌وری در سال 1399 آیین‌نامه‌ای در راستای مدیریت منابع آب تنظیم شد و کمیته‌ای با نام کمیته راهبردی و تحقیقات فناوری با حضور استادان دانشگاه و اعضای پارک‌های علم و فناوری در راستای کوشش برای دست‌یابی به دانش و فناوری‌های نوین جهانی امور آب تشکیل شد.
دکتر کرم‌زاده در پاسخ به سؤالی در رابطه با تعطیلی کمیته امور اجتماعی منابع آب در این نشست مطرح شد، گفت: از آنجایی‌که مباحث اجتماعی آب از اهمیت بالایی برخوردار است با تغییر ساختار سازمانی صورت گرفته در شرکت آب منطقه‌ای این مبحث تحت عنوان معاونت در حوزه‌های آبریز تعریف‌ شده تا بتواند به‌طور اختصاصی و به نحو بهتری مسایل اجتماعی حوزه آب را پوشش دهد.
شهرام شکوهی، معاون فن‌آوری و نوآوری پارک علم ‌و فناوری اقبال با تأکید بر اهمیت مشکلات استان یزد در حوزه آب، اظهار داشت: با توجه به حساسیت موضوع حدود 8 سال است که پارک علم و فناوری اقبال نیز به این حوزه ورود کرده و تمهیداتی اندیشیده است تا زمینه فعالیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه آب را فراهم آورد.
شکوهی افزود: در حال حاضر حدود 30 شرکت در زمینه‌ فعالیت‌های متنوعی ازجمله تسویه آب، پلتفرم مدیریت آب، اندازه‌گیری دبی آب و ... فعال هستند. 
در ادامه معاون فن‌آوری و نوآوری پارک علم‌ و فناوری اقبال، افزود: ایجاد پردیس فناوری آب و محیط‌زیست در راستای تقویت شرکت‌های فعال و همچنین ایجاد یک شهرک پسماند به کمک اداره کل محیط‌زیست استان یزد از دیگر برنامه‌های پارک علم و فناوری یزد است.
وی در توضیح خدمات این مرکز به شرکت‌های نوآور، گفت: مرکز نوآوری و مراکز رشد از هر ایده‌ای حمایت خواهند کرد تا موردپذیرش قرار گیرد و با ارایه تسهیلات و خدمات با ارزش افزوده بالا و مشاوره و آموزش‌های لازم، رشد این شرکت‌ها را تسهیل می‌کنند و هنگامی‌که شرکت موردپذیرش قرار گرفت از 42 حوزه حمایتی برخوردار خواهد شد.
شکوهی در ادامه صحبت‌های خود ضمن گلایه از عدم‌حمایت دولت از این بخش، بیان داشت: در بخش عرضه و تقاضا نیازمند حمایت دولت هستیم تا با اعمال قوانین در راستای جایگزینی تکنولوژی‌های نوین به‌جای روش‌های پرمصرف تلاش کند.
سپس دکتر سعید عطار، رییس دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد از ضعف‌ها و خلأهای عمده اکوسیستم نوآوری استان سخن به میان آورد و اظهارداشت: به نظر می‌رسد مشکل عمده در این زمینه بحث عرضه و تقاضا باشد، به‌ویژه در حوزه تقاضا مشکلات زیادی داریم زیرا محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان تقاضامحور نیست. 
دکتر حمید مطهری، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد تأسیس پردیس آب را نیاز ضروری استان دانست و وجود آن را موجب تمرکز بخشی به مطالعات حوزه آب عنوان کرد.
به گفته وی، ازآنجایی‌که فناوری‌های نوین در حوزه آب بسیار متنوع است می‌بایست سرمایه‌گذاری در این حوزه متناسب با الگوی آب هوایی و پتانسیل‌های موجود استان یزد باشد به همین دلیل پارک علم ‌و فناوری اقبال و پردیس فناوری آب و محیط زیست در صورت تأسیس می‌توانند نقش مهمی در این راستا داشته باشند.
دکتر کمال امیدوار، عضو هیات علمی بخش برنامه‌ریزی محیطی دانشگاه یزد نیز با تأکید بر اهمیت فناوری‌های نوین در حوزه آب، گفت: می‌بایست شرایطی فراهم شود تا فناوری‌های موجود در این حوزه به بهترین نحو معرفی شده و بسترهای به‌کارگیری آن‌ها فراهم شود.
سپس دکتر امیدوار به طرح دو پرسش درزمینه‌ جایگاه کانون تفکر آب در حل مشکلات اکوسیستم آب استان و ترغیب دانشجویان برای ورود به مساله آب پرداخت.

علی‌اصغر سمسار یزدی، مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور تمدن کاریزی گذشته تاریخی یزد در حوزه مدیریت آب را مدنظر قرار داد و توضیح داد که مدیریت مصرف بهترین گزینه برای حل بحران آب در استان یزد است نه راه‌های دیگری هم‌چون انتقال آب.
وی در ادامه صحبت‌های خود، بیان داشت: برگزاری یک رویداد در زمینه‌ مدیریت مصرف با همکاری دانشگاه یزد و پارک علم و فناوری اقبال می‌تواند نقش مؤثری در این زمینه داشته باشد.
در ادامه آرش دالوند، عضو هیات علمی گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یزد به طرح سؤال پیرامون خدامت فنی و مشاورهای پارک علم و فناوری اقبال به شرکت‌های عضو این مجموعه پرداخت.
محمدعلی فهیمی، نماینده شرکت آب منطقه‌ای یزد در راستای بهبود کیفیت همکاری‌های میان سازمانی و تعامل بهتر در سطح استان از لزوم بازدید نمایندگان تحقیقات آب از پارک علم و فناوری سخن گفت.
وی در ادامه توضیح داد:  شرکت آب منطقه‌ای یزد در زمینه‌ همکاری پژوهشی در حوزه تحقیقات آب آمادگی خود را اعلام کرده و از طرح‌های مبتنی بر نیاز در این حوزه در حد توان نیز حمایت خواهد کرد.
لیلا بنیاد، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه یزد ضمن تأکید بر اهمیت بررسی مسایل اجتماعی در حوزه آب در رابطه با تعطیلی کمیته امور اجتماعی منابع آب به طرح سؤال پرداخت.
در پایان این نشست محمدرضا علومی مدیر فن بازار منطقه استان یزد با ارایه‌ توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های این مرکز گفت: فعالیت اصلی این مرکز در زمینه‌ تجاری‌سازی بوده که شامل مواردی از قبیل کمک به معرفی و بازاریابی محصولات شرکت‌ها و مؤسسات، اصلاح و بهبود ساختار سازمانی، اخذ مجوز، کمک به توسعه بازار و ... است. 
علومی عمده مشکل شرکت‌های دانش‌بنیان را تأمین مالی و تدوین ساختار سازمانی دانست و افزود: به این دلیل عمده حمایت‌هایی که از طرف نهادهایی همچون پارک علم و فناوری صورت می‌گیرد می‌بایست در همین راستا باشد.
مدیر فن بازار منطقه استان یزد در بخش پایانی صحبت‌های خود احصاء نیازهای حوزه صنعت و تلاش برای رفع آن به‌وسیله شرکت‌های فن‌آور را از دیگر اهداف این مرکز عنوان کرد.
مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در این نشست:
ضرورت حمایت صنایع و معادن فعال از فعالیت شرکت‌های نوآور در زمینه‌ی آب.
تأکید بر اهمیت تشکیل پردیس آب و محیط‌زیست در استان یزد.
ضرورت تمرکز بخشی به فعالیت‌های حوزه آب.
لزوم برگزاری ایده شو و رویدادهایی با محوریت فن‌آوری‌های نوین در صنعت آب.
ضرورت تفاهم و تعامل هر چه بیشتر پارک علم فناوری با دانشگاه یزد و معرفی این مرکز به دانشجویان.
تأکید بر اهمیت تناسب مدیریت مصرف به‌عنوان بهترین گزینه برای حل مشکل آب.
در این نشست دکتر کاظم کمالی علی‌آباد، دکتر محمدحسین معماریان، دکتر وهاب امیری و دکتر علی جعفری ندوشن از اعضای هیات علمی دانشگاه یزد، دکتر  محمدرضا مطلبی‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، دکتر احمد فتاحی سرپرست دانشگاه اردکان، امیر شریف‌یزدی مدیر مرکز پژوهش‌های خورشیدی استان یزد، دکتر سید محمدجواد میرخلیلی مدیر پژوهش صداوسیمای مرکز یزد، علی‌اکبر شفیعی رییس گروه نظام‌های بهره‌برداری آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، فرید گلکار مدیر مرکز باروری ابرها، محمد مصطفوی مدیرعامل شرکت دیاکو پارس شیمی یزد، سعید سلیمی صبور کارشناس بازنشسته آب منطقه‌ای یزد و کاظم پورطاهری کارشناس پژوهشی دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد نیز حضور داشتند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

صبحی با نشاط با ورزش وطرح گامیران

تکریم و معارفه مدیران استاندارد یزد انجام شد

مبادلات رسمی بازار آب یزد آغاز شد

آغاز ثبت نام تکمیل ظرفیت پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی یزد

در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، دوره‌هایی برای سواد آموزان طراحی و برنامه ریزی شده است

آغاز طرح فروش جدید ایران‌خودرو

ارائه 70 درصد از آموزش‌های عملی و 30 درصد آموزش‌های تئوری در راستای تربیت افراد متخصص، ماهر

نقشه تعطیلی استان‌ها در روز شنبه 22 دی + عکس

امروز حراج سکه برگزار می‌شود

مبلغ احتمالی عیدی بازنشستگان در 1403 مشخص شد + زمان واریز

مجموعا پنج مرکز یادگیری محلی نهضت سواد موزی در استان دایر است

تقویت و بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های غیردولتی و تشکل‌های اجتماعی همسو رویکرد مهم بهزیستی است

چه شرکت‌های مجاز به فروش آنلاین طلاهستند؟

الگوی استفاده اینزاگی از طارمی+ زندگی دوباره طارمی

عزم جدی پلیس برای اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در تمامی محلات یزد

پایان بن‌بست خیابان موعود پس از یک دهه انتظار

طرح فاضلاب شهری یزد در انتظار تامین اعتبار

جدیدترین فناوری‌ها در صنعت پلاستیک و ماشین‌آلات بسته‌بندی

ثبت بالغ بر 70درصد از تعهد اشتغال استان در سامانه ملی رصد اشتغال

یکی از معاونان پژوهش و فناوری برتر 1403 دانشگاه آزاد اسلامی شد

پایتخت جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم

روش برخورداری از خدمات درمانی- تشخیصی مراکز طرف قرارداد بیمه صندوق اعتباری هنر

پیشرفت ناحیه صنعتی خاتم با اعتبار 340 میلیارد ریال

نقش مقنی های یزدی در دوران دفاع مقدس

بانک قرض الحسنه مهر ایران جزو بانک‌های سودآور کشور است

اجرای طرح رینگ شهری آبرسانی شهر یزد با پیشرفت90 درصدی

افزایش اضافه‌کار پرستاران از چه زمانی اجرا می‌شود؟

خبر خوش سازمان تامین اجتماعی

سازمان هواشناسی هشدار داد/ برف و باران در 27 استان

هدیه عجیب تسلا، مناسب کریسمس 2024 + عکس

الزام به شفاف‌سازی مکاتبات اداری در وزارت فرهنگ/ انتشار نامه‌های عمومی ظرف 48 ساعت

آغاز اعطای تسهیلات حمایتی به کسب‌وکارهای فرهنگی و خلاق

توافق 11 بندی گمرکات ایران و آذربایجان

ورزشگاه آزادی فردا رسما بازگشایی می‌شود

فوری؛ به دستور فیفا، اتاق وی ای آر تعطیل می شود/ قوانین جدید استفاده از کمک داور ویدیویی

مهدی طارمی در اینتر ماندنی شد

لیست بیمه شدگان فعال بیمه تامین اجتماعی صندوق اعتباری هنر

آشنایی خبرنگاران و اطلاع‌رسانی مناسب به مردم از فعالیت‌های صورت‌گرفته توسط شهرداری

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد