آخرین مطالب

در گزارش عملکرد سال 98 دفتر توسعه سلامت وزارت بهداشت اعلام شد

معرفی شرکت‌های سازنده کیت آزمایشگاهی "کووید 19 " به صندوق نوآوری استخدامی - بانک قوانین ومقررات کسب و کار - کارآفرینان وکارآفرینی

معرفی شرکت‌های سازنده کیت آزمایشگاهی "کووید 19 " به صندوق نوآوری

  بزرگنمایی:
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۸ شرکت دانش‌بنیان که کیت تشخیص آزمایشگاهی "ویروس کووید ۱۹ " را ساخته بودند، شناسایی کرده‌ایم، گفت: این شرکت‌ها در حال تست عملکردی این کیت هستند و آن‌ها را به منظور حمایت مالی و تولید انبوه به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی کردیم.

حسین وطن‌پور در گفت‌وگو با ایسنا به ارائه یک جمع‌بندی از فعالیت‌های این دفتر در سال 98 پرداخت و گفت: در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، برگزاری ایده‌بازارها و فن‌بازارها موفق بودیم و ایده‌بازارها را در دانشگاه‌های علوم پزشکی به یک فرمت تخصصی تبدیل کردیم؛ به این صورت که به حوزه سلامت به صورت عمومی نپردازند، بلکه بر مشکلات کشور در این حوزه متمرکز شوند. لذا ایده‌بازارهای حوزه سلامت به خوبی جهت پیدا کردند و گروه‌های خوبی برای اداره منطقی ایده‌بازارها تشکیل شدند.

وی اظهار کرد: در رابطه با تولید و معرفی محصول، فن‌بازاری در چابهار و یک فن‌بازار در حوزه بهداشت محیط در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. همچنین رابطه خوبی با فن‌بازار پارک فناوری پردیس برقرار کردیم و قرار شد ما از این به بعد کارگزار پارک در برگزاری فن‌بازار باشیم. مجموعه این اقدامات باعث شد شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 98 بتوانند محصولات خودشان را به خوبی بفروشند و حجم زیادی از محصولات دانش‌بنیان مورد نیاز کشور را تأمین کردند.

پیش‌خرید محصولات دانش‌بنیان از سوی هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه "هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی" در سال 98 به خوبی با ما همکاری کرده و حجم زیادی از نیازهای خود را از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین کرده است، گفت: در سال 98 موفق شدیم مجوز تولید و بهره‌برداری شتاب‌دهنده‌ای که در اصفهان ساخته شد را از اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو بگیریم و پیش‌خرید محصولات نیز از سوی هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی انجام شد؛ به عنوان مثال هیئت امنا دستگاه همودیالیز را پیش‌خرید کرد و از این طریق فرصت‌های خوبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد.

تولید هلیوم مایع به عنوان محصول استراتژیک
تولید 70 الی 80 درصد کیت‌های آزمایشگاهی در داخل

وطن‌پور افزود: ناگفته نماند در کنار تحریمی که به ما تحمیل شد، مشکلات ارزی هم داشتیم. در این سال شرکت‌ها توانستند "هلیوم مایع" را به عنوان یک محصول استراتژیک تولید کنند و نگرانی خیلی از شرکت‌ها از بابت دستگاه‌های MRI برطرف شد. همچنین کیت‌های آزمایشگاهی را تولید کردیم و بالغ بر 70 الی 80 درصد کیت‌های آزمایشگاهی در داخل کشور تولید می‌شود.

وی با اشاره به مواجهه کشور با شیوع ویروس بیماری کووید 19، گفت: حدود 8 شرکت دانش‌بنیان را شناسایی کردیم که کیت‌های آزمایشگاهی تشخیص کرونا را به محض مطرح شدن این بیماری ساخته بودند. این شرکت‌ها در حال تست عملکردی این کیت هستند و آن‌ها را به منظور حمایت مالی و تولید انبوه به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی کردیم.

جلوگیری از واردات ایمپلنت‌ها و تولید آن‌ها در داخل

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی اتفاقات خوبی افتاد و بسیاری از قطعات و وسایل از مانیتورهای قلبی گرفته تا ابزار و وسایل ارتوپدی از سوی شرکت‌ها در داخل تولید می‌شود. همچنین بسیاری از ایمپلنت‌ها در داخل تولید می‌شود و خوشبختانه جلوی واردات آن‌ها هم گرفته شده است.

وطن‌پور افزود: در حال کار بر روی دستگاه های‌تک "سیکلوترون" (مربوط به دستگاه پت، نوعی تصویربرداری از بافت‌های سرطانی) هستیم. این دستگاه چند سالی است که به یک گره مالی برخورد کرده و قرار است در آینده بر روی این دستگاه تمرکز خاصی داشته باشیم.

وی در همین زمینه به کارهای شرکت‌های دانش‌بنیان بر روی دستگاه سونوگرافی و دستگاه‌های CT اشاره کرد و گفت: در این حوزه هم سال 99 شاهد پیشرفت‌های خوبی خواهیم بود.

اختصاص 100 میلیارد تومان از سوی صندوق نوآوری به تولید واکسن‌ها در داخل

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت گفت: در حوزه واکسن‌ها برخی شرکت‌ها کارهای مؤثری انجام داده‌اند که آن‌ها را شناسایی کردیم و در جلسه‌ای که با حضور دکتر علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، اعتبار 100 میلیارد تومانی از سوی صندوق به تولید واکسن‌ها اختصاص پیدا کرد و در اختیار شرکت‌ها قرار گرفت. از جمله واکسن آنفلوآنزای فصلی، واکسن HPV و واکسن هاری انسانی جزو این‌هاست و در این حوزه کمیته‌ای ایجاد شد که این حوزه را رصد کند.

وطن‌پور اضافه کرد: در حوزه صادرات، در دفتر توسعه فناوری سلامت، فردی را برای این کار تعیین کردیم تا ارتباط شرکت‌های داخلی با شرکت‌های خارجی را برقرار کند؛ به عنوان مثال نامه‌ای به معاونت بین‌الملل وزارت بهداشت ارسال شده بود با این مضمون که آیا کسی در ایران هست که در حوزه تجهیزات ضدعفونی‌کننده زباله‌های بیمارستانی کار کرده باشد که ما اسم یک شرکت داخلی را به آن‌ها دادیم.

وی ادامه داد: بنابراین یکی از کارهایی که در کشور انجام دادیم، همین ارتباط دادن شرکت‌های داخلی با خارج از کشور و شناسایی ظرفیت‌های آن‌ها است. ١٠٧ شرکت هستند که تاییدیه‌های اداره کل تجهیزات و سازمان غذا و دارو را دارند که محصولات خود را صادر می‌کنند و یا پتانسیل صادرات را دارند که برای سال 99 در جهت توسعه بازارشان برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

معرفی پتانسیل صادراتی 107 شرکت در قالب یک کاتالوگ

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کاتالوگی را درباره این شرکت‌ها به زبان انگلیسی چاپ کردیم که هنوز منتشر نشده، اما ان‌شاء‌الله اوایل سال 99 آن را توزیع خواهیم کرد. در واقع این 107 شرکت دارای پتانسیل صادراتی هستند که می‌توانیم کاتالوگ آن‌ها را به سفارت‌خانه‌ها بفرستیم و آن‌ها را در نمایشگاه‌های مختلف معرفی کنیم.

وطن‌پور گفت: دستگاه نانوفایبر، مانیتورهای قلبی، دستگاه همودیالیز و بسیاری از کیت‌ها در حال حاضر به خارج از کشور صادر می‌شوند، اما اطلاعات آن‌ها گم بوده که این‌ها را متمرکز کردیم و ان‌شاء‌الله سال 99 با انرژی بیشتر، نمایشگاه‌هایی را در کشورهای همسایه برگزار می‌کنیم. سال گذشته هم نمایشگاهی را در عراق برگزار کردیم که بازدهی خوبی داشت و محصولات شرکت‌ها به بازارهای عراق وارد شد. در سال 99 برنامه داریم محصولات شرکت‌ها را به کشورهای CIS، افغانستان و پاکستان صادر کنیم و بعد سراغ کشورهای دورتر برویم.

حمایت 60 میلیاردی از شرکت‌های دانش‌بنیان در قالب 6 صندوق با مشارکت وزارت بهداشت

وی افزود: 6 صندوق با مشارکت وزارت بهداشت داریم به این صورت که 50 درصد سهام این صندوق‌ها مربوط به بخش خصوصی و 50 درصد مربوط به بخش دولتی است که در بخش دولتی وزارت بهداشت ایران به شکل مستقیم دارای سهم است. با این 6 صندوق هماهنگی بیشتری داریم و این‌ها توانستند کارگزار صندوق نوآوری و شکوفایی باشند و خطوط اعتباری خوبی گرفتند. این 6 صندوق جمعا 60 میلیارد تومان خط اعتباری گرفته‌اند که عدد بسیار خوبی برای حمایت صندوق از شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به آن‌ها برای تجاری‌سازی محصولات است.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، یادآور شد: مزیت صندوق‌ها این است که اگر هر شرکتی به هر دلیلی دانش‌بنیان نشده هم می‌تواند از اعتبار این صندوق‌ها استفاده کند. صندوق نوآوری و شکوفایی طبق قانون فقط می‌تواند به شرکت‌های دانش‌بنیان اعتبار بدهد که این یک چالش برای شرکت‌های دانش‌بنیان بود؛ چرا که کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها در معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری خیلی از شرکت‌ها را به عنوان دانش‌بنیان شناسایی نمی‌کرد که ما نسبت به نحوه ارزیابی اعتراض داشتیم. با این ساز و کار شرکت‌هایی که درجه دانش‌بنیان نداشتند، نمی‌توانستند از تسهیلات صندوق استفاده کنند که با این راهکار توانستیم امکان بهره‌مندی از این تسهیلات را برای این دسته از شرکت‌ها هم فراهم کنیم.

انعقاد قرارداد 4 اتاق تمیز با شرکت‌های دانش‌بنیان

وطن‌پور گفت: ما اتاق‌های تمیز را ساخته بودیم، اما متأسفانه دانشگاه‌ها نتوانسته بودند آن‌ها را فعال کنند، خوشبختانه با پیگیری‌هایی که از دفتر انجام شد، چهار اتاق تمیز برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید محصول با آن‌ها قرارداد بستند.

وی اظهار کرد: مراکز رشد را در سراسر کشور رصد کردیم و سامانه‌ای برای رصد بیشتر آن‌ها ایجاد کردیم و سال 99 سالی خواهد بود که اگر مرکز رشدی فعالیت نداشته باشد، مجوز فعالیت آن را لغو می‌کنیم.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت افزود: در سال 98 در حوزه سلامت دیجیتال نشست‌هایی برگزار شد، اما واقعیت این است که نتوانستیم کار جدی در این حوزه انجام دهیم و نیاز به آیین‌نامه‌ای داشتیم که این آیین‌نامه را تدوین کردیم که به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رفته و امیدواریم مجوز دریافت کند. سال 99 سال سلامت دیجیتال خواهد بود و بیشتر می‌توانیم از ظرفیت شرکت‌های این حوزه استفاده کنیم.

ارتقای 4 پله‌ای رتبه کشور در ثبت اختراعات
تولید واکسن HPV در نیمه اول سال 99

وطن‌پور گفت: در حوزه ثبت اختراعات اقدامات خوبی انجام شد و آیین‌نامه ساختار و خط مشی مالکیت فکری و نوآوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی را تدوین کردیم که ان‌شاء‌الله سال 99 کارگاه‌های آموزشی را در این رابطه برگزار خواهیم کرد تا کارشناسان با این چارچوب آشنا شده و سال آینده بتوانیم آمار ثبت اختراعات بین‌المللی را بالا ببریم که این آمار شاخص مهمی در رتبه‌بندی فناوری کشورها و یکی از مواردی بود که رتبه ما را پایین نگه نداشت. سال گذشته رتبه ما از 65 به 61 ارتقا پیدا کرد، اما یکی از چالش‌های ما موضوع ثبت اختراعات بود.

وی در پایان اظهار کرد: سال 99 بیشتر در حوزه هوش مصنوعی و پزشکی از راه دور و سلامت دیجیتال تمرکز خواهیم کرد که این سه حوزه با فناوری اطلاعات در ارتباط هستند. حوزه واکسن را به صورت ویژه دنبال خواهیم کرد و امید داریم واکسن HPV در نیمه اول سال 99 تولید شود و وزیر هم قول داده است که این واکسن در برنامه واکسیناسیون کشوری قرار گیرد.

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مهدی طارمی در اینتر ماندنی شد

لیست بیمه شدگان فعال بیمه تامین اجتماعی صندوق اعتباری هنر

آشنایی خبرنگاران و اطلاع‌رسانی مناسب به مردم از فعالیت‌های صورت‌گرفته توسط شهرداری

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد

برترین دروازه بان‌های سال 2024

قیمت خودرو امروز 27 آذر 1403 / خودرو چینی کله پا شد +جدول

حقوق کارمندان، بازنشستگان و سربازان تغییر کرد

اعضای هیات امنای خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب شدند

رفع موانع و تسهیل گری زیست بوم استارتاپی استان

اقدامات اثرگذار درکاهش تلفات جانی درمحورهای مواصلاتی استان

سومین دوره لیگ برتر تیمی دارت کارگران کشور

شناسایی تعدادی از دانش آموزان توانمند از طریق تعریف طرح پژوهشی

جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی: نگاهی به چالش‌های آموزش عالی

نماینده ی جدید مدیران مسئول درهیات نظارت برمطبوعات مشخص شد

اجرای طرح‌های پژوهشی، آموزشی ، مطالعاتی بین خانه فناور محیط زیست و پارک علم و فناوری یزد

یزدجزو پنج استان صنعتی کشور به لحاظ مصرف گاز است

اولین جشنواره سراسری هنرهای تجسمی دانشجویان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

نمایشگاه ثمره نوآوری و تلاش بی‌وقفه جوانان استان است

غذای سالم موجب سلامت جسم و روان می‌شود

خاک مظلوم‌ترین مولفه طبیعت که باید به آن توجه ویژه‌ای شود

اکنون شش هزار و 200 دانشجو در 107 مقطع تحصیلی از رشته‌های بهیاری و بهورزی درحال آموزش هستند

تأکید بر اهمیت الگوپذیری از شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س)

بیمه «فرهنگ و هنر» عنوانی که از این پس اعضای صندوق اعتباری هنر و هنرمندان با آن بیمه می‌شوند

احداث ساختمان اداری آستان قدس رضوی به مساحت 2467/43 متر مربع در شهرستان بهاباد

سنددار شدن رودخانه ای به مساحت 2520 متر مربع در استان

اصلاح و بازسازی حدود 2 هزار متر از خط انتقال مجتمع آبرسانی امام حسین(ع)

بیماران نیازمند به خون را در فصل سرما از یاد نبریم

ثبت نام یک هزار و661 نفر برای شرکت در دوازدهمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی استان یزد

بیشترین خسارت پرداختی بیمه در استان مربوط به تصادفات است

کشف یک تن انواع مواد مخدر در محورهای ورودی یزد

امکان دریافت گواهی‌نامه مالکیت ملک در سامانه کاتب فراهم شد

ترویج فرهنگ اهدای خون در بین جوانان و بانوان و خانواده ها

مشارکت اکثر بهره‌برداران یزدی در سرشماری کشاورزی

توسعه اقتصادی استان با تمرکز بر مسائل زیست محیطی،حفظ منافع نسل‌های آینده

تدوین استاندارد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری استان تشریح شد

گامی موثردر حوزه شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی

برگزاری اولین همایش استانی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری در دانشگاه یزد

برگزاری اولین رویداد ورزشی کشوری در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد