بزرگنمایی:
طرح بورسیه شغلی که امسال برای اولین بار در دانشگاه یزد اجرا شد، قرار است پس از بازنگری، به عنوان یک طرح ملی برای کنکور سال آینده به تصویب هیأت دولت جمهوری اسلامی ایران برسد.
تاج پرس/یزد
در چارچوب برنامه های اجلاس رؤسای دانشگاه های سراسر کشور که از دهم تا دوازدهم شهریور ماه امسال در تهران برگزار شد، رییس دانشگاه یزد در یک پنل آموزشی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از رؤسای دانشگاههای کشور به تشریح اهداف و مراحل اجرای این طرح پرداخت.
دکتر عباس کلانتری با اشاره به نیاز جوانان به مهارت آموزی و برخورداری آنان از یک شغل مناسب، اشتغال جوانان را به عنوان پیش نیاز تحکیم بنیان خانواده و عامل مؤثری در پیشگیری از آسیب های اجتماعی توصیف کرد. وی همچنین بر لزوم برقراری ارتباط میان دانشگاه و صنعت به عنوان یکی از مهمترین ضرورت های توسعه کشور تأکید کرد و گفت: متاسفانه کم اطّلاعی دانشگاه از نیازهای صنعت و از سوی دیگر کم اطّلاعی صنعت از توانمندی های دانشگاه باعث شده تا آموزش های نظری در دانشگاه ها با نیازهای عملی صنایع متناسب نباشد.
رییس دانشگاه یزد در ادامه به تشریح اهداف این طرح پرداخت و گفت: طرح بورسیه شغلی در واقع بسترسازی برای تحقق منویّات رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم و در راستای تسهیل در فرایند اشتغال، ازدواج، فرزندآوری و جوان سازی جمعیت است. رفع دغدغه خانواده ها درباره آینده فرزندان، تقویت ارتباط و تعامل مؤثر میان دانشگاه و صنعت، حمایت از تولیدات دانش بنیان و اشتغال آفرین و همچنین جذب نخبگان و به کارگیری آنان در فعالیت های مولد داخلی از دیگر اهدافی است که در چارچوب این طرح دنبال می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان ویژگیها و مزایای طرح بورسیه شغلی، اظهار داشت: دانشجویان در چارچوب این طرح با حضور در محیط کار به میزان دو روز در هفته علاوه بر مهارت آموزی و تضمین آینده شغلی خود از حمایت های قانون کار نیز بهره مند خواهند شد. برخورداری از بیمه درمان و حوادث، امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر با کسب مجوز از واحد صنعتی، بهره مندی از مزایای طرح شهید وزوایی بنیاد نخبگان از بدو ورود و دریافت کمک هزینه طرح شهید وزوایی در مدت تحصیل در صورت تداوم احراز شرایط آن از دیگر مزیت های این طرح است که رییس دانشگاه یزد در سخنان خود به آن اشاره کرد. وی افزود: این در حالی است که دانشجویان در مدت زمان تحصیل از کمک هزینه پرداختی از سوی واحد اقتصادی نیز برخوردار هستند.
رئیس دانشگاه یزد در ادامه به رایزنی های انجام گرفته با بنیاد نخبگان درخصوص وضعیت خدمت سربازی دانشجویان بورسیه شغلی اشاره کرد و گفت: با موافقت بنیاد نخبگان و در چارچوب طرح جایگزین خدمت شهید صیاد شیرازی، سوابق بیمه دانشجوی بورسیه در واحد اقتصادی، به عنوان فعالیت فناورانه از سوی بنیاد نخبگان محسوب شده و بر این اساس می توانند از امتیاز جایگزین خدمت برای گذراندن دوره سربازی خود در همان واحد اقتصادی بهرهمند شوند.
دکتر عباس کلانتری همچنین به بیان برخی از مهمترین شرایط، ضوابط و تعهدات مندرج در شیوه نامه اجرایی این طرح پرداخت و گفت: طرح بورسیه شغلی در واقع یک تعهد الزام آور میان دانشگاه، واحد اقتصادی و بنیاد نخبگان است که باید نسبت به مفاد آن پایبند باشند.
رییس دانشگاه یزد در پایان به مراحل هفتگانه اجرای این طرح در دانشگاه یزد اشاره کرد و گفت: در مرحله نخست هماهنگی هایی در سطح استان شامل رایزنی با استانداری، بنیاد نخبگان و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، تصویب در ستاد نوآوری و اقتصاد دانش بنیان، تصویب در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، تشکیل جلسات هم اندیشی با حضور نمایندگان صنعت و دانشگاه و در نهایت ارجاع درخواست به وزارت علوم، تحقیقات وفناوری انجام شد.
وی فزود: در مرحله بعد، این طرح در معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد بررسی قرار گرفت و نقطه نظرات این وزارتخانه به دانشگاه یزد اعلام شد که در این مرحله، با هماهنگی دانشگاه، استانداری، بنیاد نخبگان و صنایع استان طرح مذکور بازنگری و طی آن مواردی نظیر درخواست تعهد استانداری و صنایع، تنظیم تعهدنامه دانشجو و تهیه لیست اعلام نیاز صنایع لحاظ شد.
رئیس دانشگاه یزد ادامه داد: در مرحله چهارم این طرح مجددا به وزارت علوم ارجاع و پس از تصویب در شورای گسترش آموزش عالی به سازمان سنجش آموزش کشور فرستاده شد. در این مرحله، رشته های بورسیه شغلی دانشگاه یزد و شرایط آن در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری درج و سپس اسامی سه برابر ظرفیت متقاضیان این رشته ها به دانشگاه یزد اعلام شد. سپس دانشگاه یزد اقدام به برگزاری یک همایش توجیهی برای داوطلبان و خانواده های آنان کرد و در ادامه با تشکیل کارگروه های 16 گانه، مصاحبه با داوطلبان و ارزیابی آنان با حضور نمایندگان صنایع انجام شد.
دکتر عباس کلانتری خاطرنشان کرد: در مرحله پایانی نیز پس از اعلام نتایج مصاحبه به سازمان سنجش، ان شاالله اواخر شهریورماه اسامی پذیرفته شدگان نهایی از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.
در این نشست وزیر علوم و روسای دانشگاه های کشور پس از استماع سخنان رییس دانشگاه یزد، با استقبال از این طرح ابتکاری درباره جزییات و برخی از چالش های احتمالی آن به بحث و تبادل نظر پرداختند. در ادامه مقرر شد طرح مذکور پس از بازنگری برای اجرای آن در سطح ملی در آزمون سراسری سال آینده به تصویب هیأت دولت برسد.
- يکشنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۹:۵۳
- ۲۵۳ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی