آخرین مطالب

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد:

لزوم همکاری همگانی کلیه ادارات و شهرداری‌ها در اجرای برنامه تحولی یزد نوین گزارش - اقتصادی - حقوق وقوانین شهروندی - فرهنگی واجتماعی

لزوم همکاری همگانی کلیه ادارات و شهرداری‌ها در اجرای برنامه تحولی یزد نوین

  بزرگنمایی:
اولین نشست آموزشی برنامه تحولی یزد نوین با عنوان تبیین راهکارهای توسعه استان بر مبنای برنامه تحولی یزد نوین با حضور روسا، مدیران و معاونان دستگاه‌های اجرایی مرتبط در محل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد برگزار شد.

تاج پرس/یزد
مبتنی بر اسناد ملی و استانی آمایش سرزمین و تشکیل مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت و لزوم همکاری همگانی کلیه ادارات و شهرداری‌ها در اجرای برنامه‌های تحولی یزد نوین، اولین نشست آموزشی این برنامه با عنوان تبیین راهکارهای توسعه استان بر مبنای برنامه تحولی یزد نوین با حضور روسا، مدیران و معاونان دستگاه‌های اجرایی مرتبط در محل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد برگزار شد.
در این نشست دکتر جعفر رحمانی شمسی معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به اینکه برنامه رشد اقتصادی سال 1401 به استان یزد ابلاغ شده است، افزود: برای استان یزد رشد 8.3 درصدی مدنظر بوده و بر همین اساس برنامه رشد اقتصادی استان تدوین و به تمام دستگاه‌های اجرایی ارسال شده است.
نقش کلیدی بهره‌وری در تحقق رشد اقتصادی
دکتر جعفر رحمانی شمسی با تاکید بر نقش کلیدی بهره‌وری در تحقق رشد اقتصادی استان، خطاب به مدیران دستگاه‌های اجرایی گفت: امروز باید مسیر مدیریت کشور به سمت بهره‌وری تغییر کند.
وی به نقش موثر دستگاه‌های اجرایی و ادارات استان در حوزه بهره‌وری اشاره کرد و خواستار اقدامات جدی آنان در این زمینه شد و اظهار داشت: دستگاه‌هایی که در حوزه بهره‌وری برنامه تدوین نکرده‌اند باید نسبت تدوین برنامه ارتقای بهره‌وری دستگاه خود با فرمت مشخص شده اقدام کرده و در کارگروه ارتقای بهره‌وری استان برنامه را ارائه و از آن دفاع کنند.
سهم 40 درصدی بهره‌وری در رشد اقتصادی 
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با اشاره به سهم 40 درصدی بهره‌وری در رشد اقتصادی، اظهار داشت: هر پروژه نیمه تمام باعث می‌شود به رشد اقتصادی مورد نظر دست پیدا نکنیم.
دکتر رحمانی با بیان اینکه برای تحقق رشد اقتصادی دو مسیر سرمایه‌گذاری و تغییر روش را پش رو داریم، تصریح کرد: با کمترین سرمایه‌گذاری می‌توان به رشد اقتصادی مطلوب رسید و این در حالی است که در سال‌های گذشته رشد اقتصادی با سرمایه‌گذاری جدید رقم خورده است. 
وی با توجه به اینکه تاکنون بهره‌وری جایگاهی در این حوزه نداشته و حتی در برابر آمار بهره‌وری منفی گزارش شده است، اذعان داشت: به نظر می رسد بهترین راه حل برای افزایش سرمایه، بهره‌وری است تا به رشد 8 درصد برسیم.
 لزوم ارتقای بهره وری ادارات به عنوان شاه کلید رشد اقتصادی
دکتر رحمانی با تاکید بر لزوم جذب سرمایه‌گذار با شتاب بیشتر برای رسیدن به رشد 8 درصد‌،گفت: تغییر نظام جذب سرمایه‌گذار و روش‌های سرمایه‌گذاری به سمت رویکردهای خلاقانه باید در دستور کار مدیران استان باشد و نهایتا توسعه بازار و صادرات هم به عنوان یک شاخص مهم در رشد اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد. 
وی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌ها در سال‌های گذشته دارای ارزش افزوده مناسب نبوده است، بیان داشت: با روش‌های قبلی امکان رسیدن به رشد 8 درصد وجود ندارد به همین دلیل واژه تحول مطرح بوده و برنامه تحولی یزد نوین بر این اساس تدوین شده است.
یزد نوین جامع‌ترین طرح در ارتقای بهره‌وری استان 
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان به طرح یزد نوین به عنوان بهترین و جامع‌ترین طرح در جهت ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: طرح یزد نوین با 15 محور و 187 پروژه تحولی در 2 فاز مبتنی بر سند آمایش استان تا چشم انداز 1404 با جلسات هفتگی در حال اجرا است و حتی در 6 ماه گذشته پیشرفت‌های خوبی داشته است.
دکتر رحمانی از فعال شدن فاز سوم طرح یزد نوین با 5 محور در استان خبر داد و گفت: 443 پروژه عمرانی در طرح یزد نوین وجود دارد و بودجه این طرح 15 هزار میلیارد تومان برای سال 1401 پیش‌بینی شده است.
وی با اشاره به کمبود بودجه در کشور، تاکید کرد: تمام دستگاه‌ها و بخش‌های اقتصادی استان باید برنامه ارتقای بهره‌وری داشته باشند.
 اختصاص بودجه 1402  براساس برنامه‌های تحولی بهره‌وری 
دکتر رحمانی با اعلام اینکه در بودجه 1402 برنامه‌های ارتقای بهره‌وری دستگاه‌ها مورد توجه بوده و تخصیص بودجه بر این اساس انجام خواهد شد، تاکید کرد: برنامه ارتقای بهره‌وری بر اساس مزیت‌های استان تعریف شده و برخی دستگاه‌ها برنامه‌های خود را در این خصوص ارائه کرده‌اند.
به گفته وی، بهره‌وری باید در بخش‌های مختلف ادارات محقق شود و این تنها راهسانی و بهبود شاخص HDI استان با برنامه‌های اولویت‌دار ارتقا و توانمندسازی سرمایه انسانی و ارتقای زیرساخت‌های جذب و نگهداشت سرمایه انسانی نخبه تعریف شده است.
وی در ادامه به محور کشاورزی با اهداف کلان توسعه گلخانه های مدرن و پایانه های صادراتی تخصصی کشاورزی و توسعه و تکمیل زنجیره ارزش تولید نشا، نهال و بذر، توسعه و تکمیل زنجیره ارزش تولید شتر و ماهی تیلاپیا و توسعه گردشگری کشاورزی با برنامه‌های اولویت‌دار ایجاد پنج شهرک مدرن گلخانه‌ای و صادرات محصولات کشاورزی تا سقف2میلیون تن در سال، راه‌اندازی 200 واحد گردشگری کشاورزی، تولید 5000 تن تیلاپیا و 15 میلیون‌ قطعه بچه ماهی، تولید اکولوژیک شتر در استان به 30000 نفر و تولید 2 میلیارد نشا صیفی و سبزی، 50 میلیون نهال مزیت دار و 150 تن بذور؛ پروژه‌های ریلی و صنایع وابسته با اهداف کلان تبدیل یزد به مرکز تجارت و بازرگانی با عملکرد ملی و مرکز اصلی بارانداز ملی و پخش و صدور کالا همچنین ارتقای جایگاه لجستیکی استان در راستای ایفای نقش ملی و فراملی با برنامه‌های عملیاتی اولویت‌دار گسترش‌ خطوط و زیرساخت‌های ریلی استان و ایحاد و توسعه صنایع وابسته ریلی در استان؛ محور گردشگری با اهداف جذب گردشگر داخلی و خارجی همچنین محور پروژه‌های حوزه بازرگانی با اهداف افزایش 2 برابری ارزش محصولات صادراتی استان به قیمت ثابت با برنامه عملیاتی گسترش بازرگانی مدرن، توسعه زیرساخت بازرگانی استان و تقویت نهادهای حوزه بازرگانی اشاره کرد.
انجام بیش از 40 درصد از حمل و نقل کشور از شاهراه یزد 
وی در خصوص محور گردشگری بر زیرساخت‌های حمل و نقلی تاکید کرد و گفت: این محور بدون زیرساخت حمل و نقل محقق نمی‌شود ضمن اینکه 40 درصد از حمل و نقل کشور از استان یزد عبور می‌کند و به علت فعالیت‌های معدنی استان این حمل و نقل به 60 درصد رسیده است. لذا حمل و نقل ریلی و تاسیس شرکت هواپیمایی از جمله برنامه های عملیاتی این محور است. 
رحمانی با بیان اینکه هوشمندسازی در حوزه معدن تحولات زیادی را ایجاد کرده و صرفه‌جویی در حوزه معدنی را رقم زده است، گفت: با توجه به اینکه استان یزد دومین استان معدنی کشور است، حوزه معدن جزئی از برنامه توسعه‌ای استان به شمار می‌رود ولی باید مطابق با حفظ محیط‌زیست اجرا شود و نظر به اینکه در معادن یزد عناصر نادر فوق العاده‌ای کشف شده که در صنعت الکترونیک کاربرد دارد، سرمایه‌گذاری خارجی نیز در این حوزه دیده شده است.رشد اقتصادی در استان است لذا در این زمینه ظرفیت های خالی باید شناسایی و به چرخه ارزش افزوده وارد شوند به طور مثال واحدهای راکد یا واحدهایی که با ظرفیت کامل فعالیت ندارند باید به چرخه تولید بازگردند که بخشی از آن انجام شده است.
لزوم مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی در ارتقای بهره‌وری 
معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با تاکید بر اینکه تمامی دستگاه‌های اجرایی باید در تحقق این مهم مشارکت کنند، گفت: برای اینکه مشخص شود هر دستگاهی در حوزه بهره‌وری چه اقداماتی انجام داده فرم مربوطه برای ادارات طراحی شده است و مطابق دستورالعمل تعیین شده ادارات باید در قالب جلسات بارش فکری این طرح‌ها را تدوین و ارائه کنند تا با هزینه کمتر درآمد بیشتری حاصل شود.
دکتر رحمانی با بیان اینکه برنامه‌های تحولی استان در مدن زمان چهارساله پیش بینی شده و برای آن به 334هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، تصریح کرد: هرچند با تسهیلات بانکی و ... این اعتبار تامین می‌شود اما با توجه به اینکه حجم بسیاری از سرمایه‌ها به واسطه پروژه‌های نیمه تمام در استان معطل مانده‎ و وارد چرخه ارزش افزوده نشده‌اند که این نشان از عدم بهره‌وری است.
احصاء پروژه‌های زمینه‌ساز تحول در شهرستان‌ها
رحمانی در خصوص پروژه‌های پیشران استان برای رسیدن به شاخص رشد اقتصادی، اظهار داشت: کارخانه نوآوری و طرح توسعه پارک علم و فناوری، پردیس علم و فناوری دانشگاه یزد به عنوان پروژه‌های پیشران توسعه در سفرهای اخیر مسئولان به استان علاوه بر اختصاص بودجه‌های استانی، اعتبار نیز دریافت کرده‌اند.
به گفته وی، در حوزه بهداشت و درمان نیز ساخت چهار بیمارستان در دستور کار استان است و همچنین زیرساخت‌های کشاورزی مانند ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای، در پروژه‌های اقتصادی 1780 پروژه با اولویت‌های شهرستانی مشخص شده و برای هر شهرستان 30 تا 35 پروژه زیرساختی، عمرانی، اقتصادی و رفاهی پیش‌بینی شده است که فرمانداران باید آنها را برای رسیدن به بهره‌برداری پیگیری کنند.
دکتر رحمانی در توضیح برخی اقدامات انجام شده، بیان کرد: ستاد نوآوری و فناوری استان راه‌اندازی شده علاوه بر آن در حوزه کسب و کار 115 مجوز بر اساس مزیت‌ها و سند آمایش استان صادر شده است که آماده پذیرش سرمایه‌گذار بوده و از این تعداد قرارداد 16 مجوز تاکنون با سرمایه‌گذار بسته شده است.
وی به مدیران ادارات استان یادآور شد: در بخشنامه بودجه که به تازگی ابلاغ شده است سرفصل‌هایی مانند مانع‌زدایی از تولید، توسعه صادرات، ارتقای بهره‌وری، توسعه فضای کسب‌ و کار، کنترل تورم، فعال شدن بخش غیر دولتی به عنوان سرفصل‌های دارای اولویت تحولی در کشور مشخص شدند‌.
برنامه محور شدن اختصاص بودجه در سال 1402 
رحمانی با بیان اینکه در حوزه توسعه بازار سه پایگاه صادراتی در حال سرمایه‌گذاری بوده و نیازمند واقعی شدن آمار صادرات برای شفاف شدن رشد اقتصادی استان هستیم، بیان داشت: باید برنامه محور شویم چرا که با حجم بالای سرمایه‌گذاری و هزینه‌هایی که در کشور انجام می‌شود شاهد رشد اقتصادی پایین و بهره وری منفی خواهیم بود و این یعنی منابع در حال هدر رفت است
وی افزود: از این رو در بخشنامه جدید بودجه به صراحت تاکید شده بر اساس برنامه‌ای که منجر به رشد شود و تأثیر مثبت آن در زندگی مردم و جامعه مشخص باشد، به استان‌ها و دستگاه‌ها بودجه اختصاص داده خواهد شد.
پنج سرفصل برای تحقق رشد اقتصادی یزد 
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد بیان کرد: طبق شاخص‌های کلان اقتصادی، مثال‌های زیادی از کارایی بالا و اثر بخشی پایین فعالیت‌ها وجود دارد بنابراین نیازمند تغییر و تحول در شاخص‌ها و روندها هستیم.
رحمانی پنج سرفصل برای رشد اقتصادی 8.3 درصدی استان را احصا پروژه های عمرانی، احصا پروژه‌های اقتصادی، تحقق سهم 40 درصدی بهره‌وری از رشد هدف‌گذاری شده، برنامه‌های جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و برنامه های توسعه بازارهای داخلی و خارجی عنوان کرد‌.
محورهای اولویت‌دار استان در طرح یزد نوین
وی درخصوص اولویت‌های تحولی مطرح شده در یزد نوین توضیح داد: محور آب‌ شرب و صنعت که در فاز اول در قالب ابرپروژه ملی توسط شرکت چادرملو به استان منتقل شده این محور با اهداف کلان تامین پایدار آب برای استان و برنامه‌های عملیاتی آن تامین آب مورد نیاز شرب به میزان 140 میلیون متر مکعب در سال؛ محور اقتصاد دانش بنیان با اهداف کلان توسعه سهم اقتصادی دانش بنیان در GDPاستان، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال به حداقل 10 درصدGDPاستان، افزایش 30 درصدی شرکت‌های دانش بنیان فناور و خلاق استان؛ انرژی‌های تجدیدپذیر با اهداف کلان تامین 2000 مگاوات انرژی خورشیدی استان یزد و برنامه‌های عملیاتی اولویت‌دار ایجاد 150 مگاوات نیروگاه خورشیدی انشعابی کوچک و ایجاد 1850 مگاوات نیروگاه خورشیدی بزرگ و متوسط؛ محور سرمایه‌ انسانی با اهداف کلان توسعه سرمایه آن.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد

برترین دروازه بان‌های سال 2024

قیمت خودرو امروز 27 آذر 1403 / خودرو چینی کله پا شد +جدول

حقوق کارمندان، بازنشستگان و سربازان تغییر کرد

اعضای هیات امنای خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب شدند

رفع موانع و تسهیل گری زیست بوم استارتاپی استان

اقدامات اثرگذار درکاهش تلفات جانی درمحورهای مواصلاتی استان

سومین دوره لیگ برتر تیمی دارت کارگران کشور

شناسایی تعدادی از دانش آموزان توانمند از طریق تعریف طرح پژوهشی

جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی: نگاهی به چالش‌های آموزش عالی

نماینده ی جدید مدیران مسئول درهیات نظارت برمطبوعات مشخص شد

اجرای طرح‌های پژوهشی، آموزشی ، مطالعاتی بین خانه فناور محیط زیست و پارک علم و فناوری یزد

یزدجزو پنج استان صنعتی کشور به لحاظ مصرف گاز است

اولین جشنواره سراسری هنرهای تجسمی دانشجویان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

نمایشگاه ثمره نوآوری و تلاش بی‌وقفه جوانان استان است

غذای سالم موجب سلامت جسم و روان می‌شود

خاک مظلوم‌ترین مولفه طبیعت که باید به آن توجه ویژه‌ای شود

اکنون شش هزار و 200 دانشجو در 107 مقطع تحصیلی از رشته‌های بهیاری و بهورزی درحال آموزش هستند

تأکید بر اهمیت الگوپذیری از شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س)

بیمه «فرهنگ و هنر» عنوانی که از این پس اعضای صندوق اعتباری هنر و هنرمندان با آن بیمه می‌شوند

احداث ساختمان اداری آستان قدس رضوی به مساحت 2467/43 متر مربع در شهرستان بهاباد

سنددار شدن رودخانه ای به مساحت 2520 متر مربع در استان

اصلاح و بازسازی حدود 2 هزار متر از خط انتقال مجتمع آبرسانی امام حسین(ع)

بیماران نیازمند به خون را در فصل سرما از یاد نبریم

ثبت نام یک هزار و661 نفر برای شرکت در دوازدهمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی استان یزد

بیشترین خسارت پرداختی بیمه در استان مربوط به تصادفات است

کشف یک تن انواع مواد مخدر در محورهای ورودی یزد

امکان دریافت گواهی‌نامه مالکیت ملک در سامانه کاتب فراهم شد

ترویج فرهنگ اهدای خون در بین جوانان و بانوان و خانواده ها

مشارکت اکثر بهره‌برداران یزدی در سرشماری کشاورزی

توسعه اقتصادی استان با تمرکز بر مسائل زیست محیطی،حفظ منافع نسل‌های آینده

تدوین استاندارد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری استان تشریح شد

گامی موثردر حوزه شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی

برگزاری اولین همایش استانی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری در دانشگاه یزد

برگزاری اولین رویداد ورزشی کشوری در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد

جدول نرخ گاز مایع مازاد بر سهمیه در سامانه سدف

حلقه صالحین برون سازمانی بانوان استاندارد یزد برگزار شد

مهمترین اهداف رزمایش ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های خدمت رسان و امدادگر