بزرگنمایی:
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با اشاره یجاد ۱۱۰ هزار مترمکعب مخزن برای امکان افزایش ذخیره آب انتقالی از ۱۸ ساعت به ۲۴ ساعت در تابستان و زمان اوج مصرف، از مصوبات سفر قبلی است که تاکنون ۲۰ هزار مترمکعب از آن وارد مدار شده و ۴۰ هزار مترمکعب نیز در سفر دوم وارد مدار می شود.
تاج پرس/یزد
محمدمهدی جوادیان زاده، در نشستی خبری اظهار داشت: میزان تخصیص آب از خلیج فارس به استان یزد، 250 میلیون مترمکعب است و 150 هزار میلیارد تومان هزینه در بر دارد.
وی در مورد مصارف آب انتقالی از این خط نیز بیان نمود: آبی که از این خط به استان یزد می رسد، صرف شرب، کشاورزی وصنایع پر بازده خواهد شد.
جوادیان زاده ادامه گفت: این خط قرار است استان های فلات مرکزی را با هدف یزد پوشش دهد به همین دلیل کرمان و هرمزگان نیز از این خط بهره مند خواهند شد.
وی متذکرشد: این خط نیازهای استانهای فلات مرکزی ایران را تا سال 1430 پوشش می دهد و هیچ نگرانی از لحاظ آب شرب نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با اشاره به کمبود آب در یزد همچنین کیفیت کم آب شرب در برخی مناطق استان، این خط انتقال را برای استان حیاتی دانست و گفت: در تابستان 30 درصد از منابع آبی داخل استان جوابگوی آب شرب استان خواهد بود.
جوادیان زاده در پاسخ به شبهاتی که در مورد ملاحظات زیست محیطی این خط مطرح است، عنوان کرد: انتقال آب به استان یزد با پیوستهای زیست محیطی انجام می شود و اولویت اول با صنایع سبز خواهد بود.
وی، کشاورزی پربازده را نیز از دیگر اهداف این طرح برشمرد و گفت: در مورد صنایع نیز گرچه اولویت با صنایع سبز است اما نمی توان به خاطر آلایندگی صنایع از آب صرف نظر کرد بلکه معتقدیم آلایندگی صنایع باید از مسیرهای دیگر پیگیری شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد در مورد سهم شهرستانهای استان از خط انتقال آب خلیج فارس به یزد عنوان کرد: تمامی شهرستانها زیر پوشش این خط قرار می گیرند.
جوادیان زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مصوبه دولت سیزدهم در سفر اول به استان یزد یادآور شد: ایجاد 110 هزار مترمکعب مخزن برای امکان افزایش ذخیره آب انتقالی از 18 ساعت به 24 ساعت در تابستان و زمان اوج مصرف، از مصوبات سفر قبلی است که تاکنون 20 هزار مترمکعب از آن وارد مدار شده و 40 هزار مترمکعب نیز در سفر دوم وارد مدار می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد اظهار امیدواری کرد: تا پایان سال نیز 50 هزار مترمکعب دیگر از این مصوبه اجرایی شود.
درادامه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت : میزان مصرف آب شرب درحال حاضر فقط درشهریزدف 3 هزار و300 لیتر در ثانیه است که تنها 2 هزار و 400 لیتر درثانیه آن ازخط اول ومنابع آب داخل استان تامین می شود.
وی با بیان اینکه در شهر یزد با کسری 900 لیتر در ثانیه آب شرب مواجه هستیم، عنوان کرد: این امر بحران کمبود آب شرب را از چندی پیش در استان به وجود آورده به نحوی که در تابستان امسال شاهد افت شدید فشار آب در بسیاری از مناطق استان و شهر یزد بوده ایم.
علمدار اظهار داشت: حتی یک لیتر کم شدن از آب انتقالی از کوهرنگ، استان را برای تامین آب شرب با مشکل مواجه خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد در مورد توزیع عادلانه آب شرب به عنوان یکی از سیاستهای وزارت نیرو اظهار داشت: اجرای طرح رینگ شهری یزد با سرمایه گذاری 2 هزار و 700 میلیارد تومان آغاز شده و تاکنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و این این طرح شامل ایجاد 130 کیلومتر خط انتقال و ساخت 135 هزار مترمکعب مخزن است.
علمدار بیان کرد: در شهر یزد برخی مناطق از جمله اکرمیه با مشکل جدی در زمینه تامین آب شرب مواجه هستند که برای تامین آب این منطقه، 6 حلقه چاه حفر شده و یک باب مخزن 50 هزار مترمکعبی احداث شده است.
وی در مورد آبرسانی به روستاهای استان یزد نیز بیان کرد: آبرسانی به 266 روستای استان با اعتبار هزار و 200 میلیارد تومان در سال جاری آغاز شده و امیدواریم این طرح را در قالب 18 مجتمع آبرسانی اجرایی کنیم.