مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان یزد:
بزرگنمایی:
در راستای تامین امنیت غذایی و تولید دانش بنیان، طرح کنترل بیولوژیک آفات در سطح نیم هکتار از گلخانه های شهرستان خاتم به صورت پایلوت اجرا شد.
تاج پرس/ یزد
مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان کنترل بیولوژیک آفات یا بازداری زیستی آفت ها را کاهش جمعیت آفت ها به وسیله دشمنان طبیعی مبتنی بر دخالت هدفمند انسان ها تعریف و مهمترین هدف از اجرای این طرح را کاهش مصرف سموم برروی محصولات تولیدی در راستای توسعه کشاورزی پایدار عنوان نمود و گفت: با اجرای این روش و توسعه آن در محصولات گلخانه ای به ویژه در محصولاتی که مصرف تازه خوری دارند با کاهش مصرف سموم شیمیایی، ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه تضمین می شود.
فتحی با اشاره به توسعه کشت های گلخانه ای با عملکرد بسیار بالا در واحد سطح گفت: مهم ترین آفات محصولات گلخانه ای شامل شته، تریپس، تارتن، سفید بالک، کنه ها و مگس های مینوز هستند که در صورت عدم مبارزه صحیح خسارات سنگینی وارد میکنند.
نامبرده افزود: در راستای پیشگیری از بروز خسارت، عوامل بیولوژیک کنه شکارگر سوریسکی، کنه شکارگر پرسیمیلیس، سنک اوریوس، زنبور پارازیتوئید ارتموسروس Eretmocerus، زنبور پارازیتوئید براکون، زنبور پارتزیتوئید Aphidios، مگس شکارگر سنوزیا و کفشدوزک هفت نقطه ای استفاده شده است که نتایج مثبت و قابل ملاحضه ای را به دنبال داشته است.
وی کنترل بیولوژیک آفات را نمونه بارز جامه عمل پوشانی به شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین دانست و اظهار داشت: استفاده از این روش مشکل صادرات محصولات کشاورزی به دلیل وجود باقیمانده سموم را مرتفع می سازد، گامی بلند در جهت تولید محصول سالم و عاری از سموم و حفظ سلامت محیط زیست و جامعه می باشد و حمایت از تولید داخلی محصولات بیولوژیک و حمایت از مراکز دانش بنیان در رابطه با تولید تجاری محصولات بیولوژیک را به دنبال دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاتم در پایان به گلخانه داران تاکید کرد: در راستای حفظ سلامت مردم در کنترل آفات و بیماری های محصولات گلخانه ای به مسایل تغذیه ای توجه ویژه ای داشته باشند و کنترل بیولوژیک آفات را در دستور کار خود قرار دهند.
- پنجشنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۸:۱۱
- ۱۳۷ بازدید
- منبع: خبرنگار فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادیت