رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد:
بزرگنمایی:
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در نخستین نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان که در استانداری یزد برگزار شد، برنامههای عملیاتی استان یزد را در حوزه رشد تولید تشریح کرد.
تاج پرس/یزد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد تشریح کرد:
برنامههای عملیاتی استان در حوزه رشد تولید
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در نخستین نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان که روز گذشته در تالار کوثر استانداری یزد برگزار شد، برنامههای عملیاتی استان یزد را در حوزه رشد تولید تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان، مجید دهقانیزاده در این نشست به ارایه برنامه عملیاتی استان یزد برای تحقق مولفه "رشد تولید" در شعار سال پرداخت و گفت: این برنامه مبتنی بر برنامه تحولی یزدِنوین و در چارچوب اسناد ملی و استانی آمایش سرزمین و سند تحول دولت مردمی تهیه و تدوین شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد، تجهیز منابع و سرمایهگذاری، گسترش بازار، ارتقاء بهرهوری، تکمیل زیرساختهای تولید و مدیریت سرمایه انسانی را از محورهای این برنامه عملیاتی در حوزه رشد تولید معرفی کرد.
دهقانیزاده در محور تجهیز منابع و سرمایهگذاری به تحقق و اجرای 151 طرح و پروژه در حوزه فعالیتهای پیشرو و مزیتدار استان اشاره کرد و تامین منابع مالی فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری، احصاء و پیادهسازی شیوههای تامین مالی غیربانکی فعالیتهای اقتصادی، تسهیل در سرمایهگذاری از طریق صدور و عملیاتی کردن مجوزهای بینام سرمایهگذاری، بهرهبرداری از حداقل 20 معدن با ذخیره قطعی 150 میلیون تن و توسعه فعالیتهای اکتشافی حداقل 140 معدن با ذخیره 200 میلیون تن، اجرای برنامه عملیاتی تحقق درآمدهای مالیاتی استان و استفاده حداکثری از ظرفیت سواحل مکران برای هدایت سرمایهگذاران یزدی در فعالیتهای دارای محدودیت استقرار دراستان از جمله: فولاد، پتروشیمی، کاشی و سرامیک و... را از دیگر اقدامات پیشبینی شده در این محور برای رشد تولید در استان برشمرد.
وی تامین منابع غیربانکی را در افزایش فعالیتهای اقتصادی و رشد تولید مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: باید تمرکز استان را ازمنابع صرفا بانکی به سمت منابع مالی غیربانکی تغییر دهیم.
وی بر شکلگیری و تقویت تعاونیهای فراگیر و توسعه و عمران شهرستانی با هدف مردمی کردن اقتصاد و جذب سرمایه های خرد مردمی تاکید و خواستار بهرهمندی از توانمندی سرمایه گذاران یزدی خارج از استان و کشور با استفاده از تشکلهای نخبگان مقیم مرکز شد و افزود: باید از ظرفیت منابع حاصل از مسئولیت اجتماعی و مشارکت واحدها، خیرین و نهادهای عمومی غیردولتی در راستای تجهیز منابع و سرمایه گذاری برای تحقق رشد تولید به صورت حداکثری استفاده کرد.
وی بخش مسکن را در رشد تولید و اقتصاد استان، پیشرو و کلیدی دانست و اذعان داشت: اگر فعالیتهای بخش مسکن در استان اجرایی شود؛ میتواند دهها بخش دیگر را نیز به حرکت درآورد، لذا باید در سال جاری حداقل 3000 واحد مسکونی در قالب اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان تکمیل و بهرهبرداری شود.
دبیر ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان یزد با بیان اینکه باید بر تکمیل پروژههای نیمه تمام و اولویتدار تملک داراییهای سرمایهای (ملی و استانی) به عنوان زیر ساخت تولید تمرکز کرد، بیان داشت: در همین راستا قرار است تفاهمنامه چهار جانبهای میان استاندار، رییس سازمان، مدیر دستگاه اجرایی و فرماندار برای اجرای طرحها و پروژههای عمرانی و زیرساختی اولویتدار در شهرستانها منعقد شود.
دهقانیزاده، احیای 38 معدن راکد، تداوم نهضت احیای واحدهای تولیدی راکد و غیر فعال و تکمیل ظرفیت واحدهای نیمه فعال( راهاندازی حداقل 30 واحد)، شناسایی، اولویتبندی و تمرکز بر تکمیل پروژههای اقتصادی و تولیدی با پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد و تکمیل پروژه هوشمندسازی معادن بزرگ استان در 2 معدن و آغاز پروژه نوآوری و هوشمندسازی صنعت آجر استان در 5 واحد را از مهمترین اقدامات محور ارتقای بهرهوری برای عملیاتی سازی رشد تولید در استان نام برد.
وی گسترش بازار را از محورهای اساسی برنامه عملیاتی استان در حوزه رشد تولید دانست و گفت: از برنامههای جدی استان در سال 1402 پیگیری احداث دو پایانه صادراتی محصولات کشاورزی با تاکید بر تولیدات گلخانهای است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به اینکه محور سرمایه انسانی در تحقق رشد تولید مهم و حیاتی است، از تمرکز ویژه استان در این بخش سخن گفت و اظهار داشت: تکمیل و توسعه بورسیه شغلی دانشجویان در بخش تولید، برگزاری رویدادهای توانمندسازی سرمایه انسانی در بخش دولت و بخش خصوصی، ارتقای مهارتهای نرم کارکنان دولت، دانشآموزان، کارکنان بخش خصوصی و ایجاد نهادهای مکمل آموزشهای رسمی از جمله : مدرسه اشتغال، هنرستانهای مهارتی و نهادهای دانشی جوار صنعتی از جمله برنامههای پیشبینی شده استان در این محور است.
دهقانیزاده در پایان سخنان خود بر همافزایی و همگرایی کارگروههای اقتصادی استان ذیل ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومت
تاکید کرد و بیان داشت: 21 کارگروه و نهاد تصمیمگیری در حوزه اقتصادی در استان احصاء شده است که باید ضمن انجام رسالت خود به صورت هماهنگ و منسجم نسبت به اجرای برنامههای عملیاتی استان در حوزه رشد تولید به صورت ویژه اقدام کنند.
- شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲:۳۷
- ۲۰۵ بازدید
- منبع: خبرنگار:فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی