بزرگنمایی:
در سال گذشته ۲۳ گزارش هشداری نظارتی و بازدارنده در موضوعات مختلف صادر شده است .
تاج پرس/یزد
رضا مختاری در جمع خبرنگاران گفت : دستگاههای اجرایی به سمت هوشمندسازی و نظارت الکترونیک و سیستماتیک میروند به نحوی که دستگاهها مکلف به ثبت اقدامات خود در سامانههایی هستند که مورد رصد و پایشسازمان بازرسی کل کشور قرار میگیرد.
بازرس کل استان یزد با بیان اینکه راهبرد میانی گزارشهای هشداری که بسیار تیز و برنده و معادل دستور موقت در قانون مدنی است بهره میگیریم و در صورت بی توجهی به هشدارهای صادره با متخلفان برخورد قانونی خواهیم کرد زیرا معتقدیم پیشگیری مقدم بر درمان است چون مهمترین اولویتهای بازرسی پیشگیری تخلفات و جرائم در مسئولیتها ماست .
وی با اشاره به 10 مورد گزارش هشدارتأ ثیرگزار درسه ماهه اول امسال خاطر نشان کرد: در سال گذشته 23 گزارش هشداری نظارتی و بازدارنده در موضوعات مختلف صادر شده است .
مختاری با تأکید به مستندگویی و ارائه مستندات برای نظارت مطلوب بر اجرای امورگفت : راستیآزمایی گزارشهای دریافتی، کلیگویی از سر غرض و امیال شخصی در ورود به موضوعات کمککننده نیست بلکه اهداف را از بین میبرد .
این مقام مسئول از تلاش در جهت بهره گیری از ظرفیت مشارکت مردم، سمنها و بازرسان افتخاری بخشهای مختلف از جمله رسانهها بمنظور تقویت نظارتها سخن گفت و اضافه کرد : در همین رابطه نیز اهتمام جدید به حفظ هویت افراد در جریان ارائه گزارشها داریم.
مختاری در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فعالیت های این اداره کل پرداخت و شناسایی یک فقره فرار مالیاتی در پوشش صندوق قرض الحسنه با 170 مظنون که تنها یک مورد از آنها 50 میلیارد تومان فرار مالیاتی داشته است و وصول 350 میلیارد تومان حقوق دولتی معادن و نیز 350 میلیارد تومان معوقه یک درصد فروش یکی از معادن استان را از جمله اقدامات مؤثر بازرسی کل استان دانست .
وی یکی دیگر از موارد را پیگیری بازگشت 50 میلیارد تومان از مطالبات معوق شهرداری یزد که بعضاً 20 سال از سررسید آنها گذشته بود، گفت: تلاش در راستای بازگشت 1740 تن قیر متعلق به شهرداری اردکان به ارزش 13 میلیارد تومان که به دلیل اخذ تضامین از دست رفته بود، از دیگر اقدامات مکوثر اداره کل بازرسی استان طی این مدت بوده است.
بازرس کل استان از مخالفت و هشدار این اداره کل در قبال اخذ وجود خلاف مقرارت از مردم در قالب ماده 64 قانون مالیاتهای مستقیم خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیکی فصل ثبتنام مدارس و موضوع پرداخت شهریهها و مشکلاتی که در این زمینه ایجاد میشود، گزارش هشداری از سوی بازرسی کل استان طی چند روز اخیر به آموزش و پرورش داده شده تا مدارس از اخذ وجوه خارج از ضوابط از مردم پرهیز کنند و قطعاً در این باره رصد و نظارت و راستیآزمایی خواهیم داشت و در صورت تخلف برخورد قانونی صورت خواهیم داد.
مختاری به ورود بازرسی استان به موضوع امور مالیاتی و عقب ماندگیهای سیستماتیک و پدیده هوشمند فرار مالیاتی اشاره و در این رابطه نیز اعلام کرد: در یک پرونده فرار مالیاتی که در پوشش فرایند صادارتی به دلیل معافیت این بخش از مالیات صورت میگرفت، 636 ردیف صادراتی به ارزش 129 میلیارد تومان از وضعیت درآمد صادراتی به فروش داخلی تبدیل شده بود و به عبارتی ضمن دریافت معافیت صادارتی، صادراتی اتفاق نمیافتاد.
وی در ادامه افزود : در یک فقره دیگر فرار مالیاتی که در پوشش صندوق قرض الحسنهای صورت میگرفت، پس از بررسی تراکنشها مشخص شد طی 5 سال بالغ بر 3000 میلیارد تومان تراکنش صورت گرفته است .