نژاد موسوی مدیرکل سازمان های کارگری و کارفرمایی:
بزرگنمایی:
مدیرکل سازمان های کارگری و کارفرمایی:استان یزد در زمینه تشکل کارگری و تشکل یابی نسبت به میانگین کشور بالاتر است.
تاج پرس/یزد
سیدفخرالدین نژادموسوی مدیرکل سازمانهای کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انجمن های صنفی کارگری استان یزد دیدار گفتگو کرد.
وی در ابتدا با بیان اینکه کارگر و کارفرما هیچ امتیازی نسبت به همدیگر ندارند و هر دو قشر از لحاظ اهمیت در یک راستا قرار دارند گفت: موضوع امنیت شغلی و تشکل و تشکل گرایی به این مساله مرتبط هست. نسبت به ده سال قبل خیلی فرق کرده ایم ولی هنوز به بلوغ لازم در این عرصه نرسیده ایم که کارگر و کارفرما یکی هستند نه جدا از هم.
مدیرکل سازمانهای کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: یک زمانی وقتی تشکل های کارگری قرار بود تاسیس شوند، این مسائل مطرح می شد که تشکلات مانع تولید و روبروی کارفرما هستند.
کارگران امروز فرهیخته هستند
وی ادامه داد: در حال حاضر چنین فضایی وجود ندارد. کارگران فرهیخته هستند. رشد و بلوغ خوبی بین آنها شکل گرفته است. آنها مطالبه را در یک فضای منطقی پیش می برند که بعضا جواب می گیرند و شاید هم نه؛ البته این مساله درباره کارفرمایان هم صادق است.
نشانه توسعه یافتگی یک کشور در گفتگو است
سید فخرالدین نژاد موسوی با اشاره به اینکه گفتگوی دو جانبه یا سه جانبه یکی از مهمترین نکاتی است که سازمان بین المللی کار روی آن تاکید دارد خاطرنشان کرد: توسعه همه جانبه وقتی در یک جامعه ای مطرح می شود نشانه آن این است که بتوانیم با همدیگر حرف بزنیم. صبور باشیم. مسائل را در قبال گفتگو رتق و فتق کنیم.
وی با بیان اینکه استان یزد از حیث تشکل و تشکل یابی، حضور، گفتگو و مذاکره در حوزه کارگری، کارفرمایی و بازنشستگان از میانگین کشور بالاتر است و شرایط بسیار خوبی دارد تاکید کرد: به دلیل وجود تشکلات کارگری متعدد در استان یزد چالش های کمتری در این استان شاهد آن هستیم. برخی استان ها برای تشکیل یک مجمع یکسال درگیر هستند.
داشتن تشکل کارگری برای کارفرمایان سودمند است
مدیرکل سازمانهای کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن بیان اینکه کارفرمایان آرام آرام به این سمت می روند که داشتن تشکل کارگری برایشان سودمند هست بیان کرد: تشکیل تشکل در یک واحد تولیدی موضوعی فرهنگی است. فرهنگ چیزی نیست که آنی صورت گیرد بلکه مقوله ای زمان بر است. باید صبور بود و کار کرد؛ تا دیدگاه را تغییر داد.
وی ادامه داد: انجمن صنفی از حیث ضریب نفوذ در بین کارگران حائز اکثریت است. چقدر از این ظرفیت استفاده می کنیم. جلسات متعدد، برگزاری کارگاه ها، همایش و... برای اینکه دغدغه کارگران را بتوانیم دسته بندی کنیم و هماهنگی های لازم بین انجمن ها صورت بگیرد ضرورت دارد.
تحمل خود را بالا ببرید
نژاد موسوی خاطرنشان کرد: کسانی در حوزه تشکلات مشغول به کار هستند باید تحمل داشته باشند. شنونده خوبی باشند. این پیام باید به تک تک اعضای سازمان های کارگری نیز منتقل شود. خیلی باید تحمل داشته باشیم و با گفتگو مسائل و مشکلات را برطرف سازیم.
وی ادامه داد: تشکل صنفی قرار نیست یک موضوع یا نیاز تخصصی اعضای خود را رفع کند. قرار است نیازهای عام از قبیل رفاه، قانون کار، بیمه، تامین اجتماعی و موضوعاتی که در رابطه با دستگاه های دیگر است در راستای تسهیل گری در امور جاری اعضا را برطرف نماید.
تشکلات بازوی دولت هستند
نژاد موسوی با اشاره به اینکه وقتی از شرکای اجتماعی نام می بریم یکی از مهمترین آنها تشکلات ذیل فصل6 قانون کار است گفت: تشکلات قرار بود و هست که بازوی دولت باشند. دولت بسیاری از اموری که تصدی گرایانه و حتی تصمیم سازی و تصمیم گیری است را باید به تشکلات واگذار کند.
وی تاکید کرد: انجمن های صنفی در بین دیگر تشکلات مهمترین هستند چرا که نه دولت در تشکیل آنها نقش دارد، نه نماینده کارفرمایی در بین آنهاست و نه تک نفره است، بلکه یک تیم هستند. اگر باهم انسجام و همگامی ایجاد کنند و در کنار شورا و نماینده کارگر جلسات مشترکی داشته باشند و به شورای همکاری که در قانون به آن اشاره شده است جامه عمل بپوشانند و مسائل کارگری را بیان و دنبال کنند، قطعا به نتیجه خواهند رسید.
- يکشنبه ۴ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۹:۱۳
- ۱۵۴ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی