بزرگنمایی:
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه اقلیم استان یزد شرایط پرورش گاو شیری را سخت و طاقت فرسا کرده است ، گفت : سالانه حدود ۱۹ هزارتن گوشت قرمز در استان تولید که از این مقدار ۷۰ درصد آن را واحد های پرورش گاو شیری تامین می کنند.
تاج پرس/یزد
محمد علی حاتمی زاده با اشاره به اینکه در استان یزد حدود 115هزار 840 راس گاو و گوساله وجود دارد که این تعداد ، 1/6درصد جمعیت دام سنگین کشور را شامل می شود تشریح کرد : شهرستان یزد ، مهریز ،اشکذر و تفت از لحاظ پرورش گاو شیری به ترتیب رتبه های اول تا چهارم را به خود اختصاص داده است .
وی اظهار کرد :در حال حاضر 652 واحد گاو شیری صنعتی و 766 واحد گاو شیری نیمه صنعتی و سنتی وجود دارد که این دام ها علی رغم شرایط اقلیمی استان یزد سالانه بیش از 283 هزار تن شیر خام تولید می کنند که حدود 40 درصد آن مازاد بوده و به استان های همجوارصادر می شود .
حاتمی زاده در این راستا افزود : 31 ایستگاه جمع آوری شیر در سطح استان وجود دارد که 27 مورد آن فعال بوده و روزانه حدود 430 تن شیر خام به این ایستگاه ها وارد و بعد از آنالیز به کارخانجات فراوری مواد لبنی ارسال می شود.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد : در راستای افزایش بهرهوری در واحد های دامپروری با توجه به خود کفایی در تولید شیر خام ،امکانات کشتارگاهی مناسب در فراوری محصولات تولیدی ،کارخانه های تولید خوراک دام و طیور ، استفاده از ظرفیت انبار های بندر خشک در واردات نهاده های دامی و صادرات این محصولات ،مجتمع ها و پهنه های پرورش دام و طیور برنامه هایی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان ضمن بیان اینکه یکی از مهمترین برنامه ها ،بهینه سازی و بهسازی واحد های پرورشی در مصرف انرژی و افزایش تولید شیر خام و گوشت قرمز است اظهار کرد:که این مهم از روش توسعه تلقیحمصنوعی ،استفاده از نژاد های دو منظوره و اقتصادی کردن واحد های روستایی ، ایجاد کارگاه های فراوری ضایعات کشاورزی و فراوری مواد لبنی امکان پذیر است.
- شنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۵:۰۷
- ۱۸۸ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی