آخرین مطالب

مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران :

عدم اکتشاف جدید برای تأمین مواد اولیه و سنگ آهن در کشورمسائل مهمی که صنعت فولاد را مخاطره آمیز کرده است گزارش - اقتصادی - حقوق وقوانین شهروندی - فرهنگی واجتماعی

عدم اکتشاف جدید برای تأمین مواد اولیه و سنگ آهن در کشورمسائل مهمی که صنعت فولاد را مخاطره آمیز کرده است

  بزرگنمایی:
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت : یکی از مسائل مهمی که صنعت فولاد را مخاطره آمیز کرده است عدم اکتشاف جدید برای تأمین مواد اولیه و سنگ آهن در کشور است، که یک معضل بزرگی برای فولادی‌ها است.

تاج پرس/یزد
محمد کمال‌زاده گفت:تولید فولاد بحث ایجاد و زدن یک کارخانه فولادی برای کارآفرینی مطرح نیست، بلکه مسائلی متعددی از ابتدای زنجیره معدن وجود دارد از جمله یک عدم توازن در برنامه و بودجه کشور و تأمین مواد اولیه و انرژی وناترازی‌های زیادی در انرژی برق وجود دارد که این موضوع به عدم سرمایه‌گذاری در این بخش در طی سال‌های گذشته باز می‌گردد چرا که صنعت برق بهینه نیست و سوبسید دولت پرداخت می‌کند و لذا برای سرمایه‌گذار توجیه اقتصادی ندارد.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران بیان کرد: به اعتقاد من اگر در این بخش رشد 10 تا 12 درصدی برای صنعت تولید برق ایجاد کنیم این امر یک اقتصاد رو به رشدی را رقم خواهد زد و می‌توانیم در پنج ساله آینده به تراز انرژی پنج سال گذشته برگردیم.

وی تأکید کرد: ما صنعتی‌ها و فولادی ها برای اینکه بخواهیم برای بقای صنعت خود تلاش کنیم باید برای آن تولید انرژی داشته باشیم، از سوی دیگر باز اگر نیروگاه برق بزنیم انرژی گاز آن تامین نمی‌شود مباحث پتروشیمی، پالایشگاهی و تصفیه گاز، انتقال گاز به مراکز تولید برق، شبکه‌های تولید گاز و برق در کنار هم نیستند و باید انتقال دهیم و متمرکز کردند آن‌ها از دیگر چالش‌هایی است که وجود دارد و رشد صنعت فولاد را مخاطره آمیز و کند کرده است.
پروانه اکتشاف
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت: در حال حاضر منابع اکتشاف شده که در دست استخراج است حدود یک میلیارد تن و ذخایر پیش بینی 5 میلیارد تن در کشور است، که بیش از 3 میلیارد تن آن پروانه اکتشاف دارد.
وی گفت: برای 55 تن تولید فولاد با عیار متوسطی که در کشور است حدود 170 میلیون تن سنگ آهن نیاز است و به تعبیری ذخایری که اکنون در کشور آماده بهره‌برداری هستند مصرف 10 سال آینده ما خواهد بود که نشان از این دارد که باید عملیات های اکتشافی یک میلیارد و 800 تا 5 میلیاردی را اجرا کنیم وبخش اکتشافات نیز داستان‌های خاص خود را دارند، ذخایر موجود ما به عمق 100 تا 150 متر رسیده است، سیستم استخراج نیز باید یک سیستمی به روزی باشد چرا که هزینه‌های استخراج با روش‌های سنتی سرسام آور شده است.
کمال‌زاده بیان نمود در خصوص صنعت فولاد آمار و ارقام مورد نیاز سرمایه‌گذاری است: برای هر پلنت یک میلون تنی فولاد حدود 220 میلیون یورو باید سرمایه‌گذاری ارزی کرد که به ازای هر تن فولاد حدود 220 هزار یورو نیاز به سرمایه‌گذاری ارزی است.
وی افزود: وقتی 40 تا 30 درصد از ظرفیت اصلی تولید داریم در واقع 39 میلیون تن ظرفیت تولید است، به معنای دیگر 25 درصد آن ظرفیت خالی می‌ماند در حالی که شما 2.2 میلیارد یور سرمایه‌گذاری داشته‌اید و به دلیل عدم توازن مباحث پالایشگاهی را در نظر گرفته‌اید در صورتی که باید 2.2 میلیارد یورو را بهره‌ور کرده و در چرخه تولید فولاد قرار داد که تاکنون به دلیل عدم برنامه‌ریزی، عدم وجود پلیس اقتصادی و هماهنگی و برنامه‌ریزی همه جانبه این امر محقق نشده است ،تأمین خوراک و عدم ثبات در تأمین خوراک گفت: این مسئله باعث شده است سرمایه‌گذاری های بزرگ و کلان مخاطره‌آمیز شوند.
وی گفت: در حوزه معدن یک ریسک سیستماتیک وجود دارد و عدم ثبات در حوزه معدن است که فولاد را مخاطره آمیز کرده است نگاهی که به بازار سنگ آهن و نوساناتی که در آن ایجاد می‌شود سرمایه‌گذاری ها بزرگ را مخاطره آمیز کرده است.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران عنوان کرد: بخش‌های مستقل از تولید فولاد در حوزه معدن چندان تمایلی به این امر ندارند و شرکت‌های تولیدکننده فولادی مجبور هستند ریسک سیستماتیک را بپذیرند و لذا از ابتدای زنجیره تولید را آغاز می‌کنند تا در طول شبکه توجیه اقتصادی و ریسک مدیری را داشته باشند.
وی گفت: اگر صنعتگری و تاجری در حوزه معدن بخواهد کار در حوزه فولادی انجام دهد با توجه به مراحل مختلف اکتشاف، نمونه‌گیری، کدگیری، اکتشاف عملیاتی، استخراج در عمق زیاد و با نگاه خاصی که به حوزه معدن وجود دارد سرمایه‌گذاران تمایلی ندارد که وارد شوند که همه به خاطر عدم توزان بوده است.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت: در حال حاضر دهمین تولید کننده صنعت فولاد در دنیا هستیم، هر چند عدد تولید ما نسبت به چینی ها بالا نیست اما رتبه دهم داریم و طرح‌هایی را که در حال اجرا است از لحاظ استپ اقتصادی طرح‌های رقابت پذیری هستند.
کمال‌زاده عنوان‌کرد: در حوزه تأمین آهن اسفنجی طرح‌های خوبی داریم و نزدیک به 13 میلون تن پروژه اسنجی در حال اجرا داریم، در حوزه گندله سازی ظرفیت مازاد بر تولید اسفنجی داریم و حتی اگر پنل‌های اسفنجی شروع به کار کنند در گندله سازی مشکلی نداریم چرا که در حوزه کنسانتره وضع خوبی داریم، ظرفیت کارخانه‌های کنسانتره عدد بالایی است و 50 تا 60 میلیون تن ظرفیت تولید این بخش است.
وی گفت: ظرفیت برداشت از منابع معدنی خوب بوده و تا 3 چهار سال آینده مشکلی نیست و در گاز دغدغه‌‌ای نداریم، اما باید به فکر بود و برنامه‌ریزی کرد.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران تصریح کرد: در حوزه انرژی شرکت‌های فولادی وارد سرمایه‌گذاری شدند و در حدود 12 هزار تا 15 هزار مگاوات شرکت‌های فولادی و معدنی که انرژی بر هستند در بحث تامین برق از طریق نیروگاه‌ها اقدام کرده و در حوزه پالایش گاز، استخراج گاز حرکت‌های خوبی توسط حاکمیت انجام شده است و محدوده های اکتشافی گازی را در اختیار شرکت‌های بزرگ فولادی معدنی قرار دادند قطعا با نگاه خوب و موفق و برنامه‌ریزی در حوزه چالش‌ها، تحریم‌ها در حوزه فولادی خنثی خواهد شد.
وی گفت: هرچند صادرات در کشور مشکلات خاص خود را در انتقال ارز محدود بودن بازارهای صادراتی و … را دارد اما شرکت‌های فولادی در بازار صادراتی وضعیت نگران‌کننده‌ای ندارند و در حوزه صادرات موفق هستند و در بحث ارز نیز مشکلی ندارند چرا که در صادرات ارز مورد نیاز را تأمین می‌کنند و تهدیدی ندارند.







نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

صبحی با نشاط با ورزش وطرح گامیران

تکریم و معارفه مدیران استاندارد یزد انجام شد

مبادلات رسمی بازار آب یزد آغاز شد

آغاز ثبت نام تکمیل ظرفیت پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی یزد

در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، دوره‌هایی برای سواد آموزان طراحی و برنامه ریزی شده است

آغاز طرح فروش جدید ایران‌خودرو

ارائه 70 درصد از آموزش‌های عملی و 30 درصد آموزش‌های تئوری در راستای تربیت افراد متخصص، ماهر

نقشه تعطیلی استان‌ها در روز شنبه 22 دی + عکس

امروز حراج سکه برگزار می‌شود

مبلغ احتمالی عیدی بازنشستگان در 1403 مشخص شد + زمان واریز

مجموعا پنج مرکز یادگیری محلی نهضت سواد موزی در استان دایر است

تقویت و بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های غیردولتی و تشکل‌های اجتماعی همسو رویکرد مهم بهزیستی است

چه شرکت‌های مجاز به فروش آنلاین طلاهستند؟

الگوی استفاده اینزاگی از طارمی+ زندگی دوباره طارمی

عزم جدی پلیس برای اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در تمامی محلات یزد

پایان بن‌بست خیابان موعود پس از یک دهه انتظار

طرح فاضلاب شهری یزد در انتظار تامین اعتبار

جدیدترین فناوری‌ها در صنعت پلاستیک و ماشین‌آلات بسته‌بندی

ثبت بالغ بر 70درصد از تعهد اشتغال استان در سامانه ملی رصد اشتغال

یکی از معاونان پژوهش و فناوری برتر 1403 دانشگاه آزاد اسلامی شد

پایتخت جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم

روش برخورداری از خدمات درمانی- تشخیصی مراکز طرف قرارداد بیمه صندوق اعتباری هنر

پیشرفت ناحیه صنعتی خاتم با اعتبار 340 میلیارد ریال

نقش مقنی های یزدی در دوران دفاع مقدس

بانک قرض الحسنه مهر ایران جزو بانک‌های سودآور کشور است

اجرای طرح رینگ شهری آبرسانی شهر یزد با پیشرفت90 درصدی

افزایش اضافه‌کار پرستاران از چه زمانی اجرا می‌شود؟

خبر خوش سازمان تامین اجتماعی

سازمان هواشناسی هشدار داد/ برف و باران در 27 استان

هدیه عجیب تسلا، مناسب کریسمس 2024 + عکس

الزام به شفاف‌سازی مکاتبات اداری در وزارت فرهنگ/ انتشار نامه‌های عمومی ظرف 48 ساعت

آغاز اعطای تسهیلات حمایتی به کسب‌وکارهای فرهنگی و خلاق

توافق 11 بندی گمرکات ایران و آذربایجان

ورزشگاه آزادی فردا رسما بازگشایی می‌شود

فوری؛ به دستور فیفا، اتاق وی ای آر تعطیل می شود/ قوانین جدید استفاده از کمک داور ویدیویی

مهدی طارمی در اینتر ماندنی شد

لیست بیمه شدگان فعال بیمه تامین اجتماعی صندوق اعتباری هنر

آشنایی خبرنگاران و اطلاع‌رسانی مناسب به مردم از فعالیت‌های صورت‌گرفته توسط شهرداری

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد