مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران :
عدم اکتشاف جدید برای تأمین مواد اولیه و سنگ آهن در کشورمسائل مهمی که صنعت فولاد را مخاطره آمیز کرده است
گزارش - اقتصادی - حقوق وقوانین شهروندی - فرهنگی واجتماعی
بزرگنمایی:
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت : یکی از مسائل مهمی که صنعت فولاد را مخاطره آمیز کرده است عدم اکتشاف جدید برای تأمین مواد اولیه و سنگ آهن در کشور است، که یک معضل بزرگی برای فولادیها است.
تاج پرس/یزد
محمد کمالزاده گفت:تولید فولاد بحث ایجاد و زدن یک کارخانه فولادی برای کارآفرینی مطرح نیست، بلکه مسائلی متعددی از ابتدای زنجیره معدن وجود دارد از جمله یک عدم توازن در برنامه و بودجه کشور و تأمین مواد اولیه و انرژی وناترازیهای زیادی در انرژی برق وجود دارد که این موضوع به عدم سرمایهگذاری در این بخش در طی سالهای گذشته باز میگردد چرا که صنعت برق بهینه نیست و سوبسید دولت پرداخت میکند و لذا برای سرمایهگذار توجیه اقتصادی ندارد.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران بیان کرد: به اعتقاد من اگر در این بخش رشد 10 تا 12 درصدی برای صنعت تولید برق ایجاد کنیم این امر یک اقتصاد رو به رشدی را رقم خواهد زد و میتوانیم در پنج ساله آینده به تراز انرژی پنج سال گذشته برگردیم.
وی تأکید کرد: ما صنعتیها و فولادی ها برای اینکه بخواهیم برای بقای صنعت خود تلاش کنیم باید برای آن تولید انرژی داشته باشیم، از سوی دیگر باز اگر نیروگاه برق بزنیم انرژی گاز آن تامین نمیشود مباحث پتروشیمی، پالایشگاهی و تصفیه گاز، انتقال گاز به مراکز تولید برق، شبکههای تولید گاز و برق در کنار هم نیستند و باید انتقال دهیم و متمرکز کردند آنها از دیگر چالشهایی است که وجود دارد و رشد صنعت فولاد را مخاطره آمیز و کند کرده است.
پروانه اکتشاف
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت: در حال حاضر منابع اکتشاف شده که در دست استخراج است حدود یک میلیارد تن و ذخایر پیش بینی 5 میلیارد تن در کشور است، که بیش از 3 میلیارد تن آن پروانه اکتشاف دارد.
وی گفت: برای 55 تن تولید فولاد با عیار متوسطی که در کشور است حدود 170 میلیون تن سنگ آهن نیاز است و به تعبیری ذخایری که اکنون در کشور آماده بهرهبرداری هستند مصرف 10 سال آینده ما خواهد بود که نشان از این دارد که باید عملیات های اکتشافی یک میلیارد و 800 تا 5 میلیاردی را اجرا کنیم وبخش اکتشافات نیز داستانهای خاص خود را دارند، ذخایر موجود ما به عمق 100 تا 150 متر رسیده است، سیستم استخراج نیز باید یک سیستمی به روزی باشد چرا که هزینههای استخراج با روشهای سنتی سرسام آور شده است.
کمالزاده بیان نمود در خصوص صنعت فولاد آمار و ارقام مورد نیاز سرمایهگذاری است: برای هر پلنت یک میلون تنی فولاد حدود 220 میلیون یورو باید سرمایهگذاری ارزی کرد که به ازای هر تن فولاد حدود 220 هزار یورو نیاز به سرمایهگذاری ارزی است.
وی افزود: وقتی 40 تا 30 درصد از ظرفیت اصلی تولید داریم در واقع 39 میلیون تن ظرفیت تولید است، به معنای دیگر 25 درصد آن ظرفیت خالی میماند در حالی که شما 2.2 میلیارد یور سرمایهگذاری داشتهاید و به دلیل عدم توازن مباحث پالایشگاهی را در نظر گرفتهاید در صورتی که باید 2.2 میلیارد یورو را بهرهور کرده و در چرخه تولید فولاد قرار داد که تاکنون به دلیل عدم برنامهریزی، عدم وجود پلیس اقتصادی و هماهنگی و برنامهریزی همه جانبه این امر محقق نشده است ،تأمین خوراک و عدم ثبات در تأمین خوراک گفت: این مسئله باعث شده است سرمایهگذاری های بزرگ و کلان مخاطرهآمیز شوند.
وی گفت: در حوزه معدن یک ریسک سیستماتیک وجود دارد و عدم ثبات در حوزه معدن است که فولاد را مخاطره آمیز کرده است نگاهی که به بازار سنگ آهن و نوساناتی که در آن ایجاد میشود سرمایهگذاری ها بزرگ را مخاطره آمیز کرده است.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران عنوان کرد: بخشهای مستقل از تولید فولاد در حوزه معدن چندان تمایلی به این امر ندارند و شرکتهای تولیدکننده فولادی مجبور هستند ریسک سیستماتیک را بپذیرند و لذا از ابتدای زنجیره تولید را آغاز میکنند تا در طول شبکه توجیه اقتصادی و ریسک مدیری را داشته باشند.
وی گفت: اگر صنعتگری و تاجری در حوزه معدن بخواهد کار در حوزه فولادی انجام دهد با توجه به مراحل مختلف اکتشاف، نمونهگیری، کدگیری، اکتشاف عملیاتی، استخراج در عمق زیاد و با نگاه خاصی که به حوزه معدن وجود دارد سرمایهگذاران تمایلی ندارد که وارد شوند که همه به خاطر عدم توزان بوده است.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت: در حال حاضر دهمین تولید کننده صنعت فولاد در دنیا هستیم، هر چند عدد تولید ما نسبت به چینی ها بالا نیست اما رتبه دهم داریم و طرحهایی را که در حال اجرا است از لحاظ استپ اقتصادی طرحهای رقابت پذیری هستند.
کمالزاده عنوانکرد: در حوزه تأمین آهن اسفنجی طرحهای خوبی داریم و نزدیک به 13 میلون تن پروژه اسنجی در حال اجرا داریم، در حوزه گندله سازی ظرفیت مازاد بر تولید اسفنجی داریم و حتی اگر پنلهای اسفنجی شروع به کار کنند در گندله سازی مشکلی نداریم چرا که در حوزه کنسانتره وضع خوبی داریم، ظرفیت کارخانههای کنسانتره عدد بالایی است و 50 تا 60 میلیون تن ظرفیت تولید این بخش است.
وی گفت: ظرفیت برداشت از منابع معدنی خوب بوده و تا 3 چهار سال آینده مشکلی نیست و در گاز دغدغهای نداریم، اما باید به فکر بود و برنامهریزی کرد.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران تصریح کرد: در حوزه انرژی شرکتهای فولادی وارد سرمایهگذاری شدند و در حدود 12 هزار تا 15 هزار مگاوات شرکتهای فولادی و معدنی که انرژی بر هستند در بحث تامین برق از طریق نیروگاهها اقدام کرده و در حوزه پالایش گاز، استخراج گاز حرکتهای خوبی توسط حاکمیت انجام شده است و محدوده های اکتشافی گازی را در اختیار شرکتهای بزرگ فولادی معدنی قرار دادند قطعا با نگاه خوب و موفق و برنامهریزی در حوزه چالشها، تحریمها در حوزه فولادی خنثی خواهد شد.
وی گفت: هرچند صادرات در کشور مشکلات خاص خود را در انتقال ارز محدود بودن بازارهای صادراتی و … را دارد اما شرکتهای فولادی در بازار صادراتی وضعیت نگرانکنندهای ندارند و در حوزه صادرات موفق هستند و در بحث ارز نیز مشکلی ندارند چرا که در صادرات ارز مورد نیاز را تأمین میکنند و تهدیدی ندارند.
- سه شنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۱:۴۶
- ۱۸۸ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی