بزرگنمایی:
معاون صنایعدستی گفت: تمام تلاش خود را برای ثبت گنجینههای ارزشمند، آیینها، قصهها، مناسک و آثار ملموس دیدنی و شنیدنی خواهیم داشت چراکه میراث ملموس و ناملموس ما در کنار یکدیگر هستند.
تاج پرس/یزد
"مریم جلالی"معاون صنایع دستی کشور گفت:انار نماد شهرستان تفت که با استقلال خانواده ها زیادی از قشرها مختلف ایرانی ومخصوصا یزدی ها طی این چهارسال روبرو شده است
وی گفت: خانوادههای ایرانی هستند که به بناها روح تازهای میدمند و از همه نعمتهای خدادادی و میوه انار، رنگ، پوست و بخشهای مختلف این میوه کمال استفاده را میبردند که می توان در تمام سال از آن بهره برد.
جلالی گفت: در همه اجرای خانواده ایرانی هوش، حکمت و استعداد میبینیم، صنایعدستی ایران حاصل هوش و استعداد خانوادههای ایرانی است که توسط بانوان خانواده مدیریت شده است.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خاطرنشان کرد: باوجود همگرایی خانوادگی، خانوادهها با هر بهانهای گرد هم میآیند و در تمام لحظات سخت و شیرین کنار هم هستند که باید این خانواده را حفظ کنیم.
وی اظهار داشت؛ تمام تلاش خود را برای ثبت گنجینههای ارزشمند، آیینها، قصهها، مناسک و آثار ملموس دیدنی و شنیدنی خواهیم داشت چراکه میراث ملموس و ناملموس ما در کنار یکدیگر هستند.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به فرهنگ، توانمندیها و ظرفیتهای شهرستان تفت در عرصه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: خوشبختانه تلاشها نتیجه داد و توانمندیهای این منطقه به منصه ظهور رسید.
"سید جلیل میر محمدی" تفت را شهر عارفان و ایثارگران بزرگی همچون سردار احمد متوسلیان دانست و گفت: این شهر نخبگانی دارد که باید در حوزههای مختلف موردتوجه ویژه قرار گیرند.
"علی دهقان نیری" فرماندار تفت هم با اشاره به اینکه 10 هکتار از اراضی بافت قدیمی و تاریخی تفت درگیر موریانه شده است گفت: با توجه به اینکه این بناها دچار آفت بسیار سنگینی شدند نیازمند مساعدت و تخصیص اعتبار هستیم.
دبیر برگزاری "جشنواره انار" تفت نیز با اشاره به برگزاری سالانه این جشنواره گفت: این جشنواره با هدف معرفی این محصول و تغییر الگوی کشت و اقتصادی کردن باغات انار منطقه برگزار می شود.
"ابراهیم احمدی" با بیان اینکه این جشنواره به مدت چهار سال است که در این شهرستان برگزار می شود افزود: استقبال از این جشنواره بسیار مطلوب بوده است.
وی با بیان اینکه جشنواره تا 18 آبانماه ادامه دارد اظهار کرد: تغییر الگوی کشت و اصلاح ارقام انار به ویژه گونههای مقاوم در برابر آفات از دیگر اهداف این جشنواره است.
عضو شورای شهر تفت ادامه داد: تفاوت برگزاری این جشنواره با جشنواره های قبلی برگزاری آن در مکانهای مختلف است به طوری که امسال علاوه بر باغ صدری، این جشنواره در کانون ملی ولایت و عمارت باغشهر برپا می شود.
احمدی افزود: برپایی نمایشگاههایی از محصولات انار و فرآوردههای آن و معرفی آداب و رسوم، صنایع دستی و توانمندیهای محلی به همراه برنامه های شاد متنوع از جمله برنامه های این جشنواره است.
وی گفت: 70 تا 80 درصد انار تفت از رقم گِل تفتی است و این نوع انار برای رسیدن به مرحله مصرف باید ذخیرهسازی شود که عمدتاً در شب عید عرضه میشود.
سطح زیر کشت انار در شهرستان تفت یکهزار و 130 هکتار اعلام شده است.
رقم انار این شهرستان عمدتاً گِل تفتی است که پوست ضخیمی دارد و هنگام برداشت قابل استفاده نیست لذا بعد از مدتی نگهداری در زیر گل آماده مصرف میشود.
تفت، یکی از قطب های مهم تولید انار کشور و استان یزد است و به همین دلیل انار با نام آن، پیوندی دیرینه دارد.
برداشت انار تفت از اوایل آبان ماه شروع شده و حدود 20 روز ادامه دارد؛ مهمترین ویژگی محصول منطقه که قابلیت نگهداری بیش از پنج ماه در انبارهای معمولی را دارد به همین خاطر است که اگر شما در ایام نوروز به تفت سفر کنید؛ میتوانید از این محصول بینظیر میل کنید.