بزرگنمایی:
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان یزدگفت:تلاش برای سوق دادن جوازهای تاسیس استان به سمت صنایع دانش بنیان و کم آبخواه و کم آلاینده خبر داد و با بیان این که خوشبختانه نگاه سرمایهگذاران در استان یزد .
تاج پرس/یزد
"محمد کاظم صادقیان"درجمع اصحاب رسانه با بیان این که در حال حاضر 3 هزار و 362 پروانه بهره برداری فعال در استان با اشتغال 107 هزار نفر داریم، گفت: قطعاً حراست از اشتغال این بخش برای استان مهم است و امیدواریم با وجود تغییر ریل ایجاد شده در استان، پایداری این بخش را حفظ کنیم.
وی رتبه استان یزد در حوزه پروانههای بهرهبرداری را هفتم کشور خواند و گفت: بررسی مشکلات 203 واحد راکد استان در دست اقدام است که پروانه بهره برداری حدود 180 مورد از آنها ابطال شده و در صورت امکان احیاء نیز در دستور کار قرار گرفتهاند.
صادقیان توزیع صنایع در استان یزد را نیز نرمال خواند و اظهار کرد: به رغم محدودیت استقرار صنایع در مهمترین پهنه صنعتی استان به دلیل آلایندگیها، با صدور جوازهای تاسیس براساس سند آمایش استان، تاکنون 4005 جواز تاسیس در استان صادر شده است.
وی از تلاش برای سوق دادن جوازهای تاسیس استان به سمت صنایع دانش بنیان و کم آبخواه و کم آلاینده خبر داد و با بیان این که خوشبختانه نگاه سرمایهگذاران در استان به این سمت سوق یافته است، ابراز امیدواری کرد که ماحصل و میوه شیرین این رویکرد که نیازمند دانش فنی بالا و نیروی انسانی متخصص است را در سالهای آینده شاهد باشیم.
صادقیان از صدور 100 جواز بینام برای تسهیل سرمایهگذاری در استان نیز خبر داد و افزود: هشت بسته سرمایهگذاری نیز در بخش معدن استان تهیه شده است.
وی همچنین از وصول3800 میلیارد تومان درآمد حقوق دولتی معادن در استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و ضمن ابراز امیدواری نسبت به افزایش وصولیها به چهار هزار میلیارد تومان تا پایان سال، تاکید کرد: نحوه هزینهکرد این درآمدها در حوزه وظایف سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
مدیر کل صمت استان با اشاره به صدور تاکنون 776 پروانه بهرهبرداری در استان که 500 مورد از آنها فعال هستند، اضافه کرد: تاکنون 230 پروانه اکتشاف و 80 مورد گواهی کشف نیز صادر شده است.
وی به سیاستهای کشوری در حوزه اکتشافات معادن نیز اشاره و اظهار کرد: براساس طرح تحول مینشناسی،از دو ماه پیش 15 اکیپ سازمان زمین شناسی کشور جهت شناسایی 70 عنصری در پهنهی عقدا تا دهشیر در استان مستقر هستند.
صادقیان با بیان این که ایمیدرو نیز پروانه اکتشاف سنگ آهن را تا عمق 2500 متر در استان دنبال میکند، تصریح کرد: برخی معادن بزرگ استان مانند جغارت و چادرملو در مرحله پایانی ذخایر خود هستند و با چالش خوراک و اشتغال آنها مواجهیم لذا تلاش داریم با اکتشافات جدید مانع این مشکل در استان شویم.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان از انجام اولین دوره مزایده معادن برای 270 معدن استان خبر داد و گفت: دومین مزایده در این رابطه نیز تا آخر سال برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به فرسودگی تجهیزات و ماشین آلات معدنی که منجر به بهرهوری پایین در این بخش کشور است، ابراز امیدواری کرد با توجه به مشکلات تامین ارز، وزارت صمت تمهیدات لازم را در این رابطه اتخاذ کند.
صادقیان در حوزه تجارت استان نیز اعلام کرد: خوشبختانه ارزش صادرات محصولات تولیدی استان از تمام گمرکات کشور در 10 ماهه سالجاری با رشد 25 درصدی به 1079 میلیون دلار افزایش یافته است.
وی همچنین گفت: در حوزه تجارت داخلی استان نیز که 140 هزار نفر در آن مشغول بکار هستند، ضمن اعمال برخی ادغامها در صنوف و اتحادیهها، به زودی نیز انتخابات اتاق اصناف استان را خواهیم داشت.
صادقیان در پایان با اشاره به برخی تفویض اختیارات به تشکلهای اقتصادی و بخش خصوصی استان، از مشارکت این بخشها به رغم افزایش قعالیت در این حوزهها قدردانی کرد.