آخرین مطالب

همه چیز درباره پنیرلاکتیکی آموزشی ،فناوری ،تحقیقاتی ،دانشگاهی وپزشکی

همه چیز درباره پنیرلاکتیکی

  بزرگنمایی:
کدام پنیر به پنیر سنتی ایرانی معروف است؟ درسته، پنیر لاکتیکی. این پنیر سنتی و قدیمی از فرآورده‌های تخمیری شیر به حساب می‌آید و در تهیه آن از باکتری‌های لاکتیکی و آنزیم‌های خاص پنیر به شیر پاستوریزه و استاندارد استفاده می‌شود.

 تاج پرس به نقل ازمجله صباح آنجایی که هر ماده غذایی در کنار خوشمزه بودن باید فوایدی هم داشته باشد، پنیر لاکتیکی غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر و علاوه بر آن به‌دلیل استفاده از باکتری‌های لاکتیکی جهت تخمیر شیر حاوی ویتامین‌های A و املاح معدنی با ارزش است. در ادامه با ما همراه باشید و همه چیزدرموردپنیرلاکتیکی وپنیرلاکتیکی چیست؟ را بخوانید.

پنیر لاکتیکی یکی از پنیرهای سنتی ایران است، این پنیر از دسته پنیرهای تازه‌ای می‌باشد که دارای بافتی نیمه‌ سخت بوده و از انعقاد شیر تولید می‌شود. این پنیر دارای بافتی اسفنجی بوده که در طی فرآیند تهیه آن و فعالیت باکتری‌ها، لاکتوز به اسیدلاکتیک تبدیل می‌شود. لازم به ذکر است که بدانید هر چند در تولید پنیرلاکتیکی از هیچ ماده افزودنی مصنوعی و چربی گیاه استفاده نمی‌شود ولی طعم و عطر آن مورد پسند و دلخواه اکثریت جامعه است.

پنیر لاکتیکی چیست؟

پنیر لاکتیکی از فرآوردهای تخمیری شیر محسوب می‌شود که در تهیه آن با افزودن باکتری‌های لاکتیکی و آنزیم‌های خاص پنیر به شیر پاستوریزه استاندارد موجب می‌گردد تا شیر مُنعقد شده و لخته پنیر تازه تشکیل شود. از آنجایی‌که پروتئین‌های محلول در شیر (لاکتالبمین و لاکتاگلوبولین) در حین فرآیند تولید پنیر در مخلوط آب نمک و آب پنیر بخش از ارزش غذایی آب پنیر به آن برمی‌گردد.

چقدر باپنیرلاکتیکی آشنا هستید؟ درباره خواص و مضرات پنیرلاکتیکی چه می‌دانید؟ اصلا می‌دانید پنیرلاکتیکی  چیست؟ پنیرلاکتیکی برای اولین بار توسط لبنیات صباح تولید شده و در تولید آن از هیچ گونه ماده افزودنی و چربی گیاهی استفاده نمی‌شود و انتخاب خوبی برای ورزشکاران و کسانی است که بتازگی رژیم غذایی را شروع کرده‌اند. شاید فکر کنید استفاده نکردن از چربی یا ماده افزودنی ممکن است بر عطر و طعم این پنیر تاثیر بدی بگذارد ولی جالب است بدانید که عطر و طعم این پنیر بدون هیچ افزودنی مورد پسند اکثر مردم می‌باشد. 

این پنیر علاوه بر سایر پنیرها غنی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد علاوه بر آن به دلیل استفاده از باکتری های لاکتیکی جهت تخمیرشیرحاوی ویتامین های A و املاح معدنی با ارزش نیز است. در تهیه و تولید این مدل پنیر بعد از لخته شدن آن را داخل آب پنیر یا آب نمک قرار داده و به صورت تازه آن را میل می‌کنند. یکی از دلایل تازه مصرف کردن این پنیر این است که سرعت بالای فرآوری آن مواد مغذی را به خوبی حفظ کرده و اجازه خروج از پنیر را نمی‌دهد.

بادکردگی بسته بندی پنیر لاکتیکی به چه معناست؟

این پنیر از دسته پنیرهای تازه‌ای است که دارای بافتی نیمه سخت است و از انعقاد شیر تولید می‌شود، پنیر لاکتیکی دارای بافتی اسفنجی می‌باشد. توجه به این نکته ضروری است که به دلیل اینکه این پنیر فعالیت‌های مُخَمِری زیادی انجام می‌دهد اگر شرایط زنجیره سرد رعایت نشود، امکان تورم بسته‌بندی وجود دارد ولی این بادکردگی به معنای خراب یا فاسد شدن پنیر لاکتیکی نیست.

آیا پنیر لاکتیکی همان پنیر پروبیوتیک است؟ 

اگر تا به حال تصور می‌کردید که پنیر پروبیوتیک همان پنیر لاکتیکی است باید بگویم که کاملا در اشتباه هستید، این دو پنیر یکی نیستند اما بسیار به هم شباهت دارند و تفاوت میان آن ها بسیار ناچیز است. در پنیر لاکتیکی، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل می‌شود و در پنیر پروبیوتیک، محصولات حاصل از باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک تولید شده و بر روی دستگاه گوارش تاثیر بسیاری جدی دارند و برای آن مفید هستند. برای همینّ، همانطور که گفته شد پنیر لاکتیکی برای معده نیز بسیار مفید است.

خواص و مضرات پنیر لاکتیکی

  • پنیر لاکتیکی حاوی بالاترین میزان پروتئین در بین فرآورده‌های لبنی است.
  • پنیرلاکتیکی حاوی نوعی پروتئین است که اثرات مثبتی روی استخوان‌ها و بافت مفاصل دارد و سهم زیادی در درمان بیماری‌های تحلیل برنده «سیستم ماهیچه‌ای» و اسکلتی دارد.
  • حاوی 12 درصد پروتئین می‌باشد، کیفیت پروتئین‌های این محصول کاملا حفظ شده است.
  • حاوی فسفر که در رشد و ترمیم بافت‌های بدن نقش دارد، همچنین حاوی ویتامین های محلول در آب B12- B1- B2 -B6 نیز می‌باشد.
  • حاوی ویتامین های محلول در چربی A – D – E.
  • حاوی کلسیم که در شکل‌گیری و استحکام استخوان‌ها و سلامت دندان‌ها موثر است.
  • استفاده از بهترین ماده اولیه (شیر تازه و مرغوب گاو).
  • به دلیل استفاده از باکتری‌های لاکتیکی حین فرایند تولید، حاوی ویتامین‌های A و املاح معدنی با ارزش می‌باشد.
  • پنیر لاکتیکی برای معده نیز مفید است. چرا که با توجه به بافت پنیر و مواد سازنده آن، هضم این پنیر برای معده راحت‌تر است.

یکی از مهمترین پیش غذایی که با پنیر لاکتیکی تهیه و‌ آماده می‌شود سالاد است که در آن پنیر لاکتیکی به عنوان پنیر سالادی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

جزئیات انعقاد تفاهم‌نامه در 11 استان برای ساخت صنعت‌شهر

نظر سایت AFC درباره بازی ایران | تصمیم سخت قلعه‌نویی

خصوصی‌سازی در کشور عملاً اتفاق نیفتاده است+هیات واگذاری

رونمایی رسمی بازار توافقی از 26 آذرماه+خداحافظی باسامانه نیما

محرومیت قطعی تیم ملی فوتبال روسیه درجام جهانی 2026

جدول افزایش قیمت خودروهای داخلی +مجوزازمراکزذیصلاح

فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی/ ماجرای 10 درصد کسری چیست؟

مخازن یزدبه لحاظ تاسیسات حفاظتی و ایمنی بسیار مطمئن هست

برگزاری جلسه برنامه ریزی برای گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار

معاونت هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور

بوستان بانوان خیرآباد؛ گامی به سوی فضایی دلنشین و شاد برای بانوان یزدی

سوت آغاز سومین دوره المپیاد ورزش کارگری استان یزد در میبد به صدا درآمد

دیدار مدیر کل آموزش و پرورش با یادگار سومین شهید محراب

نمرات دانش‌آموزان مدارس دولتی‌ بیشتر از مدارس غیردولتی

نظام نوین درآمد ؛ هزینه در استان‌ها اجرا می‌شود

پوستر چهارمین جشنواره رسانه ای ابوذر یزد رونمایی شد

مراسم بزرگداشت حجت‌الاسلام راشد یزدی

تشکل‌های دانشجویی، کلید توسعه کنش‌های عمیق و مطالبه‌گری قانونی

واریز 10 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی یزد

ساماندهی متکدیان و کودکان کار استان یزد

پایان عملیات تسطیح وآغاززیرسازی جاده شهرک پرورش اسب

رفع برخی مشکلات وکاهش ضایعات و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی

نخستین کنگره بین المللی شتر در استان یزدبرگزار شد

پرورش شترنقش اساسی درتوسعه پایدار اقتصاداستان دارد

این نشانه‌ها علامت مشکلات کیسه صفرا است +مراجعه به دکتر

تاریخ واریزمبلغ متناسب‌سازی بازنشستگان +شیوه پرداخت اعلام کرد

بیرانوند در یک قدمی ثبت رکورد تاریخی+عابدزاده

تولید محتوا، کلید اثرگذاری بر جوانان در عصر رسانه

هومن عظیمی مرداخلاق وعملگرای رسانه، سکنداراداره کل مطبوعات داخلی شد

انعقاد تفاهم نامه آغاز طرح ملی دانش آموزی داناب و سواد آبی در سال جدید تحصیلی

رونق گردشگری کشاورزی، معرفی آداب و رسوم و غذاهای محلی روستای تاریخی فهرج

اولین دوره مدرسه طراحی خدمت در کتابخانه‌های عمومی با حضور اساتید برجسته کشوری

شهرستان بافق پایلوت اولین کنگره بین‌المللی شتردرکشور

چرایی ابطال انتخابات کانون وکلای دادگستری مرکز+جزئیات

چراجلسه ترمیم دستمزد 1403 در شورای عالی کار برگزارنمیشود؟

اوضاع مهدی طارمی دراینترچگونه است؟+نظرایتالیایها

حلقه صالحین بانوان اداره استاندارد یزد برگزار شد

ثبت و پیگیری بیش از 33 هزار حادثه در شبکه آب و فاضلاب استان یزد

جلسه توجیهی دانشجویان رشته پزشکی دانشکده علی ابن ابیطالب (ع)

خواص معجزه آسای ادویه‌ای که کبد را نجات می‌دهد

انسداد جاده چالوس از صبح 21 آبان‌ماه تا اول آذرماه

شرایط بیمه زنان زنان خانه دار+جزئیات

هشدار هواشناسی برای این استانها+ جزئیات

هشدار هواشناسی برای این استانها+ جزئیات

عضویت سه ایرانی در کمیته فنی جوجیتسو برزیلی

پادشاه معادن ایران کیست؟دستاوردهای مرد معدنی چیست

شرایط جدید بازنشستگی کارکنان باقراردادمعین + جزئیات

بیشترین سهم کشاورزی ایران در دل کویر +سهم کشاورزی استانها

سپاهان صدر نشین لیگ برتر+جدول

آئین بزرگداشت استاد شیخ حسین انصاریان