مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزدو دبیر جشنواره (ملی سپاس آب)گفت:
بزرگنمایی:
مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد و دبیر جشنواره (ملی سپاس آب)گفت: مردمان سختکوش یزد از گذشته این شرایط را پذیرفتهاند وبا این اقلیم سازگار شدند و امروزه شرط حیات دراین سرزمین سازگاری با کم آبی است.
به گزارش تاج پرس/یزد
"جواد محجوبی" مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد و دبیر جشنواره (ملی سپاس آب)گفت: موضوع آب تنها مختص یزدنیست بلکه دغدعهی همه مردم کشور شده است و بهبود وضع موجود درحوزه آب نیازمند رسیدن به یک وفاق ملی برای همه ذینفعان است و این راهی جز تولید دانش و متقاعد سازی همه مردم و سیاستگذاران نسبت به پذیرفتن سازگاری با کم آبی در تمام اقلیم کشور ندارد.
مدیر عامل آب منطقهای یزد ادامه داد: برنامهریزی دقیق برای تامین آب پایدار جهت همه ذینفعان، از طریق مدیریت صحیح و موثر مصرف و سازگاری با کم آبی محقق میشودزیرا صرفه جویی درحوزههای مختلف آب،نیازمند زیرساختها و تلاش همگانی هست و این نیازمند مشارکت جمعی برای آینده پایدارتر و ایمن لازم است .
محجوبی با اشاره به مطرح کردن ایده جشنواره (سپاس آب)و هدف از برگزاری این جشنواره را مدیریت مصرف در تمام حوزهها بیان کرد.
وی با اشاره به برگزاری دو دوره از این جشنواره تاکنون، گفت:طرحهای پیاده شده در تمام حوزهها اعم از صنعت، کشاورزی و شرب دریافت و پس از داوری ومعرفی و تجلیل از طرحهای برترواین ایدهها ودر فاز دوم ترویج فرهنگ سازی میباشد که دراین دوره اهتمام جدیتری به این موضوع خواهیم داشت.
وی با اشاره به برگزاری این جشنواره به صورت دو سالانه و از سال جاری در گستره ملی با راه اندازی دبیرخانه این جشنواره ملی، افزود: این جشنواره قبل از شروع ماه رمضان و به مدت سه شب در سطح استان یزد برگزار خواهد شد.
دبیر جشنواره ملی سپاس آب به معیارهای اصلی قضاوت داوران جشنواره در بخشهای مختلف پرداخت و تصریح کرد: این شاخصها در حوزه شرب شامل استفاده از ادوات کاهنده مصرف، استفاده از آب خاکستری، کاهش مصرف آب بدون محدودیت مصرف کننده، کاهش مصرف نسبت به سال گذشته و مواردی مشابه، در حوزه کشاورزی شاخصهایی همچون ارتقای بهره وری آب، بهبود کیفی محصول، نوآوری و استفاده از فناوریهای روز و رعایت الگوی کشت منطقه و در حوزه صنعت هم محورهایی مانند استفاده از تکنولوژیهای نوین به منظور کاهش مصرف، استفاده از پساب صنعتی در خط تولید، استفاده از منابع جدید و نامتعارف و همچنین تصفیه پساب در حد آب شربریال تعیین شده است وبنابراین هر حوزه سه طرح به عنوان طرحهای برتر معرفی و تجلیل خواهند شدوما امیدوارم شاهد موج های بیشتری ازایدهها و طرحهای برتر دراین جشنواره ها چه در سطح استان و چه درسطح کشور باشیم.
"مهدی بختی"مدیرکل روابط عمومی امور بینالملل و ارتباطات مردمی شرکت آب وفاضلاب کشورگفت:شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هرسال در آغاز سال آبی با توجه به میزان ذخایر سدها ، وضعیت آبهای زیرزمینی و به طور کلی حجم منابع آبی مناطق مختلف کشور را برنامه ریزی برای مدیریت تنش آبی شهرهای مختلف کشور در سطوح مختلف تدوین و طراحی می کند و پس از تصویب به شرکت های آبفای سراسر کشور ابلاغ می نماید ؛البته چندسالی که فقط فصل تابستان را نمی توانیم به عنوان مقطع اوج مصرف آب در نظر گرفت زیرا از ابتدای خردادماه بسیاری مناطق کشور وارد دوره گرم می شوند که بیش از سه ماه درگیر این دوره مقطع زمانی هستیم.
بختیبیان نمود: شرکت های آب و فاضلاب تمام توان خود را به لحاظ فنی ، مهندسی درنظرمی گیرد که برای تامین و توزیع آب شرب و بهداشت مشترکان مشکلی پیش نیاید ومابسیارخرسندیم که با افزایش دما در 2 سال گذشته و وضعیت نگران کننده بارش که طی چهار سال گذشته کشور تجربه کرده است در2 تابستان گذشته کمترین تنش آبی را در شهرها مختلف داشتیم وبنده به چنین مردمی افتخار می کنم و قدران محبت و همراهی آنها هستیم و امیدواریم که این همراهی تداوم داشته باشد واین رویداد علمی و فرهنگی با هدف ایجاد همگرایی بین نخبگان علمی و فرهنگی به منظور ارائه راهکارهای مبتکرانه در حوزه مدیریت مصرف برگزار می شود.
درادامه"جلال علمدار"مدیرعامل آب وفاضلاب استان یزدبا بیان اینکه درحال حاضر60درصداز منابع آب مصرفی یزدازخارج ازحوزه آبی استان تامین میشوداستان یزدراین حیث استانی همواره وابسته به خط انتقال خواند و گفت: البته بخشی ازآب مصرفی استان نیزازچاههای داخلی استان تامین میشود که طی سالهای اخیرروند آبدهی آنها به شذت کاهشی بوده است.
وی مصرف روزانه آب دریزد را6500 لیتر بر ثانیه اعلام کردوگفت: ازمجموع یک هزار روستای استان نیز650 روستا تحت پوشش آب وفاضلاب هستند که ازاین تعداد300 روستا با تانکر آبرسانی میشوند که هزینه بالایی را برآبفای استان تحمیل کرده است.
علمدار به اجرای 30 کیلومتر خط پدافندی شهر یزد از محل خط انتقال آب خلیج فارس به بخش صنعت در راستای جبران کسری آب مورد نیاز استان اشاره و خاطرنشان کرد: البته در نهایت 100 تا 200 لیتر آب از این خط در بهترین شرایط برای مصرف مردم تامین میشود.
وی با اشاره به افزایش قابل توجه مخازن ذخیره آب استان طی دو سال اخیر، گفت: این اقدام میزان ذخیره آب استان را به 35 ساعت افزایش خواهد داد.
وی از نارضایتی مشترکان در مورد نبود توازن کیفی آب مناطق مختلف شهر یزد خبر داد و گفت: در همین راستای اجرای طرح رینگ شهری یزد با 160 کیلومتر لوله گذاری جهت اتصال مخازن شهر به منظور دستیابی به آب دارای EC یکسان برای تمام مناطق شهر در حال انجام است و از این طریق شاهد یکسان شدن افت فشار آب در مناطق مختلف شهر نیز خواهیم بود.
مدیر عامل آبفا استان با اشاره به هزینه کردن تاکنون 2300 میلیارد تومان برای اجرای این طرح که هم اکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: البته طرح نیازمند یکهزار میلیارد تومان اعتبار دیگر است و امیدواریم تا خردادماه سال آینده، مخازن آن را وارد مدار کنیم.
علمدار با بیان این که مصرف کل آب در استان یزد 147 میلیون مترمکعب است که تنها حدود 67 میلیون مترمکعب آن از آب انتقالی تامین میشود، گفت: با این اوصاف سالانه 25 میلیون مترمکعب آب استان در کولرهای آبی مصرف میشود که با توجه به حجم بالای این بخش آب مصرفی، ضرورت دارد که در این مورد نیز تصمیم مناسبی از سوی مسئولان و سیاستگذاران اتخاذ شود.