بزرگنمایی:
محمد حسین امامی گفت: ساماندهی به حمل و نقل، انبار و توزیع کالا موضوع اصلی است که در سامانه جامع انبارها تعریف میشود.
تاج پرس/یزد
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان یزد بیان نمود:نزدیک به سه سال است که در خصوص سامانه جامع انبارها ورود جدی داشتیم البته سامانه هم اکنون در حال استفاده است اما راه اندازی و بهره برداری کامل آن در ساماندهی تویلدف حمل و نقل ، انبار و فروش کالا میتواند بسیار موثر باشد و هیچ کالایی بدون رهگیری نمیماند و از این جهت از قاچاق کالا جلوگیری شده و حق مصرف کننده رعایت میشود.
وی گفت: در پنج ماهه نخست امسال تعداد 347 پرونده قاچاق به ارزش 40.5 میلیارد تومان در استان تشکیل شده است که در مقایسه با سال گذشته با 301 پرونده به ارزش 26.7 میلیارد تومان از نظر تعداد با افزایش 15 درصدی و از نظر ارزش با افزایش 51 درصدی پروندهها مواجه هستیم.
امامی ادامه داد: از لحاظ فراوانی کشفیات قاچاق در سطح استان، مواد غذایی با حجم 22 میلیارد تومان در رتبه اول قرار دارد و لوازم خانگی و انواع فرآوردههای نفتی و مواد سوختی جایگاه بعدی کشفیات قاچاق در استان را به خود اختصاص دادهاند.
محمد حسین امامی با بیان اینکه پرونده های مهم کشف شده در استان در حوزه مواد سوختی بوده است، گفت: در سال جاری تقریبا 407 قاچاقچی در استان دستگیر شدند که عمده آنها با ارائه وثیقه آزاد شدند و 4 نفر از دستگیرشدگان نیز زن بودند، در زمینه مبارزه با قاچاق کالا در سال جاری 149 خودرو نیز در استان توقیف شده است.
وی مهمترین چالش در حوزه قاچاق کالا در استان را قاچاق سوخت دانست و ادامه داد: این موضوع به صورت جدی پیگیری میشود و شاهد همکای خوبی از سوی پلیس امنیت اقتصادی استان بودیم و طبق برآورد متاسفانه یزد با توجه به اینکه در محل ترانزیتی شمال به جنوب کشور است از لحاظ قاچاق سوخت در جایگاه 10 استان بالای جدول قرار دارد.
امامی تصریح کرد: تولید با کیفیت و با تکنولوژی روز در کشور میتواند در جلوگیری از قاچاق کالا جلوگیری کند و از این جهت تولید کنندگان باید با دانش محور بودن، ارتقای کیفیت، استفاده از طراحی و تکنولوژیها روز و ... تولیدات خود را قابل رقابت با نمونه خارجی آن کنند و از طرف دیگر فرهنگ سازی در بین جامعه در خصوص استفاده از تولیدات داخلی نیز نقش اصلی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا دارد.