بزرگنمایی:
اولین بنیاد خیریه کارآفرینی اجتماعی استان یزد که با هدف رفع مشکلات و آسیبهای اجتماعی در گستره ملی شکل گرفته، با اهدای ویلچر به هنرمند جوان مهریزی، فعالیت خود را آغاز کرد.
تاج پرس/یزد
«سیدمحمد رستگاری» فرماندار یزد در نشست اعضای هیات مدیره این بنیاد کارآفرینی اجتماعی که در محل فرمانداری یزد برگزار شد، با بیان این که همت بخش خیری یزد ستودنی است، گفت: نه تنها در مسئله کرونا بلکه در هر نیازی که با خیرین استان در میان گذاشته شد، مشکل برطرف و شاهد مشارکت خیران بودیم.
وی فرمانداری را یک پلی ارتباطی بین مردم و خیرین دانست و به همبستگی و پشتکار خیران یزد در رفع مشکلات استان از دیرباز تاکنون اشاره کرد.
این مسئول به ظرفیت غنی شهرستان مهریز در انواع هنر به خصوص هنر تئاتر اشاره کرد و گفت: هنرمندانی مانند «محمد جواد آخوندی» هنرمند معلول مهریزی با وجود مهارت و استعداد مطلوبی که در عرصه هنر دارند، نمیتوانند خود را مانند هنرمندان مرکز استان نشان دهند لذا باید تلاش شود تا هنرمندان شهرستانی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
آمادگی بهزیستی برای همکاری با خیران
«محمدعلی عطابخش» مدیر کل بهزیستی یزد نیز با بیان این که معلولان باید با نشان دادن تواناییها و استعدادهای خود دیدگاه جامعه را تغییر دهند، اظهار کرد: معلولیت، محدودیت است اما ناتوانی نیست و این مسئله را فقط یک معلول میتواند به جامعه ثابت کند، همانطور که این هنرمند جوان مهریزی این مسئله را به دنیا ثابت کرد.
وی ثبت موسسه خیریه مذکور را اتفاق مبارکی برای استان دانست و با اشاره به مشارکت خیران در استان، گفت: سازمان بهزیستی در حدود اختیارات قانونی خود اقداماتی را در گستره استانی ارائه میکند و در صورت حمایت خیران نسبت به هر نوع مشارکتی اعلام آمادگی میکنیم.
سود بنگاه های اقتصادی منشا خیر
«محسن هزارخوانی» دبیر کانون کارآفرینی استان هم در ابتدای این نشست، از تشکیل بنیاد خیریه این کانون با عنوان «پویش ایرانیان» و گستره فعالیت ملی خبر داد و گفت: آغاز فعالیت این کانون خیری با خرید ویلچری برای هنرمند کم توان استانمان رقم خورد.
وی با بیان این که فعالیت بنیاد مذکور حول محور بنگاههایی اقتصادی و پولساز خواهد بود، گفت: سود اقتصادی این بنگاهها معیار عمل قرار گرفته و بخشی از درآمد آنها با هدف تحقق مسئولیتهای اجتماعی آنها، صرف امور خیریه خواهد شد.
وی محور فعالیتها و هزینهکرد خیری این بنیاد را رفع آسیبهای اجتماعی اعلام کرد و افزود: خوشبختانه نوآوری و ایجاد فضاهای خلاقانه در صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات وجود دارد لذا باید در حوزه اجتماعی، هزینه و سرمایهگذاری شود.
وی از ارائه خدمات بیمهای و درمانی به افراد تحت پوشش بنیاد خبر داد و گفت: این بنیاد اقداماتی مانند پوشش بیمهای و سایر خدمات را براساس سود بنگاههای اقتصادی به نیازمندان و آسیب دیدگان اجتماعی مانند معلولان و زنان سرپرست خانوار انجام میدهد.
بنیاد اجتماعی کارآفرینان آماده فعالیت فراملی
«اصغرآقا نبیل» عضو هیات امنای کانون کارافرینی استان نیز گردهمایی کارافرینان استان را از مزیتهای بحران کرونا دانست و گفت: کارافرینان دور هم جمع شده و همراه و هم گام بیمارستانها، کادر درمان و پزشکان، فعالیت میکنند.
وی به تعطیلی خودجوش واحدهای اقتصادی خصوصا هتلها اشاره کرد و گفت: در موج اول کرونا 300 کارافرین استان نه تنها ساکن یزد بلکه از کشورهایی مانند بلژیک، آمریکا و انگلیس دور هم جمع شدند تا در دوران کرونا پررنگتر از همیشه نقش آفرینی کنند.
وی به کمکهای میلیاردی خیرین استان اشاره کرد و گفت: در موج دوم نیز همانند موج اول کرونا، خیران نقش آفرینی کرده و از هیچ نوع کمکی دریغ نکردند.
نبیل با بیان این که بنیاد کارآفرینی اجتماعی صرفا یک مجموعه خیری نیست، گفت: این مجموعه که در تمام کشور ایفای نقش خواهد کرد، در هر نوع مشکل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ورود خواهد کرد.
وی از فعالیت این مجموعه خیری در کنار موسسات بینالمللی خبر داد و گفت: آغاز فعالیت این مجموعه به زودی با مجموعههای بزرگ بینالمللی همراه خواهد بود.
در این جلسه که اولین تفام نامه بنگاه کارآفرینی اجتماعی با یک شرکت بیمهای در راستای رفع مشکلات و آسیبهای اجتماعی منعقد شد، «محمد جواد آخوندی» هنرمند معلول مهریزی از سوی شرکت بیمهای مذکور علاوه بر پوشش بیمهای کرونا و بیمه عمر، بورسیه دانشگاه آزاد اسلامی شد.