آخرین مطالب

اقدام وزارت بهداشت در پاسخ به اعتراض دانشجویان به "افزایش نرخ آزادسازی مدارک":

شرط "الزام ارایه خدمت در بخش دولتی"برای آزاد سازی مدارک دانشجویان حذف شد استخدامی - کارآفرینان وکارآفرینی

شرط "الزام ارایه خدمت در بخش دولتی"برای آزاد سازی مدارک دانشجویان حذف شد

  بزرگنمایی:
جمعی از دانشجویان و فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در تماس‌هایی با ایسنا، ضمن اعتراض به ابلاغیه جدید وزارت بهداشت مبنی بر "افزایش ناگهانی چندین برابری نرخ آزادسازی تعهدات تحصیلات رایگان"، خواستار اصلاح آن شدند.

تاج پرس به نقل ازایسنا،یکی از نمایندگان دانشجویان معترض، در این رابطه به ایسنا گفت: براساس بخشنامه جدید وزارت بهداشت در مورد هزینه آزاد سازی مدرک، مبلغی کلان بر اساس شهریه دانشجویان پردیس شهریه پرداز جهت آزاد سازی مدرک لحاظ شده که سبب می‌شود تنها افراد دارای تمکن مالی بالا بتوانند اقدام به آزاد سازی مدرک خود کنند. این مساله نه تنها تبعیض، بلکه ظلم به دانشجویان بی بضاعت و کم بضاعت است.

نماینده فارغ التحصیلان با اشاره به درخواست‌های بی پاسخ مانده برای ملاقات حضوری با مسئولان حوزه آموزش وزارت بهداشت، مطرح کرد: این بخشنامه در تاریخ 98/07/07 از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و طی آن تسویه مالی تعهدات دانش‌آموختگان مقطع دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد  بر اساس بخشنامه جدید یعنی "پرداخت هزینه‌ها بر اساس شهریه دانشجویان شهریه پرداز در پردیس‌های بین الملل علوم پزشکی در سال فراغت از تحصیل" اجرا می‌شود.

ابهام مسئولان دانشگاهی در رابطه با اجرای بخشنامه جدید

وی ادامه می‌دهد: البته دانشگاه‌ها هنوز نسبت به  نحوه اجرای بخشنامه جدید ابهام داشته و پاسخ روشنی به دانشجو نداده و آنها را به وزارتخانه ارجاع می‌دهند. در این راستا دانشجویان معترض خواستار شفافیت و اصلاح ابلاغیه جدید و عدم اجرای آن برای دانشجویان ورودی قبل از 98 هستند، چراکه دانشجویان باید از بدو ورود نسبت به قوانین و شرایط فراغت از تحصیل مطلع بوده وآگاهانه رشته و دانشگاه خود را انتخاب کنند.

سردرگمی و معلق بودن وضعیت فارغ‌التحصیلان

یکی از فارغ‌التحصیل ارشد ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی در بدو ورود به دانشگاه سندی را مبنی بر اجرای تعهدات در قبال آموزش رایگان امضا می‌کنند که طی آن متعهد می‌شوند به محض فراغت از تحصیل در محل تعیین شده برای انجام خدمت حاضر شوند، گفت: طی سال‌های اخیر به علت شلوغی و اشباع حوزه‌ها از نیروی کار، محلی از سوی وزارت بهداشت برای اجرای تعهدات معرفی نشده و لذا مدارک تحصیلی افراد نیز برای حضور در سایر حوزه‌های کاری و یا خروج از کشور آزاد نمی‌شود و همین مساله به سردرگمی و معلق بودن وضعیت فارغ‌التحصیلان منجر شده است.

یکی دیگر از فارغ التحصیلان مقطع دکترای نانوفناوری پزشکی نیز به ایسنا، گفت: وزارت بهداشت در ابتدای پذیرش از دانشجویان تعهد خدمت می‌گیرد. این در حالیست که طی سال‌های گذشته به دنبال انباشت فارغ التحصیلان دکترا و نبود بستر کافی برای گذراندن طرح، بسیاری از فارغ‌التحصیلان بیکار بوده و ازآنجاکه بدون گذراندن طرح و تعهدات نیز امکان آزادسازی مدارک وجود ندارد، امکان کار در سایر بخش‌ها و یا حتی خروج از کشور برای ادامه تحصیل ندارند.

آزادسازی مدارک در قبال پرداخت شهریه پردیس‌های بین الملل !

وی با بیان اینکه بر اساس بخشنامه جدید امکان آزادسازی مدارک در ازای پرداخت هزینه برای فارغ التحصیلان مقطع Ph.D وزارت بهداشت برای اولین بار فراهم شده است، گفت: البته بخش جالب ماجرا اینجاست که "پرداخت هزینه‌ها بر اساس شهریه دانشجویان شهریه پرداز در پردیس‌های بین الملل علوم پزشکی" است، به گونه‌ای که این رقم برای یک فارغ‌التحصیل دکترا بین 150 تا 180 میلیون تومان تمام می شود!

وزارت بهداشت از تعهدات خود نسبت به فارغ‌التحصیلان سرباز زده

یک دانش آموخته دیگر با انتقاد شدید از بلاتکلیفی فارغ‌التحصیلان به عنوان قشر فرهیخته جامعه، تصریح کرد: در شرایط فعلی، وزارت بهداشت از تعهدات خود نسبت به فارغ‌التحصیلان سر باز زده و ارایه طرح تنها به یک تعهد یکطرفه از سوی دانشجو تبدیل شده است.

افزایش رقم خرید تعهدات عادلانه نیست

یک فارغ‌التحصیل ارشد فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیان اینکه افزایش رقم خرید تعهدات به هیچ عنوان معقول و عادلانه نیست، ادامه داد: سالانه 10 درصد به این رقم اضافه می‌شد ولی با ابلاغ بخشنامه مهر98، یک شبه این رقم افزایش چند ده برابری پیدا کرد، به گونه‌ای که بنده در سال 96 با پرداخت 2 میلیون ولی امسال با پرداخت 40 میلیون باید نسبت به آزادسازی مدرکم اقدام کنم.

آگاه سازی در رابطه با شرایط فراغت از تحصیل در بدو ورود، حق دانشجوست

وی با بیان اینکه با شرکت در کنکور رتبه 3 وزارت علوم و رتبه 7 وزارت بهداشت را کسب کردم، تصریح کرد: در آن زمان با آگاهی از شرایط وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی را انتخاب کردم، در حالیکه اگر ابتدا از قانون و شرایط ارایه تعهد و آزادسازی مدارک آگاه بودم به هیچ عنوان این انتخاب را نداشتم.

یکی دیگر از فارغ‌التحصیلان رشته بهداشت حرفه‌ای Ph.D با بیان اینکه بنده از دو سال گذشته و از زمان اتمام تحصیلات برای آغاز به کار و گذراندن طرح و تعهدات، به اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست داده‌ام،‌ گفت: نه تنها پاسخی برای آغاز کار دریافت نکرده‌ام، بلکه چندین موقعیت خروج از کشور برای گذراندن دوره‌ پسا دکتری (PostDoc) را نیز از دست داده‌ام.

بخشنامه جدید، آینده شغلی و زندگی فارغ‌التحصیلان را تحت الشعاع قرار داده

یکی دیگر از فارغ التحصیلان مقطع Ph.D رشته فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه رده سنی فارغ‌التحصیلان مقطع Ph.D به صورت میانگین بالای 30 سال است، ادامه داد: دانشجوی نخبه‌ای که بیشتر سالهای عمر خود را به درس و پژوهش گذرانده، امروز که زمان بهره‌برداری از زحماتش فرا رسیده با مشکلی بزرگتر روبرو شده که آینده شغلی و زندگی وی را تحت الشعاع قرار داده، به عبارت دیگر نه جایی برای کار و ارایه تعهد دارد و نه می‌تواند با پرداخت این هزینه‌های کلان مدرک خود را آزاد کند.

اگر توان اجرای تعهدات را ندارید، مقطع دکترا را منحل کنید

وی خطاب به مسئولان وزارت بهداشت، مطرح کرد: اگر توان اجرای تعهدات خود به دانشجو و فراهم کردن بستر گذراندن طرح و تعهد را ندارید، یا مقطع دکترا را منحل کنید و یا حداقل شرایط آزادسازی مدرک را تسهیل کنید. 

فراخوان‌های جذب در دانشگاه‌های علوم پزشکی، غیرواقعی و فرمالیته است

این فارغ‌التحصیل همچنین با انتقاد از فراخوان‌های جذب در دانشگاه‌های علوم پزشکی، مدعی شد: اکثر این فراخوان‌ها غیرواقعی و فرمالیته بوده و جذب از طریق فراخوان اکثرا ناعادلانه و با رابطه انجام می‌شود. این شرایط دانشجو و فارغ التحصیلان را با شرایط  دشواری روبرو کرده، به گونه ای اکثرا افسرده و دلمرده شده و امیدی به آینده ندارند.

پاسخ وزارت بهداشت به درخواست دانشجویان

دکتر امیراحمد اخوان معاون اجرایی معاونت آموزشی  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در پاسخ به ایسنا در رابطه با مشکل این دسته از دانش‌آموختگان مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته های علوم پزشکی، اظهار کرد: چالش ایجاد شده و افزایش رقم آزادسازی مدارک تنها مربوط به فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد و در رشته‌هایی‌ است که پیش از این مجوز عدم نیاز برای آن‌ها صادر شده است، البته وزارت بهداشت در حال اندیشیدن راه‌کارهایی برای رفع مشکل این دسته از افراد است.

وی بااشاره به اعتراض دالنش آموختگان PhD نیز بیان کرد: تا پیش از ابلاغ بخشنامه جدید، آزادسازی مدارک دانش‌آموختگان PhD در قبال پرداخت هزینه، بر اساس مصوبات شورای تخصصی وزارت بهداشت ممنوع بود و در اصل عددی نبود که حالا افزایش یافته باشد.

وی با بیان اینکه در بخشنامه جدید قید "الزام ارایه خدمت و تعهد در مراکز دولتی" برداشته شده است، گفت: بنابراین فارغ‌التحصیلان می‌توانند در کلیه مراکز مورد نیاز در وزارت بهداشت و علوم تعهدات خد را گذرانده و همچنین با تایید مرکز اعضای هیات علمی وزارت بهداشت، حتی می‌توانند در بخش‌های خصوصی نیز به ارایه خدمت پرداخته و تعهدات خود را بگذرانند.

شرط گذراندن تعهدات خدمت در بخش خصوصی

به گفته وی، البته ارایه خدمت در بخش خصوصی تنها با تایید مرکز هیات علمی و در صورت عدم اعلام نیاز از سوی وزارت بهداشت امکانپذیر است.

اخوان با بیان اینکه با این شرایط امکان گذراندن تعهد در داخل کشورو آزادسازی مدارک  برای دانش‌آموختگان فراهم شده است، عنوان کرد: با این حال ممکن است به هر دلیلی فردی خواهان گذراندن تعهدات در داخل کشور نبوده و خواستار خروج از کشور باشد که در این صورت باید هزینه آن را پرداخته و مدرک خود را آزاد کند.

شرایط گذراندن تعهد در بخش دولتی و خصوصی فراهم است

وی با اشاره به اعتراض دانشجویان نسبت به نبود عرصه برای ارایه خدمت، تصریح کرد: در حال حاضر شرایط  برای ارایه خدمت هم در بخش دولتی (وزارت علوم و وزارت بهداشت) و هم در بخش خصوصی فراهم شده و لذا در هرجایی که خدمت کنند اگر مورد موافقت و تایید مرکز هیات علمی وزارت بهداشت باشد، به عنوان تعهدات فرد قابل قبول و مورد پذیرش وزارت بهداشت است.

معاون اجرایی معاونت آموزشی  وزارت بهداشت توضیح داد: فارغ‌التحصیلان همچنین می‌توانند در سایر دستگاه‌ها و ارگان‌ها به غیر از وزارتخانه‌های علوم و بهداشت نیز تعهدات خود را اجرا کنند، البته در صورتیکه در رشته‌های مورد نیاز وزارت بهداشت نبوده و از سوی این وزارتخانه اعلام نیاز نشده باشد.

وی در پاسخ به این سوال که اگر عرصه‌ای برای خدمت پیدا نشد، فارغ التحصیل باید در قبال پرداخت هزینه‌ مدرک خود را آزاد کند، تصریح کرد: امکان ندارد محلی برای  ارایه خدمت پیدا نشود؛ بالاخره چه در بخش دولتی و چه خصوصی جایی برای گذراندن تعهدات پیدا می‌شود، چرا که در بخشنامه جدید قید دولتی بودن محل ارایه خدمت برداشته شده و در هرجایی می‌توانند تعهدات خود را اجرا کنند.

توضیحات رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه با اعتراض دانش‌آموختگان علوم پزشکی نسبت به بخشنامه معاونت آموزشی وزارت بهداشت در زمینه آزادسازی مدارک تحصیلی، با بیان اینکه ستاد وزارتخانه باید در این رابطه پاسخگو باشد، به ایسنا گفت: این مساله باید از سوی معاونت آموزشی وزارتخانه پیگیری شود،  چراکه آزادسازی مدارک با دستور مسولان ستادی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ‌علوم پزشکی در شمولیت طرح نیروی انسانی قرار می‌گیرند، گفت: بنابراین پس از پایان طرح مدارک افراد آزاد می‌شود.

وی مشکل ایجاد شده برای فارغ‌التحصیلان را مربوط به دو گروه دانست و گفت: گروهی که از شمولیت طرح نیروی انسانی به دلیل عدم نیاز خارج شده‌ و گروهی که قبل از پایان طرح به دنبال آزادسازی مدارک خود هستند، که باید برای رفع مشکل این دو گروه به صورت ریشه‌ای آسیب شناسی و برنامه ریزی شود.

نیاز20 سال آینده حوزه سلامت، روشن است

دکتر زالی در این رابطه با اشاره به طرح آمایش سرزمین رشته‌های علوم پزشکی مصوبه شورای گسترش، گفت: در این طرح که هم‌اکنون در حال توسعه و عملیاتی شدن است، نیازهای تا 20 سال آینده حوزه سلامت روشن شده و به عنوان نقشه راه در اختیار سیاستگذاران قرار دارد. بنابراین پذیرش دانشجو و تربیت نیروی انسانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی باید به گونه‌ای طراحی شود که فارغ‌التحصیلان در سال‌های آتی به خصوص در حوزهPhD  با مشکل اشتغال روبرو نشوند.

ضرورت بازنگری بازار کار برای سیاستگذاری در پذیرش دانشجو

وی با اشاره به ضرورت بازنگری بازار کار برای سیاستگذاری در پذیرش دانشجو، تصریح کرد: فرق رشته های علوم پزشکی با سایر علوم در این است که برای دانشجویان حوزه سلامت سوبسید دولتی تخصیص می‌یابد، پس بنابراین حتما باید کارایی مشخصی در حوزه و نظام سلامت برای این افراد پیش بینی شده باشد.

وی با تاکید بر ضرورت بازنگری نیازهای آتی حوزه سلامت در زمینه تربیت نیروی انسانی، خاطرنشان کرد: اگرچه در حال حاضر همه دانشگاه‌ها بر اساس طرح آمایش سرزمین ماموریت‌گرا شده‌اند، بااین حال برای رفع مشکلات موجود یک بازنگری و آسیب‌شناسی اساسی الزامی است.

دانشجویان پزشکی فعلی، نیاز کشور تا 15 سال آینده را مرتفع می‌کنند

دکتر زالی با بیان اینکه در حال حاضر 60 هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌های پزشکی سراسر کشور در حال تحصیلند، گفت: پیش‌بینی می‌شود که همین تعداد فارغ‌التحصیل، نیاز کشور تا 15 سال آینده را مرتفع می‌کند. بنابراین فشار بیش از حد و غیرمتعارف برای افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی مبنای کارشناسی و فنی ندارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ضرورت مدیریت مبتنی بر شواهد در برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری در کشور، اظهار کرد: عدم توجه به این اصل مهم از اشکالات مهم مدیریتی ما در چند سال اخیر بوده، در حالیکه برای رفع مشکل و حل مساله باید مدیریت ما مبتنی بر شواهد موجود باشد.

برنامه‌های هیجانی، غیرعلمی و غیرمبتنی بر شواهد مطمئنا ابتر می‌مانند

وی با بیان اینکه برنامه هیجانی، غیرعلمی و غیرمبتنی بر شواهد مطمئنا ابتر مانده و به کشور آسیب می‌زند، تصریح کرد: در شرایطی که کشور با مشکلات مالی و اقتصادی روبروست، مدیریت و اجرا در کشور حتما باید با استناد به شواهد باشد. نکته مهم بعدی مساله آینده‌نگاری‌ است یعنی باید برای تمام برنامه‌های توسعه‌ای کشور به سمت آینده‌نگاری حرکت کنیم.

دکتر زالی با بیان اینکه مستندات مرتبط با تربیت نیروی انسانی حوزه سلامت در هر دو موضوع یعنی توجه به شواهد علمی و آینده نگاری در دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت موجود است، یادآور شد:اگر در برنامه‌ریزی‌ها به این مستندات نیم‌نگاهی نداشته و بخواهیم با حرکت‌های پوپولیستی و هیجانی تغییراتی برای افزایش ظرفیت ایجاد کنیم، در آینده نه چندان دور رشته‌های علوم پزشکی نیز به سرانجام گروه‌های انسانی و ریاضی (کم‌اقبالی متقاضیان به رشته‌های ریاضی کنکور و مشکلات اشتغالی فارغ التحصیلان) مبتلا می‌شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه با تاکید بر اینکه مشکلات ایجاد شده برای دانش آموختگان رشته‌های علوم پزشکی در رابطه با آزادسازی مدارک و اشباع شدن عرصه برای ارایه خدمت نیز از همین مسایل نشأت می‌گیرد، گفت: شرایط بازار کار برای فارغ‌التحصیلان گروه علوم پزشکی متفاوت است،‌چراکه در سایر علوم گاهی افراد تنها به دلیل علاقه شخصی انتخاب رشته کرده و کاری به نیاز اجتماع ندارند؛ ولی تربیت نیروی انسانی حوزه سلامت حتما باید در راستای نیاز جامعه باشد، درغیراین‌صورت علاوه بر پایمال شدن بیت المال و آسیب به منابع کشور؛ مشکلات نظام سلامت نیز مرتفع نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان معترض با ارایه پیشنهاداتی برای اصلاح بخشنامه، خواستارشفاف سازی وزارت بهداشت درباره بخشنامه جدید، تعیین تکلیف دوره‌های تحصیلات تکمیلی، مشخص شدن وضعیت تعهد اجباری و اختیاری، ایجاد سامانه کشوری برای موقعیت‌های جذب افراد مشمول ضریب K و ایجاد بستر مناسب تحقیقات و فعالیت برای دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی شدند.

انتهای


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

عزم جدی پلیس برای اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در تمامی محلات یزد

پایان بن‌بست خیابان موعود پس از یک دهه انتظار

طرح فاضلاب شهری یزد در انتظار تامین اعتبار

جدیدترین فناوری‌ها در صنعت پلاستیک و ماشین‌آلات بسته‌بندی

ثبت بالغ بر 70درصد از تعهد اشتغال استان در سامانه ملی رصد اشتغال

یکی از معاونان پژوهش و فناوری برتر 1403 دانشگاه آزاد اسلامی شد

پایتخت جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم

روش برخورداری از خدمات درمانی- تشخیصی مراکز طرف قرارداد بیمه صندوق اعتباری هنر

پیشرفت ناحیه صنعتی خاتم با اعتبار 340 میلیارد ریال

نقش مقنی های یزدی در دوران دفاع مقدس

بانک قرض الحسنه مهر ایران جزو بانک‌های سودآور کشور است

اجرای طرح رینگ شهری آبرسانی شهر یزد با پیشرفت90 درصدی

افزایش اضافه‌کار پرستاران از چه زمانی اجرا می‌شود؟

خبر خوش سازمان تامین اجتماعی

سازمان هواشناسی هشدار داد/ برف و باران در 27 استان

هدیه عجیب تسلا، مناسب کریسمس 2024 + عکس

الزام به شفاف‌سازی مکاتبات اداری در وزارت فرهنگ/ انتشار نامه‌های عمومی ظرف 48 ساعت

آغاز اعطای تسهیلات حمایتی به کسب‌وکارهای فرهنگی و خلاق

توافق 11 بندی گمرکات ایران و آذربایجان

ورزشگاه آزادی فردا رسما بازگشایی می‌شود

فوری؛ به دستور فیفا، اتاق وی ای آر تعطیل می شود/ قوانین جدید استفاده از کمک داور ویدیویی

مهدی طارمی در اینتر ماندنی شد

لیست بیمه شدگان فعال بیمه تامین اجتماعی صندوق اعتباری هنر

آشنایی خبرنگاران و اطلاع‌رسانی مناسب به مردم از فعالیت‌های صورت‌گرفته توسط شهرداری

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد

برترین دروازه بان‌های سال 2024

قیمت خودرو امروز 27 آذر 1403 / خودرو چینی کله پا شد +جدول

حقوق کارمندان، بازنشستگان و سربازان تغییر کرد

اعضای هیات امنای خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب شدند

رفع موانع و تسهیل گری زیست بوم استارتاپی استان

اقدامات اثرگذار درکاهش تلفات جانی درمحورهای مواصلاتی استان

سومین دوره لیگ برتر تیمی دارت کارگران کشور

شناسایی تعدادی از دانش آموزان توانمند از طریق تعریف طرح پژوهشی

جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی: نگاهی به چالش‌های آموزش عالی

نماینده ی جدید مدیران مسئول درهیات نظارت برمطبوعات مشخص شد

اجرای طرح‌های پژوهشی، آموزشی ، مطالعاتی بین خانه فناور محیط زیست و پارک علم و فناوری یزد

یزدجزو پنج استان صنعتی کشور به لحاظ مصرف گاز است

اولین جشنواره سراسری هنرهای تجسمی دانشجویان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

نمایشگاه ثمره نوآوری و تلاش بی‌وقفه جوانان استان است