سرپرست دانشگاه یزد :
بزرگنمایی:
سرپرست دانشگاه یزد در مراسم افتتاحیه برنامههای گرامیداشت روز دانشجو که به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی صبح امروز در جوارگلزار شهدای این دانشگاه برگزار شد، بر سه اصل مهم عدالت، کرامت و درایت در پیگیری مسایل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تاکید کرد.
تاج پرس/یزد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، در ابتدای این مراسم دکتر عباس کلانتری خلیلآباد سرپرست این دانشگاه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، هشت سال جنگ تحمیلی و شهدای جهاد علمی، با اشاره به نامگذاری 16 آذر به عنوان روز دانشجو در کشور، گفت: قطعا روز دانشجو منحصر به 16 آذر سال 1332 نبوده و این روز میتواند در طول تاریخ استمرار یابد.
دکتر کلانتری با بیان اینکه بخش زیادی از شهدای ما در دوران جنگ تحمیلی از دانشجویان بودهاند، بیان داشت: آنها به دلیل داشتن روحیه استقلال طلبی، آزادیخواهی و زیربار زور نرفتن بوده است که به فیض شهادت نایل آمده اند و این می تواند در طول تاریخ تداوم داشته باشد.
وی اساس توسعه کشور را تحقیق و پژوهش دانست و با اشاره به شروع هفته پژوهش و فناوری، انجام پژوهشهای کاربردی در راستای رفع نیازهای کشور را مهم ارزیابی کرد و گفت: میتوانیم بسیاری از مشکلات به وجود آمده در دوران تحریمهای ظالمانه علیه کشور را با تحقیقات کاربردی و فناوری مرتفع کنیم. لذا در این دوران، دانشجویان باید در کنار آموزش، امر تحقیق را نیز جدی بگیرند.
وی با استناد به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص دانشجویان و جوانان نخبه و با توجه به تاکید ایشان بر مباحث اقتصادی در نامگذاری و انتخاب شعار هر سال، خاطرنشان کرد: امید است با تلاش جهادی دولت سیزدهم بتوان گامهای خوبی در این مسیر برداشت و این مساله مورد توجه ویژه دانشگاه یزد نیز قرار خواهد گرفت.
سرپرست دانشگاه یزد با بیان اینکه به تازگی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت فناوری از معاونت پژوهشی مجزا شده است، اظهار داشت: این اقدام از سوی وزارت عتف این پیام را به همراه دارد که باید فناوری به عنوان یک اصل در برنامههای دانشگاهها مدنظر قرار گیرد. وی افزود: دانشگاه یزد نیز با توسعه مراکز فناوری و ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای بزرگ در مجموعه پردیس فناوری و صنعتی خود به این امر توجه ویژهای خواهد داشت.
دکتر کلانتری در ادامه صحبتهای خود خطاب به دانشجویان، تشکلها و استادان این دانشگاه، گفت: در این دوره با قرار دادن سه اصل عدالت، کرامت و درایت در فعالیتهای فرهنگی دانشگاه ، مسایل فرهنگی را پی خواهیم گرفت. وی با تاکید بر اصل عدالت، بیان داشت: همه تشکلهای دانشجویی و استادان دارای مجوز قانونی میتوانند فعالیت خود را به نحو احسن انجام داده و دانشگاه نیز از آنها در چارچوب قانون به طور مساوی و یکنواخت حمایت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه قطعا در فعالیتهای فرهنگی، کرامت و احترام به اعضای هیات علمی و دانشجویان را نیز مدنظر خواهیم داشت، افزود: باید دغدغهها و نگرانیهایی که در این خصوص وجود دارد با تدبیر و درایت به معنای واقعی آن که همان خردورزی است، همراه با برنامه ریزی و مشورت با بزرگان از جمله دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و تشکل های بسیجی رفع شود و از این به بعد در انجام فعالیتهای فرهنگی جای هیچگونه نگرانی وجود نخواهد داشت.
سپس حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی حرزاده مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد با اشاره به سیاستگذاریها و راهبردهای کلی فعالیتهای فرهنگی مطرح شده در این مراسم، گفت: کارهای فرهنگی نباید به گونهای برنامهریزی و انجام شود که بدون مخاطب یا حتی با استقبال کم مخاطبان روبه رو شود.
وی خواستار مشارکت دانشجویان و استادان به عنوان مخاطبان اصلی در مراحل مختلف از برنامهریزی تا اجرای فعالیتهای فرهنگی شد و اظهار داشت: اگر مخاطبان در مراحل مختلف انجام فعالیتهای فرهنگی درگیر بوده و این برنامهها را از خود بدانند دیگر نیازی به پیدا کردن مخاطب نیست و این فعالیتها رنگ دیگری پیدا خواهد کرد.
وی با ابراز تاسف از اینکه مدت مدیدی است که در کارهای فرهنگی از مردم جدا شدهایم، خاطرنشان کرد: باید به سرعت به سمت آنها بازگردیم و طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری باید به گونهای عمل کنیم که مردم در میدان افاده و استفاده قرار گیرند. همچنین در تشکلهای دانشجویی نیز باید بدینگونه باشد که دانشجویان و استادان را در میدان فایده رسانی و استفاده قرار دهیم.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد با اشاره به اهمیت وجود پیوند دانشگاه و جامعه، اذعان داشت: حضرت امام خامنهای امید، انتظار و عنایت ویژهای به کارهای دانشجویی نه فقط در حد دانشگاه بلکه فراتر از دانشگاه داشتهاند و دانشجویان باید در این زمینه نقش حلقه میانی را در کارهای فرهنگی ایفا کنند.
دکتر محسن رفیعیان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یزد نیز در پایان این مراسم به ارایه برنامههای این معاونت در استقبال از روز دانشجو پرداخت و گفت: در این هفته اغلب به پای صحبت دانشجویان خواهیم نشست و سپس به سراغ استادان، فعالان فرهنگی و کارمندان دانشگاه یزد خواهیم رفت.
دکتر رفیعیان با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به 16 هزار نفر نیروی فرهنگی در دانشگاه یزد داریم، اذعان داشت: معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه منحصر به چند نفر زیرمجموعه این معاونت به لحاظ چارت سازمانی نمیشود زیرا فرهنگ به مثابه هوا برای تنفس بوده و همه فعالیت های دانشگاه یزد به نوعی جنبه فرهنگی نیز دارند. معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یزد افزود: میتوان در این راه از پتانسیل همه فضاها و افراد در دانشگاه استفاده کرد و برنامههای راهبردی که از قبل تدوین شده است را اجرایی کرد.
وی در پایان بر استفاده هرچه بیشتر از پتانسیلها و استعدادهای دانشجویی در برگزاری مراسم و فعالیتهای فرهنگی دانشگاه تاکید کرد و دانشجویان را رکن اساسی دانشگاه توصیف کرد و گفت: در این هفته، برنامههای خوبی از جمله نشستهایی با هدف مطالبهگری دانشجویان در سطح دانشگاه و جامعه برگزار خواهد شد که از طریق پوستر و خبر اطلاع رسانیهای لازم صورت خواهد گرفت.
ادای احترام به مقام شامخ شهدای گمنام دانشگاه یزد و اجرای گروه سرود بچههای مسجد از دیگر برنامههای این مراسم بود.
روز دانشجو، در ایران به 16 ماه آذر اطلاق میشود. این روز، به یاد سه دانشجو به نامهای مصطفی بزرگنیا، احمد قندچی و آذر شریعترضوی که هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رییسجمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ 16 آذر 1332 (حدود چهار ماه پس از کودتای 28 مرداد همان سال) در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند، گرامی داشته میشود.
- شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۱:۲۶
- ۳۲۹ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی