بزرگنمایی:
نشست هماندیشی شرکتهای مهندسین مشاور استان روز گذشته در محل سالن اندیشه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد برگزار شد و مسائل و مشکلات آنها مورد بررسی دبیر شورای فنی استان و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد قرار گرفت.
تاج پرس/یزد
دکتر مجید دهقانیزاده با تاکید بر همفکری و هماندیشی با مشاوران استان در راستای ارتقاء سطح کیفی پروژههای عمرانی، گفت: باید با همکاری شرکتهای مهندسین مشاور استان فضایی ایجاد شود تا به طور جدی و به صورت منسجم و یکپارچه به این مهم ورود پیدا کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با بیان اینکه به دنبال آنیم که با کمک شرکتهای مهندسین مشاور استان، مسائل و مشکلات مشاوران را سامان دهیم، اظهار داشت: تاکید مقامات ارشد استان در تمامی جلسات به دستگاههای اجرایی در اجرای پروژههای عمرانی این است که اولویت با مشاوران و پیمانکاران بومی است.
دکتر دهقانیزاده به وضعیت مالی خوب استان در پایان سال 1400 و ابتدای سال 1401 اشاره کرد و بیان داشت: در این زمان اعتبارات قابل توجهی به صورت نقد به پروژههای سفر رییس جمهور به استان تخصیص داده شده و بسیاری از مطالبات این پروژهها پرداخت شده است.
دبیر شورای فنی استان نهضت ملی مسکن را برنامه مهم و اساسی دولت سیزدهم عنوان کرد و با اشاره به اینکه بستر کار برای مشاوران و پیمانکاران استان در این زمینه فراهم است، اذعان داشت: بسیاری از دستگاههای اجرایی مدعی آن هستند که مشاوران بومی ظرفیت خالی در این خصوص را ندارند.
دکتر دهقانیزاده راهاندازی و ایجاد تشکل و انجمن تخصصی مهندسین مشاور در استان را مهم خواند و دستگاههای اجرایی را ملزم به پاسخگویی به آن دانست و تصریح کرد: درست یا غلط بودن ادعای دستگاههای اجرایی زمانی مشخص میشود که حضور مشاوران در استان پررنگ شود و انجمن یا تشکل خود را عملیاتی کنند.
سپس محمد جواد ابوالحسینی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد تضعیف مشاوران با سابقه و قدیمی که منجر به از بین رفتن کوله باری از تجربیات و ظرفیتها در کشور شده است را تاسف بار خواند و گفت: معدل و وضعیت کشور در این زمینه افت کرده و در استان یزد نیز این افت شدیدتر احساس میشود.
محمد جواد ابوالحسینی شورای فنی استان را بالاترین مرجع فنی دانست که متاسفانه دستگاههای اجرایی و حتی شورای تامین استان به آن توجهی ندارند.
ابوالحسینی تصریح کرد: هدف این است تا شورای فنی استان را به جایگاه اصلی و حقوقی خودش برگردانیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد با بیان اینکه مدیریت کلان امور مشاوران و پیمانکاران باید ذیل شورای فنی استان باشد، از مشاوران خواست تا اختلافات داخلی خود را کنار گذاشته و سطح کیفی و کمی خود را ارتقاء دهند.
ابوالحسینی در ادامه سخنان خود از محسنات تشکیل انجمن صنفی برای مهندسین مشاور استان سخن گفت و اظهار داشت: خواست استان و مجوعه فنی آن این است که تا آنجایی که امکانپذیر باشد از ظرفیتهای بومی در پروژههای عمرانی استفاده شود.
وی با انتقاد از اینکه شرکتهای مهندسین مشاور استان آتلیه و تیم قوی در زمینه ارایه طرح به دستگاههای اجرایی را ندارند، افزود: باید بار دیگر کارنامه گذشته مشاوران استان بررسی شود.
محمد دهقان مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز در این نشست با توجه به اهمیت نقش و جایگاه مشاوران در عوامل نظام فنی و اجرایی استان، افزود: شرکتهای مهندسین مشاور استان میتوانند با کمک و ایفای نقش خود در پروژهها، استان را در پیشبرد اهداف توسعهای خود یاری دهند. محمد دهقان در ادامه گزارشی از وضعیت مشاوران استان را ارایه داد و بیان داشت: 45 شرکت مشاوره پایه 3 در استان و سامانه ساجات فعال بوده که در 8 گروه تخصصی با 21 تخصص در حال ارایه خدمات هستند. شرکتهای مهندسین مشاور حاضر در این نشست به بیان دیدگاهها، پیشنهادات، انتقادات، نقطه نظرات و راهکارها خود پرداختند که از مهمترین آنها میتوان به محدودیت منابع دولتی، ایجاد و راهاندازی انجمن صنفی، حمایت دولت از مهندسین مشاور، مشکلات مالی، وجود برخی تعارضات در قوانین امور مالیاتی و تامین اجتماعی، محور بودجهریزی و ضعف آن، چالش ساختار مهندسی، ارجاع نامناسب پروژههای دولتی به شرکتهای مهندسین مشاور، ضعف نظام کارفرمایی، عدم قیمتگذاری مشخص برای خدمات مشاوران از سوی دولت، عدم پاسخگویی تهران، نیاز به اطلاعرسانی در خصوص کمبود تخصصها، کم شدن فاصله میان این چنین نشستها اشاره کرد.
- سه شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۵:۱۵
- ۱۹۰ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی