بزرگنمایی:
مهران فاطمی به لزوم بررسی دلایل عدم تاثیر قابل توجه تعاونیها در اقتصاد اشاره و بر آسیب شناسی جدی این موضوع در قالب جلساتی با حضور ذینفان و ارائه مدل های لازمه برای افزایش سهم آنها در حوزه اقتصاد تاکید کرد.
تاج پرس/یزد
استاندار یزد در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان با قدردانی از ورود جدی و موثر کمیته امداد و بهزیستی یزد به حوزه اشتغال مددجویان تحت پوشش گفت: راهبرد توانمندسازی مددجویان به جای کمک مستقیم به آن ها بسیار ارزشمند و شایسته قدردانی است.
وی در ادامه با بیان اینکه رویکرد کشور در حوزه اقتصادی، «سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی» است، اظهارداشت: یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی، بحث مردمی سازی اقتصاد بوده و بهترین بستر مردمی کردن اقتصاد، تعاونی ها هستند.
مهران فاطمی با اشاره به ایجاد بیشترین میزان اشتغال در مجموعه های خرد و متوسط افزود:تعاونی ها بهترین بستر برای کسب و کارهای خرد و متوسط به منظور ایجاد زمینه اشتغال برای بخش های مختف و به ویژه مددجویان تحت پوشش کمیته امداد است.
وی از عزم جدی استان بر حمایت تعاونی ها و فراهم سازی زمینه فعالیت موثرتر آن ها خبرداد و گفت: در این راستا ستاد تسهیل ویژه ای به منظور«حفظ تعاونی های موجود و افزایش راندمان کاری آن ها» و «فعالسازی تعاونی های راکد و انجام حمایت های لازم» تا پایان سال 1401، تشکیل شود.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش الگوی حوزه اشتغال کمیته امداد خمینی (ره) را الگویی موفق دانست و بر تسری این الگو به سایر دهک های درآمدی و گسترش چتر اشتغال این دستگاه با حمایت استانداری، تاکید کرد.
فاطمی در ادامه به اهمیت و نقش بازاریابی در ارائه محصولات روستایی اشاره کرد و گفت: در این راستا باید تمهیدات لازم جهت فروش مناسب تولیدات، محصولات و کالاهای تولیدی روستائیان اندیشیده شود.
وی در ادامه به ضرورت تشکیل کارگروه ویژه اشتغال محرومین، روستائیان و بانوان اشاره و اضافه کرد: علی رغم کاهش نسبی نرخ بیکاری بانوان از سال گذشته تاکنون، باید با فکر و اندیشه ای نوآورانه تر و انجام اقدامات موثرتر در صدد کاهش نرخ بیکاری بانوان؛ که اکثر آن ها را فارغ التحصلان دانشگاهی تشکیل می دهند، برآییم.
استاندار یزد با بیان اینکه قرارگاه اشتغال استان باید به صورت شبانه روزی فعالیت داشته باشد، گفت: خروجی جلسات اشتغال ما باید ارائه و پیگیری طرح های موثر و کارآمد برای ایجاد فرصت های شغلی در تراز و شان بانوان؛ با نگاه ویژه به حوزه اقتصاد دیجیتال باشد.
فاطمی حوزه اقتصاد دیجیتال را یکی از بهترین حوزه های ظهور و بروز بانوان در عرصه اشتغال دانست و گفت: اقتصاد دیجیتال یکی از حوزه های تخصصی، شیرین و با فضایی آرام برای حضور بانوان است؛ که محورهای آن در برنامه یزد نوین نیز مشخص شده است.
وی در ادامه بیان کرد: مصوبات این جلسه باید اثرات ملموس و معناداری بر روی حوزه های مورد تصمیم و گفتگو در جلسه داشته و موجب تغییر سیمای تعاونی ها و کاهش نرخ بیکاری به ویژه در حوزه بانوان شود.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش نسخه حل مسئله اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی را «اشتغال فناورانه» عنوان و تصریح کرد: در صورت تغییر فضای اکوسیستم اشتغال استان به اشتغال فناورانه، شاهد تغییر فرهنگ استان و حل دیگر مسائل استان خواهیم بود.
فاطمی ادامه داد: تمام عناصر و بسترها باید برای تحقق اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد فناور به حرکت و جنبش در آید چرا که با این رویکرد حتی یک فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار در استان نخواهیم داشت.