معاون وزیر آموزش و پرورش:
بزرگنمایی:
معاون آموزش متوسطه وزیرآموزش و پرورش با اشاره به مصوبه اخیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری گفت: این مصوبه موجب ارتقای کیفیتبخشی آموزشی و توجه به محتوای درسی میشود.
تاج پرس/یزد
مهدی کاظمی در جمع معاونین آموزش متوسطه ادارات آموزش و پرورش استان یزد افزود: یکی چالش هایی که در دوره متوسطه با آن مواجه هستیم مقوله آزمون سراسری است که در سال های گذشته نظام تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار داده است .
وی با بیان اینکه سیستم ارزشیابی در هر کشور و نظام آموزشی، جهت دهنده است و مسیر آموزش را سیستم ارزشیابی تغییر داده و تعیین می کند اضافه کرد: متاسفانه کنکور، نظام و تعلیم و تربیت ما را به سمت خود کشانده و فضای کنکور به دوره ابتدایی رسیده است.
کاظمی خاطرنشان کرد: مصوبه اخیر کنکور شاید ایدهآل نباشد اما قطعا به مراتب از وضعیت کنونی آزمون سراسری بهتر خواهد بود.
وی با بیان این که در این مصوبه، توجه به برنامه درسی و حاکمیت آن و محتوای این برنامه و عمق بخشیدن آن به یادگیری دانش آموزان لحاظ شده و کمک خواهد کرد؛ تصریح نمود: در این مصوبه به اهمیت موضوع کتب درسی بیشتر توجه شده و قرار است سوابق تحصیلی با تاثیر 60 درصد، ملاک پذیرش دانش آموزان در کنکور سراسری باشد ولی این مصوبه در کنکور 402 لحاظ نمی شود بلکه برای آزمون 404 و 405 با تاثیر 60 درصدی اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: در خردادماه امسال سوابق تحصیلی برای پایه تحصیلی 12 با تاثیر 40 درصد را خواهیم داشت و در کنکور 403 هم سوابق تحصیلی برای همین پایه با تاثیر 50 درصد را داریم و سال 403 به 50 درصد فقط در پایه 12 می رسد.
وی گفت: در سال 404 سوابق تحصیلی در آزمون سراسری برای پایه های 11 و 12 با تاثیر 60 درصدی و در سال 405 برای پایه های تحصیلی دهم و یازدهم و دوازدهم با تاثیر 60 درصدی منظور می شود.
وی با بیان این که این مصوبه کمک زیادی به فرایند یادگیری دانش آموزان می کند تصریح کرد: دانش آموزان آموزش را رها می کنند و از همان ابتدا به دنبال تست زدن هستند که تست زدن قطعا یادگیری عمیقی نیست؛ با توجه به پژوهش های انجام شده ، عمق یادگیری دانش آموزان در علوم پایه افت کرده است زیرا آن ها فقط فرمول حفظ می کنند که این باعث میشود سوابق تحصیلی و کتاب درسی و محتوای برنامه بیشتر شود.
وی گفت: ضریب در دروس عمومی در کنکور سال های قبل بین 12 تا 18 درصد بود ولی در کنکور امسال به 26 درصد رسیده و تا سه سال آینده به 30 درصد می رسد.
وی با اشاره به آموزش دانش آموزان در رشته های مهارتی گفت: اکنون 40 هنرستان در جوار کارخانجات در سراسر کشور راه اندازی شده است؛ امسال 530 میلیارد تومان برای تجهیز هنرستان های استان ها تخصیص یافته و تا پایان سال 700 میلیارد تومان دیگر اختصاص می یابد که 300 تا 400 میلیارد تومان آن ظرف چند هفته آینده تامین می شود.
همچنین برای هنرستان ها طی 15 سال گذشته چیزی به عنوان ردیف بودجه سرانه نداشتیم اما با پیگیری های صورت گرفته 15 میلیارد تومان با این ردیف بودجه به هنرستان استان ها تزریق شد.
رویکرد دولت سیزدهم عدالت آموزشی است و اکنون در دور افتاده ترین مناطق کشور کلاس های درس تشکیل می شود به طوری که اکنون 500 کلاس یک نفره در کشور داریم.
مدیر کل آموزش و پرورش یزد هم در این جلسه گفت: استان یزد با توجه به روحیه سخت کوشی و تلاش خود با حد اقل ها بیشترین بهره وری را داشته است اما معمولا در ارزیابی ها و تخصیص اعتبار و نیروی انسانی آن طور که شایسته است مورد توجه واقع نشده است.
وی اظهار داشت: صدر نشینی دانش آموزان ما در کنکور به عنوان نگاه مثبت دیده نمیشود و در این موفقیت 2 فاکتور تعهد معلمان و تلاش دانش آموزان نقش مهمی دارد.
رحیمی نژاد گفت: ما برای سوق دادن دانش آموزان به سمت رشته های مهارتی برنامه های مختلفی داریم که در این زمینه چند هنرستان در جوار کارخانه ها ایجاد شده است.
وی کمبود نیروی انسانی در هنرستان ها و فرسوده بودن تجهیزات را از جمله مشکلات این مراکز در استان اعلام کرد.
- چهارشنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۵:۱۹
- ۲۳۸ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی