بزرگنمایی:
الگوی کشت یک ضرورت برای همه کشورها است که بر پایه شرایط اقلیمی و اکولوژیکی بتوانند یک تولید اقتصادی را در مناطق خودشان برنامهریزی کنند.
تاج پرس/یزد
الگوی کشت فقط متعلق به وزارت جهاد نیست و همه دستگاهها باید در آن مشارکت کنند، براساس مصوبهای که در شورای عالی آب با حضور رئیس جمهور انجام شد، معاون اول رئیس جمهور، رئیس کارگروه الگوی کشت در کشور است و در استانها هم کارگروه استانی الگوی کشت به ریاست استانداران تشکیل میشود و تلاش میکند که الگوی کشت را در استانها عملیاتی کند.
برای اینکه الگوی کشت بتواند مستقر شود، ما یارانههای کشت را کاملا روی الگوی کشت انجام میدهیم، در این راستا از امسال هم یارانه کود را براساس الگوی کشت روی محصولات اساسی اعمال میکنیم و از ابتدای سال 1402 نیز برای صیانت از کشاورزان و جلوگیری از متضرر شدن آنها، عوارض محصولات آببر را روی الگوی کشت اعمال خواهیم کرد.
تمام تلاش ما این است که کشاورزان محصولات اساسی را برای خودکفایی و امنیت پایدار غذایی تولید کنند و معیشت کشاورز نیز تامین شود.
آذربایجان شرقی یکی از قطبهای مهم کشاورزی ایران، با جایگاه ویژه از نظر منابع انسانی و سرمایهگذاری است، 1.2 میلیون هکتار اراضی، استان آذربایجان شرقی را به قطب امنیت غذایی کشور تبدیل کرده است.
برای پایداری الگوی کشت، باید زنجیره ارزش را کامل کنیم، این اتفاق امروز با کمک سرمایهگذاران استان آذربایجان شرقی در این منطقه به عنوان شهرک افزودنیهای گیاهی، دارویی و کشاورزی انجام شده است، که میتواند تامین کننده امنیت معیشت کشاورزمان باشد، زنجیره ارزش را تکمیل کند، ارزش افزوده از بخش کشاورزی خارج نشود و کشاورزمان بتوانند از این ارزش افزوده بهرهمند شوند.
حمایت از صنایع فرآوری و تبدیلی کشاورزی یکی از موضوعات محوری وزارت جهاد کشاورزی است، در حوزه زنجیره ارزش در 31 استان کشور دچار نقص هستیم، یکی از موضوعات مهم و محوری ما در سال 1402 که در حال حاضر در قانون بودجه نیز، لایحه آن در حال انجام است، حمایت از صنایع فرآوری و تبدیلی کشاورزی است.
این موضوع در سفرهای رییس جمهور نیز یکی از محورهای مهم بوده و امیدواریم در هفته آینده با اتفاقی که در حمایت از حوزه کشاورزی خواهد افتاد، بتوانیم یک جهش را در اجرای پروژههای بخش کشاورزی داشته باشیم.
تلاش ما بر این است که کشاورزان بدون دغدغه کشتشان را انجام دهند، برای حمایت از گندمکاران در کشت پاییزه امسال، یارانه کشت برای گندمکاران اعمال میکنیم و کشت قراردادی را نیز شروع کردهایم تا کشاورزان گندمکار بدون دغدغه تامین مالی، از بیمه و کود لازم برای انجام کشت برخوردار شوند و زمانی که محصولشان را تحویل میدهند، تسویه حساب صورت گیرد.
- شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۶:۰۶
- ۱۹۹ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی