آخرین مطالب

ویروس کرونا باعث مرگ بیش از 100 هزار نفر در جهان شده است

برندگان و بازندگان نظم نوین جهانی در دوران پساکرونا کدام بازیگران خواهند بود؟ اخباربین المللی - حقوق بین الملل

برندگان و بازندگان نظم نوین جهانی در دوران پساکرونا کدام بازیگران خواهند بود؟

  بزرگنمایی:
پرسش اصلی این است که پاندمی کرونا چگونه باعث رقابت برای کسب مقام رهبری جهانی خواهد شد و کدام کشور‌ها موثرترین پاسخ را برای مقابله با ویروس کرونا ارائه داده‌اند. دیپلمات‌ها و سفرا به شدت در حال دفاع از عملکرد دولت‌های خود در مدیریت بحران هستند و در برابر انتقادات موضع گیری کرده و از خود دفاع می‌کنند

تاج پرس ؛ روزنامه "گاردین" با انتشار گزارشی به گمانه‌زنی درباره برندگان و بازندگان جهانی میدان مبارزه با کرونا پرداخته و می‌نویسد: "به نظر می‌رسد تصور روزگاری بهتر پس از شیوع کرونا در جهان قدری خوش‌خیالانه است به خصوص زمانی که "امانوئل مکرون" رییس جمهوری فرانسه گفته است جهان در "جنگ علیه دشمنی نامرئی" به سر می‌برد. توصیفی که به خوبی نشان می‌دهد شیوع این ویروس تا چه اندازه پیامد‌های سیاسی و اقتصادی به همراه خواهد داشت.

برندگان و بازندگان نظم نوین جهانی در دوران کرونا و پس از آن کدام بازیگران خواهند بود؟

اکنون با شیوع این ویروس ایدئولوژی‌های رقیب، بلوک‌های قدرت، رهبران و نظام‌های همبستگی اجتماعی همگی با اضطراب در محک آزمون قرار گرفته‌اند. هر فردی در دهکده جهانی در حال درس گرفتن است. در فرانسه، مکرون پیش‌بینی می‌کند که اکنون زمانی است که سبب می‌شود ما بیشتر فکر کنیم و متوجه شویم آنچه سال‌ها وقوع اش را ناممکن می‌دانستیم در حال روی دادن است و زمانی که بر این ویروس پیروز شویم به روز پیش از آن باز نخواهیم گشت و از نظر اخلاقی قوی‌تر خواهیم بود. او وعده داده که فرانسه سرمایه گذاری بیشتری در حوزه بهداشت و درمان خواهد کرد.

در آلمان، "سیگمار گابریل" وزیر خارجه از حزب سوسیال دموکرات پیش‌بینی کرده که نسل آینده با دیدی خام و ساده‌انگارانه به جهانی شدن نگاه نخواهد کرد. در ایتالیا، "متئو رنزی" نخست‌وزیر سابق خواستار تشکیل کمیسیونی برای آینده شده است. "هنری کیسینجر" وزیر خارجه سابق دولت نیکسون گفته که باید خود را برای نظم جهانی پساکرونایی آماده کنیم. "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل می‌گوید کرونا نشان داد رابطه بین قدرت‌ها باید تقویت شود و تنها با در کنار هم بودن کشور‌ها می‌توان بر این ویروس فائق آمد.

واقعیت آن است که متفکران جهان بحث اصلی‌شان بر سر همکاری نیست بلکه به ظهور رهبران امریکا و چین به عنوان قدرت‌های اصلی جهان در دوران پسا کرونا می‌اندیشند. در این میان، بریتانیا به مثابه جزیره‌ای جدا افتاده و درگیر مسائل داخلی خود بوده است. آنچه در کشور‌های اروپایی، امریکا و آسیا مورد بحث است سخن گفتن درباره فضیلت نظام‌های بهداشتی متمرکز و یا منطقه‌ای شده و همچنین درباره شکنندگی فرایند جهانی شدن است. همچنین، پوپولیسم، آینده اتحادیه اروپا و نفع احتمالی اقتدارگرایی نیز از جمله موضوعات دیگر مورد بحث در این روز‌ها هستند. پرسش اصلی این است که پاندمی کرونا چگونه باعث رقابت برای کسب مقام رهبری جهانی خواهد شد و کدام کشور‌ها موثرترین پاسخ را برای مقابله با ویروس کرونا ارائه داده‌اند. دیپلمات‌ها و سفرا به شدت در حال دفاع از عملکرد دولت‌های خود در مدیریت بحران هستند و در برابر انتقادات موضع گیری کرده و از خود دفاع می‌کنند. حس غرور ملی و تمجید نظام بهداشت و درمان کشور‌های مختلف در مرکز بحث‌ها قرار دارد هر کشوری به همسایگان خود نگاه می‌کند و اینکه کدام یک سریع‌تر توانسته‌اند با تصمیمات‌شان به کاهش منحنی ابتلای افراد کمک کنند".

این روزنامه در ادامه می‌نویسد: "گروه بین المللی بحران در گزارشی به این موضوع پرداخته که کرونا چه تغییر دائمی‌ای را در سیاست بین الملل ایجاد خواهد کرد. این مرکز تحقیقاتی می‌نویسد بحث اصلی کنونی بر سر رقابت دو ایده است: این که آیا دولت‌های لیبرال در مدیریت بحران‌های اجتماعی موفق‌تر هستند یا دولت‌های غیر لیبرال. همچنین، این ویروس آزمونی برای میزان کارامدی سازمان‌هایی، چون سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل متحد است.

بسیاری مدعی هستند که شرق بازی مبارزه با کرونا را برده است. از جمله، "بیونگ چول هال" فیلسوف اهل کره جنوبی که در مقاله‌ای در "ال پائیس" نوشته که دولت‌های آسیایی، چون کره جنوبی، ژاپن، چین، هنگ کنگ، تایوان و سنگاپور که ذهنیتی اقتداگرا نشات گرفته از فرهنگ و سنت‌های‌شان به خصوص آموزه‌های کنفوسیوس داشتند پیروز میدان مبارزه علیه کرونا بودند. او می‌نویسد مردم در این کشور‌ها کم‌تر حس عصیانگری دارند و از دولت‌های‌شان تبعیت می‌کنند. در اروپا، اما قضیه برعکس است. همچنین، از دید او شرقی‌ها به دولت‌های‌شان اعتماد بیشتری دارند و زندگی روزانه سازماندهی‌شده‌تری دارند. همچنین، نظارت دیجیتالی بر جامعه نیز به قدرت‌های آسیایی در مهار کرونا کمک کرد. او پیش‌بینی می‌کند که اکنون چین می‌تواند مدل "دولت پلیسی" خود را به عنوان الگویی موفق در مقابله با کرونا به سایر کشور‌های جهان عرضه کند. از دید او چین نشان داد که از نظر سیستماتیک نظام برتری دارد و از این نظر به خود می‌بالد. او می‌گوید در دوران پسا کرونا احتمالا رای‌دهندگان غربی که تا پیش از آن آزادی برای‌شان اولویت داشت این بار به امنیت رای خواهند داد و آزادی شان را قربانی ساخت.

در میان متفکران غربی نیز "استفن والت" نظریه‌پرداز روابط بین الملل هاروارد معتقد است چین پیروز میدان بوده و توانسته از موقعیت استفاده کرده و نظام سیاسی و الگوی خود را توجیه کند. او معتقد است در دنیای پساکرونا شاهد تغییر توازن قوا از غرب به شرق خواهیم بود. از دید او سنگاپور و کره جنوبی بهترین پاسخ را دادند و چین نیز پس از جبران اشتباهات اولیه خود اوضاع را به خوبی مدیریت کرد. او اشاره می‌کند که مدیریت بحران از سوی امریکا و دولت‌های اروپایی، اما همراه با تردید و ضعف بود.

"اسلاوی ژیژک" فیلسوف نیز با هراس معتقد است که شاهد شیوع الگوی اقتدارگرایی در اروپا خواهیم بود. "شیوشانکار منون" استاد دانشگاه اشوکا در هند، اما نظر مخالفی دارد و می‌گوید تجربه مقابله با کرونا نشان داد لزوما دولت‌های اقتدارگرا و پوپولیست موفق نبوده‌اند بلکه این تایوان و کره جنوبی دو دموکراسی آسیایی بودند که واکنش موفقی برای مهار کرونا از خود نشان دادند.

"فرانسیس فوکویاما" نیز نوع واکنش آلمان و کره جنوبی را ستوده است. کره جنوبی به عنوان الگوی رقیب و دموکراتیک در برابر الگوی اقتدارگرای چین با انجام آزمایش‌های کرونا در بین شهروندان‌اش الگوی موفقی را در مقابله با کرونا به نمایش گذاشت به گونه‌ای که آلمان نیز از آن الگو پیروی کرد. با این حال، اقتصاد کره جنوبی وابسته به صادرات است و در بلندمدت به دلیل شیوع گسترده کرونا در غرب با مشکل مواجه خواهد شد چرا که کرونا سبب ایجاد اختلال در زنجیره عرصه جهانی خواهد شد".

این روزنامه در پایان می‌نویسد: "واقعیت آن است که بازنده بزرگ دوره کرونا اتحادیه اروپا بود. اروپایی‌ها نشان دادند که قدرت و آمادگی کافی را برای مقابله با بحران ندارند. شکاف عمیقی میان جنوب و شمال اروپا وجود دارد. هلند و آلمان نگران هستند که ایتالیا در جنوب اروپا از بحران کرونا سوء استفاده کرده و ایده خروج از منطقه پولی یورو برای خلاص‌شدن از زیر بار بدهی هایش به دولت‌های شمال اروپا را مطرح کند".


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد

برترین دروازه بان‌های سال 2024

قیمت خودرو امروز 27 آذر 1403 / خودرو چینی کله پا شد +جدول

حقوق کارمندان، بازنشستگان و سربازان تغییر کرد

اعضای هیات امنای خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب شدند

رفع موانع و تسهیل گری زیست بوم استارتاپی استان

اقدامات اثرگذار درکاهش تلفات جانی درمحورهای مواصلاتی استان

سومین دوره لیگ برتر تیمی دارت کارگران کشور

شناسایی تعدادی از دانش آموزان توانمند از طریق تعریف طرح پژوهشی

جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی: نگاهی به چالش‌های آموزش عالی

نماینده ی جدید مدیران مسئول درهیات نظارت برمطبوعات مشخص شد

اجرای طرح‌های پژوهشی، آموزشی ، مطالعاتی بین خانه فناور محیط زیست و پارک علم و فناوری یزد

یزدجزو پنج استان صنعتی کشور به لحاظ مصرف گاز است

اولین جشنواره سراسری هنرهای تجسمی دانشجویان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

نمایشگاه ثمره نوآوری و تلاش بی‌وقفه جوانان استان است

غذای سالم موجب سلامت جسم و روان می‌شود

خاک مظلوم‌ترین مولفه طبیعت که باید به آن توجه ویژه‌ای شود

اکنون شش هزار و 200 دانشجو در 107 مقطع تحصیلی از رشته‌های بهیاری و بهورزی درحال آموزش هستند

تأکید بر اهمیت الگوپذیری از شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س)

بیمه «فرهنگ و هنر» عنوانی که از این پس اعضای صندوق اعتباری هنر و هنرمندان با آن بیمه می‌شوند

احداث ساختمان اداری آستان قدس رضوی به مساحت 2467/43 متر مربع در شهرستان بهاباد

سنددار شدن رودخانه ای به مساحت 2520 متر مربع در استان

اصلاح و بازسازی حدود 2 هزار متر از خط انتقال مجتمع آبرسانی امام حسین(ع)

بیماران نیازمند به خون را در فصل سرما از یاد نبریم

ثبت نام یک هزار و661 نفر برای شرکت در دوازدهمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی استان یزد

بیشترین خسارت پرداختی بیمه در استان مربوط به تصادفات است

کشف یک تن انواع مواد مخدر در محورهای ورودی یزد

امکان دریافت گواهی‌نامه مالکیت ملک در سامانه کاتب فراهم شد

ترویج فرهنگ اهدای خون در بین جوانان و بانوان و خانواده ها

مشارکت اکثر بهره‌برداران یزدی در سرشماری کشاورزی

توسعه اقتصادی استان با تمرکز بر مسائل زیست محیطی،حفظ منافع نسل‌های آینده

تدوین استاندارد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری استان تشریح شد

گامی موثردر حوزه شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی

برگزاری اولین همایش استانی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری در دانشگاه یزد

برگزاری اولین رویداد ورزشی کشوری در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد

جدول نرخ گاز مایع مازاد بر سهمیه در سامانه سدف

حلقه صالحین برون سازمانی بانوان استاندارد یزد برگزار شد

مهمترین اهداف رزمایش ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های خدمت رسان و امدادگر