سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه :
بزرگنمایی:
سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه در خصوص افزایش احتمال ابتلا به بیماری تب مالت در اثر مصرف لبنیات سنتی و فله ای و عدم استفاده از لبنیات پاستوریزه هشدار داد.
تاج پرس/یزد
دکتر حسن شیخی با بیان اینکه تب مالت یکی از خطرناکترین و مسریترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است، اظهار کرد: بروسلاها در انواع مختلف شیر، خامه و پنیر تازه برای دوره های زمانی متغیر زنده باقی می مانند. پنیر غیر پاستوریزه تهیه شده از شیر غیر پاستوریزه که به مدت طولانی باکتری را در خود حفظ می نماید. همچنین دیگر فرآورده های مصرفی تهیه شده از حیوانات آلوده چون جگر و گوشت که به صورت خام یا نیم پزمصرف می شوند نیز منبع عفونت محسوب می شوند.
سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه درمورد علایم این بیماری تصریح کرد: علائم تب مالت می تواند هر زمانی از چند روز تا چند ماه پس از ابتلا به عفونت بروز نماید. این علائم می تواند شامل تب،لرز تعریق درد مفاصل و خستگی درد کمر سردرد باشد. معمولاً عفونت می تواند با آنتی بیوتیک درمان شود. ممکن است درمان چند هفته تا چند ماه به طول بیانجامد با این حال دوره های عود شایع است.
وی در خصوص نحوه پیشگیری از تب مالت در دامها، تصریح کرد: پیشگیری و کنترل بیماری در حیوانات از طریق مایه کوبی دامها، رعایت اصول بهداشتی ، امنیت زیستی و شناسایی و حذف دام های آلوده انجام می شود. پیشگیری بیماری در انسان مستلزم مصرف لبنیات پاستوریزه، استفاده از دستکش هنگام قطعه کردن گوشت، استفاده از وسایل حفاظتی همچون دستکش، ماسک و لباس کار مخصوص و... هنگام ورود به دامداری می باشد.
وی در پایان عنوان کرد: عامل بیماری تب مالت در شیر در حال جوشیدن از بین میرود، پنیر نیز باید به مدت دو ماه در آب نمک اشباع نگهداری شود و اگر دامی مبتلا به تب مالت باشد، جنین سقط شده ی آن باید به روش بهداشتی دفن و ترشحات از محل خارج و مکان ضدعفونی شود، همچنین مکانی جدا برای زایمان دامها درنظر گرفته تا اگر دامی مبتلا به تب مالت باشد، دیگر دامها به بیماری بروسلوز مبتلا نشو
- سه شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۲:۰۰
- ۱۸۷ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی