آخرین مطالب

وقتی ده‌ها هزار جوجه یک روزه زنده به گور می‌شوند تا سندی باشند بر ناتوانی ما انسان ها استخدامی - اقتصادی - حقوقی و قضایی - بانک قوانین ومقررات کسب و کار

وقتی ده‌ها هزار جوجه یک روزه زنده به گور می‌شوند تا سندی باشند بر ناتوانی ما انسان ها

  بزرگنمایی:
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد ، شاید برای مرغداران طبیعی باشد، اما برای من کشتار ده‌ها هزار جوجه یک روزه به علت آن چه شرایط سخت و نگران کننده مرغداران عنوان می‌شود غیرقابل قبول بود. در هفته‌های گذشته انتشار تصاویری از کشتار جوجه‌های یک روزه در کشور خبر ساز شده بود، موضوعی که اگر چه به گفته مسئولان امر در وزارت جهاد کشاورزی طبیعی بود، اما آنگونه که مرغداران می‌گفتند این شرایط سخت و نگران کننده بود که باعث شده بود پرورش دهندگان مرغ گوشتی تمایلی به جوجه ریزی نداشته باشند و تولید کنندگان جوجه یک روزه نیز مجبور به از بین بردن آن شوند. اما این شرایط سخت و نگران کننده چه بود و چگونه می‌شد از ادامه این بحران در صنعت مرغداری جلوگیری کرد.

یزد، قطب صنعت مرغداری 
استان یزد از دیرباز از قطب‌های صنعت مرغداری کشور بوده است. سری به سازمان جهاد کشاورزی استان می‌زنم. به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ، هم اکنون هزار و 100 واحد مرغداری در این استان فعال است و سالانه در این واحدها، 66 هزار تن گوشت مرغ تولید می‌شود.
حکایت جوجه‌هایی که یک روزه پرکشیدندسیدمصطفی سجادی پور می‌گوید: یزد به لحاظ تولید گوشت و جوجه از قطب‌های صنعت مرغداری کشور است و سالانه 34 هزار تن گوشت مرغ مازاد بر مصرف این منطقه به بازار استان‌های فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان عرضه و مصرف می‌شود.
وی می گوید : کیفیت تولیدات یزد نیز در مقایسه با سایر استان‌ها شرایط بهتری دارد و عمده مشتریانی که از دیگر استان‌ها مرغ تولیدی یزد را می‌خرند، هم از قیمت و هم از کیفیت آن رضایت دارند. با این حال  سری با تاسف تکان می‌دهد و می‌گوید متاسفانه با شیوع کرونا، همه مرغ‌ها در سالن‌های پرورش مرغداری‌ها ماندند و به بازار عرضه نشدند.
صنعتی که حال و روز خوبی ندارد 
دل به جاده سپردم. مسیرم یکی از روستا‌های منطقه نصرآباد شهرستان تفت در 60 کیلومتری مرکز استان یزد بود. با مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان یزد که خود نیز صاحب یک واحد مرغداری است به گفتگو نشستم.
آقای میری می‌گوید: بخشی از مشکلات ناشی از شیوع بیماری کرونا و کاهش مصرف مرغ بدلیل تعطیلی تالارها، رستوران‌ها و مراکز تهیه غذا است. 
وی  می‌افزاید: بخش دیگری از مشکل به دلیل افزایش جوجه ریزی مرغداران در سه ماهه پایانی سال گذشته است که موجب شد تا بازار مرغ با افزایش عرضه مواجه شود.حکایت جوجه‌هایی که یک روزه پرکشیدند
بعد از پیمودن مسافت یک ساعته، به یک واحد مرغداری رسیدم. واحد 10 هزار تایی پرورش مرغ که آخرین روز‌های دوره پرورش را می‌گذراند.
عباس آقا مدیر واحد مرغداری می‌گوید: ضرر وارد شده در این دوره برای هر واحد مرغداری 10 هزار قطعه‌ای بیش از 30 میلیون تومان است و در مجموع صنعت مرغداری استان یزد در این روز‌ها بین 20 تا 30 میلیارد تومان متضرر شده است.
لباسم را عوض کردم و تا راهرو جلو سالن مرغداری پیش رفتم. مرغ‌هایی که تقریبا آماده انتقال به کشتارگاه بود، اما بازاری برای عرضه نبود.
وزنشان به اصطلاح مرغدار‌ها "سایز" بود، حدود 1200 تا 1300 گرم. اگر بیش از این، مرغ‌ها بمانند و به بازار نروند، هم وزن شان اضافه می‌شود و هم مرغدار از عهده مخارج سنگین خوراک شان برنمی آید.حکایت جوجه‌هایی که یک روزه پرکشیدند
وی می‌افزاید: قیمت تمام شده هر کیلو مرغ برای مرغدار چیزی حدود 9 هزار تومان است در حالی که در بازار مرغ را به ازای هر کیلو 6 هزار تومان می‌خرند.
اما مشکل به همین جا ختم نمی‌شد. کمبود نهاده‌های مورد نیاز مرغداران بدلیل اختصاص نیافتن ارز دولتی برای واردات آن مشکل را بدتر کرده بود.
در هر دوره مرغداران استان یزد به 13 هزار تن نهاده‌های طیور نیاز دارند که در مدت 2 ماه گذشته تامین نشده، موضوعی که قیمت نهاده‌های طیور را در بازار آزاد تا 80 درصد افزایش داده است.
البته این مسئله به جز افزایش 12 درصدی نهاده‌ها از سوی دولت بود. این مشکلات نه تنها در مرغداری عباس آقا مشهود بود بلکه در جای جای استان یزد به خوبی خود را نشان می‌داد.

زنگ خطر صنعت مرغداری
برای بررسی بیشتر موضوع به شرکت تعاونی مرغداران شهرستان تفت رفتم و با مدیر عامل این شرکت تعاونی به گفتگو نشستم. او دل پر دردی داشت، ساعتی را با او هم صحبت شدم تا بیشتر با اوضاع و احوال این روز‌های صنعت مرغداری آشنا شوم.
امینی می‌گوید: با مشکلات پیش آمده، مرغداران رغبتی برای جوجه ریزی ندارند و این زنگ خطری برای آینده این صنعت و تامین مرغ در ماه‌های آینده خواهد بود.
وی می‌افزاید: یکی از دلایل کشتار جوجه‌های یک روزه در کشور همین مشکلات صنعت مرغداری است که تولید کنندگان را با مشکل مواجه ساخته است.
مدیر عامل شرکت تعاونی مرغداران شهرستان تفت در حالی که دفاتر فروش مرغ گوشتی اش را از ابتدای امسال ورق می‌زد، گفت: فروش هر کیلو مرغ ما از ابتدای امسال از 6 هزار  تا 6 هزار و 500 تومان بوده در حالی که قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ، 9 هزار تومان است. 
بررسی هایم را دوباره تا جهاد کشاورزی ادامه دادم. معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان یزد نیز به مشکل نهاده‌های دامی اشاره می‌کند و می‌گوید: در 2 ماه گذشته بیش از 25 هزار تن سفارش انواع نهاده‌های دامی در استان یزد ثبت و حتی مبالغ آن نیز پرداخت شده، اما تاکنون تحویل نشده است.حکایت جوجه‌هایی که یک روزه پرکشیدند
نادر سلیم ادامه می‌دهد: 70 درصد نهاده‌های دامی مورد نیاز در صنعت مرغداری از خارج کشور تامین می‌شود و تنها 30 درصد داخلی است.
او می‌گوید: بنادر ما از نهاده‌های دامی پر است، اما دولت باید ارز آن را اختصاص دهد تا آزاد سازی شود و این مشکل در یکی دو ماه گذشته هر روز بیشتر شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان یزد مشکل دیگری را هم یادآور می‌شود و آن افزایش سنِ 660 هزار مرغ تخم گذار استان است
که چاره‌ای جز کُشت آن نیست. مسئله‌ای که در شرایط کنونی مشکلات این حوزه را بیشتر کرده است.

بازاری راکد برای مرغداران
شیوع ویروس کرونا همراه با تعطیلی رستوران‌ها و مراکز تهیه و توزیع غذا و از سوی دیگر کاهش مصرف مرغ بین مردم، صنعت مرغداری را نه تنها در کشور بلکه در استان یزد هم با مشکلات جدی مواجه کرده است.
مرغدارانی که به امید فروش شب عید جوجه ریزی خوبی داشته اند، اکنون در این شرایط نه تنها فروش خوبی ندارند بلکه مجبورند پایین‌تر از قیمت مصوب دولتی نیز مرغ‌های خود را بفروشند.
سری به بازار فروش مرغ زدم. قیمت مرغ اختلاف زیادی داشت. مرغی که در یک فروشگاه در حوالی مرکز شهر، 9 هزار تومان، در فروشگاهی دیگر 11 هزار تومان و در فروشگاه‌هایی هم 11 هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد. مهمتر اینکه قیمت مصوب گوشت مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار ،  12 هزار و 500 تومان است و مرغداران مجبورند مرغ هایشان را به هر قیمتی بفروشند.
حکایت جوجه‌هایی که یک روزه پرکشیدندمشکل مرغداران اگر چه بخش عمده‌ای از آن کشوری است، اما برای پیگیری موضوع به سراغ معاون اقتصادی استاندار رفتم. عظیمی می‌گوید: پیگیری‌ها و جلسات زیادی برای حل مشکل مرغداران داشته است.
به گفته او حاصل این جلسات افزایش ظرفیت کشتارگاه‌های استان، حمل بخشی از نهاده‌های دامی از بنادر کشور به استان و خرید و ذخیره سازی بخشی از گوشت مرغ توسط پشتیبانی امور دام بوده است. با این حال مشکل همچنان باقی است و مرغداران با مشکل مواجهند. 

مرغ از سبد غذایی پر می‌کشد
حالا بهتر می‌توانم مشکلات مرغداران را درک کنم. نمی‌توان پیش بینی دقیقی داشت، اما احتمالا در سه ماه آینده شاید مجبور شدیم مرغ را که یکی از محبوبترین غذای ما ایرانی هاست با قیمت بیشتری بخریم.
با این حال امیدوارم مسئولان با برنامه ریزی جدی تری بکوشند مرغ از سبد غذایی ما ایرانی‌ها پر نکشد.این در حالیست که صنعت مرغداری استان یزد با جایگاه و ظرفیت بالایی که دارد می‌تواند هم بخشی از اشتغال را داشته باشد و هم رونق اقتصادی را برای خیلی‌ها فراهم کند.
مطمئنا در شرایط پس از کرونا اگر مسئولان جدیت و تلاش بیشتری داشته باشند این صنعت مهم کشور هم از رکود بیرون خواهد آمد و روز‌های خوبی پیش روی آن خواهد بود. روز‌هایی که دیگر جوجه‌های یک روزه مجبور نخواهند بود تاوان کمبود‌ها و مشکلات ما انسان‌ها را پس بدهند. 

نویسنده غلامرضا استاد


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد

برترین دروازه بان‌های سال 2024

قیمت خودرو امروز 27 آذر 1403 / خودرو چینی کله پا شد +جدول

حقوق کارمندان، بازنشستگان و سربازان تغییر کرد

اعضای هیات امنای خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب شدند

رفع موانع و تسهیل گری زیست بوم استارتاپی استان

اقدامات اثرگذار درکاهش تلفات جانی درمحورهای مواصلاتی استان

سومین دوره لیگ برتر تیمی دارت کارگران کشور

شناسایی تعدادی از دانش آموزان توانمند از طریق تعریف طرح پژوهشی

جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی: نگاهی به چالش‌های آموزش عالی

نماینده ی جدید مدیران مسئول درهیات نظارت برمطبوعات مشخص شد

اجرای طرح‌های پژوهشی، آموزشی ، مطالعاتی بین خانه فناور محیط زیست و پارک علم و فناوری یزد

یزدجزو پنج استان صنعتی کشور به لحاظ مصرف گاز است

اولین جشنواره سراسری هنرهای تجسمی دانشجویان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

نمایشگاه ثمره نوآوری و تلاش بی‌وقفه جوانان استان است

غذای سالم موجب سلامت جسم و روان می‌شود

خاک مظلوم‌ترین مولفه طبیعت که باید به آن توجه ویژه‌ای شود

اکنون شش هزار و 200 دانشجو در 107 مقطع تحصیلی از رشته‌های بهیاری و بهورزی درحال آموزش هستند

تأکید بر اهمیت الگوپذیری از شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س)

بیمه «فرهنگ و هنر» عنوانی که از این پس اعضای صندوق اعتباری هنر و هنرمندان با آن بیمه می‌شوند

احداث ساختمان اداری آستان قدس رضوی به مساحت 2467/43 متر مربع در شهرستان بهاباد

سنددار شدن رودخانه ای به مساحت 2520 متر مربع در استان

اصلاح و بازسازی حدود 2 هزار متر از خط انتقال مجتمع آبرسانی امام حسین(ع)

بیماران نیازمند به خون را در فصل سرما از یاد نبریم

ثبت نام یک هزار و661 نفر برای شرکت در دوازدهمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی استان یزد

بیشترین خسارت پرداختی بیمه در استان مربوط به تصادفات است

کشف یک تن انواع مواد مخدر در محورهای ورودی یزد

امکان دریافت گواهی‌نامه مالکیت ملک در سامانه کاتب فراهم شد

ترویج فرهنگ اهدای خون در بین جوانان و بانوان و خانواده ها

مشارکت اکثر بهره‌برداران یزدی در سرشماری کشاورزی

توسعه اقتصادی استان با تمرکز بر مسائل زیست محیطی،حفظ منافع نسل‌های آینده

تدوین استاندارد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری استان تشریح شد

گامی موثردر حوزه شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی

برگزاری اولین همایش استانی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری در دانشگاه یزد

برگزاری اولین رویداد ورزشی کشوری در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد

جدول نرخ گاز مایع مازاد بر سهمیه در سامانه سدف

حلقه صالحین برون سازمانی بانوان استاندارد یزد برگزار شد

مهمترین اهداف رزمایش ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های خدمت رسان و امدادگر