بزرگنمایی:
ییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در خطبه های نماز جمعه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، مهمترین دستاوردهای حوزه سلامت استان را در مدت حدود سه سال ریاست جمهوری شهید ابراهیم رییسی،تشریح کرد.
تاج پرس/یزد
به گزارش وبدا-یزد- دکتر سید مهدی هاشمی باجگانی افزود: شهید رییسی،شهید بزرگواری بود که ساده زیستی و قناعت را از شهید رجایی،مظلومیت را از شهید بهشتی و کار،تلاش و محبوبیت در قلوب مردم و اندیشمندان را از شهید قاسم سلیمانی به ارث برده بود.
وی اظهار داشت: شهید رییسی در عرصه های مختلف،واجد اثرات متعدد در سطح کشور بود که یکی از وجوه آن،بحث سلامت است که در استان یزد هم نمودهای مختلف آن را شاهد هستیم و خدمات ایشان در حوزه سلامت،ماندگار است.
دکتر هاشمی باجگانی ضمن گرامیداشت یاد وخاطره سوم خردادماه و سالروز آزادسازی خرمشهر تصریح کرد:حدود 45 سال پیش در این کشور با 36 میلیون جمعیت،کمبودهای فراوانی در کوچکترین سطوح بهداشتی-درمانی وجود داشت. به طوری که بیماران ما باید کیلومترها راه را طی می کردند و توسط پزشکان هندی،بنگلادشی و پاکستانی که هیچگونه آگاهی از مسائل فرهنگی،مذهبی،اجتماعی و… ایران نداشتند،تحت درمان قرار می گرفتند.
وی ادامه داد:در آن دوران،امید به زندگی در کشور ما کمتر از 57 سال بود و درحال حاضر و به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی،این شاخص به بالاتر از 77 سال رسیده است.
رییس دانشگاه به برخی از شاخص های بین المللی که نماد سلامت و بهداشت در جوامع می باشد اشاره و خاطر نشان کرد: میزان مرگ و میر مادران باردار قبل از اقتلاب ،255 مرگ در هر 100 هزار بارداری بود و اکنون این رقم به کمتر از 20 مرگ در هر 100 هزار بارداری کاهش یافته است.
وی افزود: میزان مرگ و میر کودکان زیر یک ماه،از بیش از 200 مورد به کمتر از هفت مورد در هر هزار تولد کاهش یافته است.همچنین انجام واکسیناسیون به 99 درصد جامعه تسری یافته و فاصله رسیدن تا اولین مرکز بهداشتی-درمانی و مراکز خدمات جامع سلامت بسیار تغییر یافته و کمتر شده است.
وی خاطر نشان کرد: قبل از انقلاب اسلامی،تعداد چهار بیمارستان یا مریض خانه کوچک در سطح استان وجود داشت و اکنون بیش از 20 بیمارستان مجهز،مشغول ارائه خدمات به مردم هستند.بخش های ویژه شامل دیالیز،تصویربرداری،امکانات تشخیصی در بیمارستان ها فعال است و استان یزد به عنوان قطب درمان و سلامت کشور شناخته می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به گوشه ای از دستاوردهای حوزه سلامت استان در دوران کوتاه ریاست جمهوری شهید رییسی اشاره کرد و گفت: کسب رتبه اول اهدای عضو در کشور،انجام کاشت حلزون برای نخستین بار،راه اندازی بخش پیوند مغز و استخوان،انجام عمل تعویض دریچه قلب بدون جراحی،راه اندازی ام آرآی های متعدد در سطح استان بویژه در شهرستان های مهریز،ابرکوه و تفت از جمله دستاوردهای حوزه درمان دانشگاه می باشد.
دکتر هاشمی باجگانی کسب رتبه دوم در غربالگری سرطان روده بزرگ،بهره برداری از 18 واحد بهداشتی در سراسر استان،اجرای طرح تسکین(تامین سلامت کارکنان یزد نوین)،تزریق دو میلیون و 200 هزار دوز واکسن کرونا و کنترل این بیماری،واکسیناسیون رایگان بیش از 45 هزار نفر از اتباع بیگانه در استان یزد،بیماریابی سل وشناسایی و درمان رایگان 62 بیمار را ازجمله اقدامات و موفقیت های حوزه بهداشت استان در این مدت برشمرد.
تولید بیش از 23 محصول دانش بنیان در حوزه سلامت،رتبه اول کشور در مهارت آزمایی سم آفلاتوکسین،کسب مدال طلای المپیاد دانشجویی،رتبه اول کیفیت و اعتباربخشی اورژانس پیش بیمارستانی استان در بین 67 پایگاه اورژانش کشور،افزوده شدن 10 پایگاه اورژانس 115 با عتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان،بهره برداری از بیمارستان بحران باهزینه ای بالغ بر 270میلیارد تومان و… هم از دیگر دستاوردهای حوزه سلامت استان در طول دوران ریاست جمهوری شهید رییسی می باشد.
رییس دانشگاه همچنین با اشاره به مسئله فرزندآوری و افزایش جمعیت به سخنی از مقام معظم رهبری اشاره کرد که فرموده اند: “تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و حمایت از خانواده،یکی از ضروری ترین فرائض مسئولان و آحاد مردم است. این فریضه درباره افراد و مراکز اثرگذار و فرهنگ ساز،تاکید بیشتری می یابد.”
وی افزود:موتور محرکه یک جامعه،جوانان آن هستند و مسئله ضرورت افزایش جمعیت در دهه 90 مورد توجه و تاکید مقام رهبری قرار گرفت و دراواخر دهه 90،قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
دکتر هاشمی ادامه داد: اگر 14 درصد جمعیت یک کشور را سالمندان تشکیل دهند (افراد بالای 65 سال) یعنی آن کشور دچار بحران جمعیتی شده و در حال حاضر این رقم درکشور ما 11٫5 درصد است و ضرورت برنامه ریزی در زمینه جوانی جمعیت امری اجتناب ناپذیر می باشد.
وی خاطر نشان کرد: رشد جمعیت در سال 95 از 2٫12 درصد به 1٫66 درصد رسیده و نرخ باروری کاهش یافته است.در استان یزدهم این رقم در سال 95،2٫63 بوده و درحال حاضر به عدد دو درصد کاهش یافته است.
وی بالاترین نرخ باروری را استان را مربوط به بهاباد با 2٫7 درصد و کمترین نرخ را مربوط به شهرستان های خاتم و ابرکوه با نرخ کمتر از 1٫7 عنوان کرد.
وی تصریح کرد: نرخ خام ولادت در کشور 12٫6 درصد در هر هزار نفر و در استان یزد 14٫7 در هر هزار نفر است و استان یزد در شاخص نرخ باروری،حائز رتبه ششم در کشور می باشد که کفایت کننده نیست.
وی نیاز همه جانبه در زمینه افزایش نرخ باروری و جوانی جمعیت را به عنوان یک پشتوانه مهم برای کشور های درحال توسعه برشمرد.
گفتنی است ایستگاه سلامت هم در محل برگزاری نماز جمعه یزد برپا شد و سنجش فشارخون ، توزیع پمفلت و تراکت های آموزشی در راستای جوانی جمعیت و سلامت خانواده برای نمازگزاران صورت گرفت.
- يکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴:۲۵
- ۸۱ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد