آخرین مطالب

همه چیز درباره پنیرلاکتیکی آموزشی ،فناوری ،تحقیقاتی ،دانشگاهی وپزشکی

همه چیز درباره پنیرلاکتیکی

  بزرگنمایی:
کدام پنیر به پنیر سنتی ایرانی معروف است؟ درسته، پنیر لاکتیکی. این پنیر سنتی و قدیمی از فرآورده‌های تخمیری شیر به حساب می‌آید و در تهیه آن از باکتری‌های لاکتیکی و آنزیم‌های خاص پنیر به شیر پاستوریزه و استاندارد استفاده می‌شود.

 تاج پرس به نقل ازمجله صباح آنجایی که هر ماده غذایی در کنار خوشمزه بودن باید فوایدی هم داشته باشد، پنیر لاکتیکی غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر و علاوه بر آن به‌دلیل استفاده از باکتری‌های لاکتیکی جهت تخمیر شیر حاوی ویتامین‌های A و املاح معدنی با ارزش است. در ادامه با ما همراه باشید و همه چیزدرموردپنیرلاکتیکی وپنیرلاکتیکی چیست؟ را بخوانید.

پنیر لاکتیکی یکی از پنیرهای سنتی ایران است، این پنیر از دسته پنیرهای تازه‌ای می‌باشد که دارای بافتی نیمه‌ سخت بوده و از انعقاد شیر تولید می‌شود. این پنیر دارای بافتی اسفنجی بوده که در طی فرآیند تهیه آن و فعالیت باکتری‌ها، لاکتوز به اسیدلاکتیک تبدیل می‌شود. لازم به ذکر است که بدانید هر چند در تولید پنیرلاکتیکی از هیچ ماده افزودنی مصنوعی و چربی گیاه استفاده نمی‌شود ولی طعم و عطر آن مورد پسند و دلخواه اکثریت جامعه است.

پنیر لاکتیکی چیست؟

پنیر لاکتیکی از فرآوردهای تخمیری شیر محسوب می‌شود که در تهیه آن با افزودن باکتری‌های لاکتیکی و آنزیم‌های خاص پنیر به شیر پاستوریزه استاندارد موجب می‌گردد تا شیر مُنعقد شده و لخته پنیر تازه تشکیل شود. از آنجایی‌که پروتئین‌های محلول در شیر (لاکتالبمین و لاکتاگلوبولین) در حین فرآیند تولید پنیر در مخلوط آب نمک و آب پنیر بخش از ارزش غذایی آب پنیر به آن برمی‌گردد.

چقدر باپنیرلاکتیکی آشنا هستید؟ درباره خواص و مضرات پنیرلاکتیکی چه می‌دانید؟ اصلا می‌دانید پنیرلاکتیکی  چیست؟ پنیرلاکتیکی برای اولین بار توسط لبنیات صباح تولید شده و در تولید آن از هیچ گونه ماده افزودنی و چربی گیاهی استفاده نمی‌شود و انتخاب خوبی برای ورزشکاران و کسانی است که بتازگی رژیم غذایی را شروع کرده‌اند. شاید فکر کنید استفاده نکردن از چربی یا ماده افزودنی ممکن است بر عطر و طعم این پنیر تاثیر بدی بگذارد ولی جالب است بدانید که عطر و طعم این پنیر بدون هیچ افزودنی مورد پسند اکثر مردم می‌باشد. 

این پنیر علاوه بر سایر پنیرها غنی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد علاوه بر آن به دلیل استفاده از باکتری های لاکتیکی جهت تخمیرشیرحاوی ویتامین های A و املاح معدنی با ارزش نیز است. در تهیه و تولید این مدل پنیر بعد از لخته شدن آن را داخل آب پنیر یا آب نمک قرار داده و به صورت تازه آن را میل می‌کنند. یکی از دلایل تازه مصرف کردن این پنیر این است که سرعت بالای فرآوری آن مواد مغذی را به خوبی حفظ کرده و اجازه خروج از پنیر را نمی‌دهد.

بادکردگی بسته بندی پنیر لاکتیکی به چه معناست؟

این پنیر از دسته پنیرهای تازه‌ای است که دارای بافتی نیمه سخت است و از انعقاد شیر تولید می‌شود، پنیر لاکتیکی دارای بافتی اسفنجی می‌باشد. توجه به این نکته ضروری است که به دلیل اینکه این پنیر فعالیت‌های مُخَمِری زیادی انجام می‌دهد اگر شرایط زنجیره سرد رعایت نشود، امکان تورم بسته‌بندی وجود دارد ولی این بادکردگی به معنای خراب یا فاسد شدن پنیر لاکتیکی نیست.

آیا پنیر لاکتیکی همان پنیر پروبیوتیک است؟ 

اگر تا به حال تصور می‌کردید که پنیر پروبیوتیک همان پنیر لاکتیکی است باید بگویم که کاملا در اشتباه هستید، این دو پنیر یکی نیستند اما بسیار به هم شباهت دارند و تفاوت میان آن ها بسیار ناچیز است. در پنیر لاکتیکی، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل می‌شود و در پنیر پروبیوتیک، محصولات حاصل از باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک تولید شده و بر روی دستگاه گوارش تاثیر بسیاری جدی دارند و برای آن مفید هستند. برای همینّ، همانطور که گفته شد پنیر لاکتیکی برای معده نیز بسیار مفید است.

خواص و مضرات پنیر لاکتیکی

  • پنیر لاکتیکی حاوی بالاترین میزان پروتئین در بین فرآورده‌های لبنی است.
  • پنیرلاکتیکی حاوی نوعی پروتئین است که اثرات مثبتی روی استخوان‌ها و بافت مفاصل دارد و سهم زیادی در درمان بیماری‌های تحلیل برنده «سیستم ماهیچه‌ای» و اسکلتی دارد.
  • حاوی 12 درصد پروتئین می‌باشد، کیفیت پروتئین‌های این محصول کاملا حفظ شده است.
  • حاوی فسفر که در رشد و ترمیم بافت‌های بدن نقش دارد، همچنین حاوی ویتامین های محلول در آب B12- B1- B2 -B6 نیز می‌باشد.
  • حاوی ویتامین های محلول در چربی A – D – E.
  • حاوی کلسیم که در شکل‌گیری و استحکام استخوان‌ها و سلامت دندان‌ها موثر است.
  • استفاده از بهترین ماده اولیه (شیر تازه و مرغوب گاو).
  • به دلیل استفاده از باکتری‌های لاکتیکی حین فرایند تولید، حاوی ویتامین‌های A و املاح معدنی با ارزش می‌باشد.
  • پنیر لاکتیکی برای معده نیز مفید است. چرا که با توجه به بافت پنیر و مواد سازنده آن، هضم این پنیر برای معده راحت‌تر است.

یکی از مهمترین پیش غذایی که با پنیر لاکتیکی تهیه و‌ آماده می‌شود سالاد است که در آن پنیر لاکتیکی به عنوان پنیر سالادی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مهدی طارمی در اینتر ماندنی شد

لیست بیمه شدگان فعال بیمه تامین اجتماعی صندوق اعتباری هنر

آشنایی خبرنگاران و اطلاع‌رسانی مناسب به مردم از فعالیت‌های صورت‌گرفته توسط شهرداری

پیام ،عکس وشعربرای تبریک روزمادرروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

جدول لیگ برتر بعد از شکست پرسپولیس در برابر مس رفسنجان

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان تهران اعلام شد

تاریخ‌سازی پسران هاکی ایران در جهان+ اسامی

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال در برابر آلومینیوم

اولین گردهمایی کشوری اندیشکده ها و اندیشمندان در استان یزد

قنات قدیمی ترین مدل حکمرانی در سیستم های حاکمیتی ایران بوده است

شهروندان و همکاران صنعت آب را به مشارکت در پویش(دو درجه کمتر)دعوت کرد

کسب رده موفق توسط نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد

نقش آفرینی ثبت احوال در تصمیم گیری های کلان با هشدارهای جمعیتی و ارائه آمارهای تحلیلی

هدف اصلی سازمان بهبودشبکه حمل و نقل شهری وگسترش ناوگان است

استان یزدرتبه اول کشوری را به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری دارد

برترین دروازه بان‌های سال 2024

قیمت خودرو امروز 27 آذر 1403 / خودرو چینی کله پا شد +جدول

حقوق کارمندان، بازنشستگان و سربازان تغییر کرد

اعضای هیات امنای خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب شدند

رفع موانع و تسهیل گری زیست بوم استارتاپی استان

اقدامات اثرگذار درکاهش تلفات جانی درمحورهای مواصلاتی استان

سومین دوره لیگ برتر تیمی دارت کارگران کشور

شناسایی تعدادی از دانش آموزان توانمند از طریق تعریف طرح پژوهشی

جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی: نگاهی به چالش‌های آموزش عالی

نماینده ی جدید مدیران مسئول درهیات نظارت برمطبوعات مشخص شد

اجرای طرح‌های پژوهشی، آموزشی ، مطالعاتی بین خانه فناور محیط زیست و پارک علم و فناوری یزد

یزدجزو پنج استان صنعتی کشور به لحاظ مصرف گاز است

اولین جشنواره سراسری هنرهای تجسمی دانشجویان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

نمایشگاه ثمره نوآوری و تلاش بی‌وقفه جوانان استان است

غذای سالم موجب سلامت جسم و روان می‌شود

خاک مظلوم‌ترین مولفه طبیعت که باید به آن توجه ویژه‌ای شود

اکنون شش هزار و 200 دانشجو در 107 مقطع تحصیلی از رشته‌های بهیاری و بهورزی درحال آموزش هستند

تأکید بر اهمیت الگوپذیری از شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س)

بیمه «فرهنگ و هنر» عنوانی که از این پس اعضای صندوق اعتباری هنر و هنرمندان با آن بیمه می‌شوند

احداث ساختمان اداری آستان قدس رضوی به مساحت 2467/43 متر مربع در شهرستان بهاباد

سنددار شدن رودخانه ای به مساحت 2520 متر مربع در استان

اصلاح و بازسازی حدود 2 هزار متر از خط انتقال مجتمع آبرسانی امام حسین(ع)

بیماران نیازمند به خون را در فصل سرما از یاد نبریم

ثبت نام یک هزار و661 نفر برای شرکت در دوازدهمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی استان یزد

بیشترین خسارت پرداختی بیمه در استان مربوط به تصادفات است

کشف یک تن انواع مواد مخدر در محورهای ورودی یزد

امکان دریافت گواهی‌نامه مالکیت ملک در سامانه کاتب فراهم شد

ترویج فرهنگ اهدای خون در بین جوانان و بانوان و خانواده ها

مشارکت اکثر بهره‌برداران یزدی در سرشماری کشاورزی

توسعه اقتصادی استان با تمرکز بر مسائل زیست محیطی،حفظ منافع نسل‌های آینده

تدوین استاندارد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری استان تشریح شد

گامی موثردر حوزه شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی

برگزاری اولین همایش استانی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری در دانشگاه یزد

برگزاری اولین رویداد ورزشی کشوری در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد