بزرگنمایی:
غذایی سالم موجب سلامت جسم و روان میشود و این در حالیست که مواد غذایی مثل شش گروه اصلی یعنی نان و غلات، میوهها، سبزیها، شیر و فرآوردههای آن، گوشتها و حبوبات و مغزها میشود.
به گزارش تاج پرس/یزد
دکتر "یوسف نقیایی"با شعار (روغن مناسب، اعضای سالم، خانواده سالم) از هفدهم تا سیم آذرماه جاری، گفت: بیماریهای غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند به طوری که این بیماریها تنها در سال 2019 میلادی مسئول مرگ حدود 41 میلیون نفر معادل 71 درصد فوت شدگان بودند و چاقی یکی از عوامل خطر برای بسیاری از بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت نوع 2 و انواع خاصی از سرطانهاست، عنوان کرد: اگرچه علل افزایش نرخ اضافه وزن و چاقی در کشورهای با درآمد کم و متوسط متنوع است ولی افزایش مصرف چربیها در رژیم غذایی به عنوان یک عامل بالقوه در این رابطه شناخته شده است ونتایج پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در سال 1400 میزان چاقی در افراد بالای 18 سال استان یزد 26.6 درصد و بیشتر از میانگین کشوری یعنی 24.9 درصد بوده است.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزدگفت:میزان ابتلا به کلسترول خون بالا یعنی بیش از 200 میلیگرم بر دسیلیتر در استان را نیز 38.8 درصد خواند و گفت: متاسفانه رتبه استان یزد در سال 1400 به لحاظ بالا بودن کلسترول خون در کشور سوم بوده
است چون هر فردی برای دستیابی به سلامت نیاز به مصرف روزانه تمام گروههای غذایی دارد و این در حالیست که مواد غذایی شش گروه اصلی یعنی نان و غلات، میوهها، سبزیها، شیر و فرآوردههای آن، گوشتها و حبوبات و مغزها میشود و نکته حائز اهمیت این که چربیها و شیرینیها در گروه متفرقه محسوب میشوند و باید با احتیاط مصرف شوند.
ئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان با اشاره به وجود چربی پنهان در تمام مواد غذایی مانند شیر و گوشت و غیره، گفت: سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند که بزرگسالان مصرف کل چربی را به 30 درصد از کل انرژیهای دریافتی یا کمتر محدود کنندوپرهیز از مصرف اسیدهای چرب ترانس که عمدتاً در مارگارین، روغنهای نیمه جامد، غذاهای سرخشده و برخی محصولات پخته شده مانند بیسکویت و کیک و غذاهای خیابانی و رستورانی سرخشده وجود دارد، تصریح کرد: مصرف زیاد چربیهای ترانس، خطر مرگ به هر دلیلی را تا 34 درصد، مرگ ناشی از بیماریهای عروق کرونر قلب را تا 28 درصد و خود بیماریهای عروق کرونر قلب را هم تا 21 درصد افزایش میدهند.
دکتر نقیایی به بزرگسالان توصیه می کند که مصرف چربی ترانس را به کمتر از یک درصد کل انرژی دریافتی محدود کنند، این میزان را برای یک رژیم غذایی دو هزار کالری کمتر از دو گرم در روز خواند و تاکید کرد: مصرفکنندگان حتماً برای اطلاع از میزان چربی مواد غذایی و کالری تولیدی به برچسب راهنمای تغذیه درج شده روی مواد غذایی توجه کنند.
- دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۰:۱۳
- ۵۷ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی /مدیر مسئول علیرضا تاج آبادی به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد