مدیرعامل آب منطقهای یزد :
بزرگنمایی:
محمدمهدی جوادیانزاده افزود: سند سازگاری با کم آبی تدوین شده که باید با تعامل همه دستگاهها و زیر نظر استاندار تصویب استانی و برای تصویب ملی به تهران ارسال شود.
تاج پرس/یزد
مدیرعامل آب منطقهای یزد از تدوین سند سازگاری با کمآبی با هدف صفر کردن
کسری مخازن آب زیرزمینی استان خبر داد و گفت: همکاری مردم و مسوولان برای
تحقق و اجرای کامل آن بسیار حیاتی است.
وی با تاکید بر اینکه این سند باید راهکارهای مدیریت مصرف آب برای صفر کردن
کسری مخزن آب را ارائه کند ادامه داد: یزد ششمین استان کشور به لحاظ حجم
کسری مخزن است و در حال حاضر نزدیک به 300 میلیون متر مکعب کسری مخزن داریم
و این به معنای آن است ذخایری که دهها هزار سال ذخیره شده در حال کاهش
است.
جوادیانزاده خاطرنشان کرد:درحال حاضر دمای هوای یزد بسیار زیاد است وبه دلیل گرمای هوا و شیوع کرونا مصرف بیش از حد آب در استان را
شاهد هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد با بیان اینکه علیرغم بارش بیشتر نسبت به میانگین، بارش در استان نسبت به سال گذشته کمتر بوده است وبخش زیادی از بارشها تبدیل به روان آب، بخشی از آن به سفرههای آب زیر زمین نفوذ میکند و برخی نیز تبخیر میشود.
جوادیان زاده ادامه داد: برآورد تقریبی این است که این 108.5 میلیمتر بارش معادل 8 میلیارد مترمکعب است اما بارشها غیر موثر بوده و ذخیره نمیشود، و سالانه با تبخیر عمده بارشها سهم ناچیزی به سفرههای آب زیرزمینی استان میرسد.
وی ادامه داد: با اندازهگیری که انجام گرفته کسری مخزن منابع آب زیرزمینی در سال آبی 96-97، 315 میلیون مترمکعب بوده که با بارشهای مناسبی که در سال 97-98 رخ داده است کسری مخزن به 267 میلیون مترمکعب رسیده ست و در واقع بارشها در استان 50 میلیون مکعب بر وضعیت منابع آب زیرزمینی تاثیر داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد از تدوین سند سازگاری با کم آبی در استان خبر داد و گفت: این سند بنا به مصوبه هیئت وزیران از سال 97، در دستور کار شرکتهای آب منطقهای قرار گرفته است و هر استانی باید آن را تنظیم کند که تدوین این سند در استان یزد نیز با همکاری دستگاههای ذیربط مراحل پایانی خود را طی میکند و به زودی این سند در سطح ملی به تصویب میرسد که در آن برنامهریزیهایی بلند مدت برای جبران کسری مخازن آبهای زیرزمینی استان مشخص شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر بیش از 360 چاه غیرمجاز پلمپ شدند ،گفت ازتعداد تقریبا دوهزار و 296 حلقه چاه کشاورزی در استان یک هزار و 769 حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند شدند و مابقی آنها نیز تا پایان سال مجهز به کنتور میشوند همچنین از 647 چاه صنعتی در استان 246 مورد مجهز به کنتور هوشمند هستند.
وی درپایان گفت:با توجه به گزارش شرکت آبفا مصرف آب در استان نسبت به سال گذشته افزایش بیش از 30 درصدی داشته است که شرایط به وجود آمده از شیوع کرونا و همچنین گرمای زودرس دلیل آن بوده اما واقعیت این است که زیرساختهای تامین آب شرب استان تحمل افزایش مصرف ناگهانی آب را ندارد و تلاش شبانهروزی همکاران ما نیز این است که در کیفیت آب دچار مشکل نشویم.
- پنجشنبه ۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۶:۳۹
- ۵۱۰ بازدید
- منبع: خبرنگار : فرخنده تاج آبادی