حقوق بین الملل/علیرضاتاج آبادی
بزرگنمایی:
تاج پرس
معرفی اتاق بازرگانی بینالمللی(ICC)
اتاق بازرگانی بینالمللی(ICC) از بدو تأسیس خود در سال 1919 تاکنون به عنوان تنها نماینده بخش خصوصی در جهان، نقش منحصر بفردی در زمینه تسریع و تسهیل مراودات تجاری در سطح بینالمللی، از طریق تلاش در استانداردسازی سیاستها و مقررات - از جمله اینکوترمز و مقررات بانکداری بینالمللی مانند اعتبارات اسنادی، ضمانتنامهها و ... ، همچنین اداره بزرگترین مرکز داوری تجاری بینالمللی ایفا نموده است. ICC علاوه بر تدوین و پیشنهاد سیاستهای مبتنی بر رقابت و ضابطهمند کردن مبادلات از طریق مقررات، نقش مهمی در ایجاد ارتباط بین بازرگانان و کارآفرینان صنعتی و معدنی در سراسر جهان دارد و زمینه ارتباط گستردهتر تشکلهای کارفرمایی در جهان را فراهم میآورد.
این اتاق در سالهای اخیر ارتباط گستردهای را با اتاقهای بازرگانی جهان از یک طرف و با سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد، سازمان تجارت جهانی(WTO) و سازمان توسعه و همکاری اقتصادیOECD)) از طرف دیگر به وجود آورده است و در نشستهای سران کشورهای گروه8(G8) و گروه20(G20) مشارکت فعال دارد.
کمیتههای ملی
ICC از طریق تشکیل کمیتههای ملی، فعالیت خود را در بیش از 90 کشور جهان گسترش داده است که در کشورما، کمیته ایرانیICC عهدهدار این مسئولیت میباشد. در کشورهایی که کمیته ملی وجود ندارد، سازمانها یا شرکتهایی مثل اتاقهای بازرگانی یا انجمنهای صنعتی میتوانند مستقیماً به عضویت درآیند. در حال حاضر، اعضای34 کشور به طور مستقیم عضو ICC هستند. ICC از طریق شبکه کمیتههای ملی با دولتهای محلی ارتباط برقرار میکند.
شورا و دبیرخانه بینالمللی
هیئت عالی راهبریICC یک شورای جهانی است که از نمایندگان کمیتههای ملی تشکیل شده است که اعضای هیئت رئیسهICC را برای مدت2سال تعیین میکند و بالاترین رکن ICC در تصویب فعالیتهای آن است. دبیرخانه بینالمللیICC که در پاریس مستقر است برنامههای کاری را تأیید و پس از تصویب شورای جهانی به مورد اجرا میگذارد. این دبیرخانه توسط دبیرکل و زیر نظر هیئت رئیسه اداره میشود. انتخاب دبیرکل با پیشنهاد هیئت رئیسه و از سوی شورای جهانی صورت میپذیرد.
- پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲:۱۱
- ۷۴۰ بازدید
- تاج پرس